Jelenlegi hely

„Fényesebb a láncnál a kard”

Pályázat típusa: 8-16 éves fiataloknak egyéni és csoportos képzőművészeti pályázat
Beküldési határidő: 2023. március 17.

Hadtörténelmi témájú, Kárpát-medencei gyermekrajzpályázat

Ebben az évben a 200 éve született költő, Petőfi Sándor: Nemzeti dal című, korszakos jelentőségű költeménye egyik sorát választottuk rajzpályázatunk címének.

A költő születése évfordulója mellett, a forradalom, valamint a honvédseregünk születése 175. évfordulóját is ünnepeljük. 1848-ban, 175 éve született meg a Nemzeti dal, s ugyanabban az évben zajlott a szabadságharcunk első csatája, a reményt adó győzelem a Pákozd, Pátka és Sukoró települések háromszögében.
Mindezek mellett még számtalan évforduló kapcsolódik ehhez az évhez, melyek témát adhatnak a részt venni szándékozóknak, de nem elvárás, hogy csak évfordulókhoz kapcsolódó alkotások születhetnek, hiszen célunk, hogy 

az alkotók a magyar hadtörténelem bármely időszakából, bármilyen – ismert vagy ismeretlen – katonát, hősies tetteket, jelentős eseményeket, fontos helyszíneket, vagy akár fegyvereket, zászlókat, egyenruhákat jelenítsenek meg.  

Az előző tíz évben összesen több mint 12.000 diák ragadott rajzszereket és a Kárpát-medence szinte minden tájáról küldtek pályamunkákat. A szervezők annak reményében indítják el az idei felhívást, hogy méltó folytatása lesz a korábbi évek sikereinek, és ezúttal is sokan bizonyítják, hogy nem merülhet feledésbe a magyar nemzet hadtörténelme.

A pályázatunk fő célja, hogy népszerűsítsük nemzetünk hadtörténelmét, lehetőséget teremtsünk az egyéni és közösségi alkotásra, s a pályázathoz kapcsolódó rendezvényekkel erősítsük a különböző közösségek, területek, települések kapcsolatát.

Pályázati kategóriák

Két kategóriában  „Papírra vetve” és „On-line” formában – hirdetjük meg.

I. kategória: A hagyományos, papíralapú pályamunka, melyet eredeti formában, postai úton küldenek el vagy személyesen adnak le.

II. kategória: A résztvevők jó minőségű, digitális (jpg) képek formájában küldik el Email-on az alkotásaikat. A kategóriák nem zárják ki annak a lehetőségét, hogy egy alkotó mindkettőben részt vegyen (akár több alkotással is), csak az a kitétel, hogy ugyanaz az alkotás nem szerepelhet mindkét kategória pályamunkái között.

Pályázat feltételei

Pályázók köre: 8-16 éves fiatalok vagy ebből a korosztályból szerveződő (maximum 4 fős) alkotócsoportok, a Kárpát-medence bármely pontjáról és akár távolabbi területekről is.

Használható technikák: A pályázatunknak ebben az évben sincsenek szűk formai keretei, hiszen a szándékunk továbbra is az, hogy a fiatalok minél kreatívabb, ötletesebb és korosztályukhoz illeszkedő formában és módszerrel jelenítsék meg a témát.

Pályázatok benyújtása: 2023. március 17-ig

A pályamunkák eredeti formában (személyesen vagy postai úton) adhatók le, vagy pedig digitális formában küldhetők el.

Beküldés: HTBK Székesfehérvári Szervezete Székesfehérvár, Malom u. 2. H-8000

Eredményhirdetés:

A díjazottak kiértesítése: 2023. április 25-ig
Eredményhirdetések:
2023 májusában, a Festum Varadinum keretében, Nagyváradon
2023. június elején, a Nemzeti Összetartozás Napjához kapcsolódóan, Székesfehérváron.
A benyújtott pályamunkák száma és területi eloszlása alapján keressük a lehetőséget, hogy más helyszíneken is szervezzünk kiállításokat, eredményhirdetéseket.

Nyeremény

„Arany Ceruza”, „Ezüst Ceruza” és „Bronz Ceruza”, valamint a „Különdíj” minősítéseket és az azokhoz egyedileg tervezett okleveleket alkalmazzuk. Valamennyi résztvevő – függetlenül az értékeléstől – egyedi tervezésű emléklapot kap. Az On-line formában pályázók részére az egyedi emléklapot digitális formában küldjük el.

Figyelem! A pályázatról szóló cikkünk nem teljes körű tájékoztatás, csak a pályázat legfontosabb részleteit jelenítjük meg. A teljes kiíráshoz kérjük tekintse meg az eredeti kiírást ITT.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Tökéletes főtt kukorica? Íme a tuti recept!

Tökéletes főtt kukorica? Íme a tuti recept!

Tökéletessé teszi a nyarad ez a főtt kukorica recept, nem is kell hozzá a strandra menni! Sőt, mutatunk pár egyéb kukoricás receptet is!
Mosogatógép tabletta praktika

4+1 házi praktika mosogatógép tablettával

Mit tegyünk, hogy a mosott ruha illatos, a mosógépünk pedig hosszú életű legyen?
Piknik és egyéb receptek a nyári boldogsághoz

Piknik és egyéb receptek a nyári boldogsághoz

Jöhet egy nyári piknik? Piknikezni klassz dolog, olyan, mintha kivinnéd a vacsorát a parkba. Nem kell aggódni a morzsákért, a kézzel evés esetlegessége miatt az etikettért. Valahogy mindenki lazább, jókedvűbb és éhesebb is persze. Játszhattok, dumálhattok, kütyümentesen a zöldben... lehet csajos, romantikus, borozgatós vagy gyerekes, a jó hangulat és élmény garantált!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére