Jelenlegi hely

Hogyan növelhetjük a lakás értékét bérbeadáskor?

A lakás kiadása egy jó módja annak, hogy passzív jövedelmet szerezzünk, de hogyan tudjuk maximalizálni a profitunkat? A lakás bérleti díja nem csak a méretétől és az elhelyezkedésétől függ, hanem sok más tényezőtől is, amelyeket befolyásolhatunk. Íme, néhány tipp, hogyan lehet magasabb áron kiadni egy lakást.

Ismerd meg a piacot!

A lakás bérbeadás egyik legfontosabb lépése, hogy alaposan kutassuk fel a környékbeli, hasonló ingatlanok árait, így képet kaphatunk arról, mennyit hajlandóak fizetni a bérlők. Ehhez használhatunk online oldalakat vagy beszélhetünk más helyi bérbeadókkal. A cél az, hogy megtaláljuk az optimális árat, amely versenyképes, de nem túl alacsony. Ha erre nincs időnk, energiánk, akkor ezt akár profikra is bízhatjuk. Ez esetben keressünk egy olyan céget, amely az ingatlankezelés területén járatos.

Tuningold fel kicsit a lakást!

A lakás állapota nagyban befolyásolja a bérleti díjat, ezért érdemes befektetni először egy kisebb összeget. Egy tisztasági festés vagy akár csak egy szobában egy új szín sokat dobhat az ingatlanon. Ha van olyan gép, amely már megérett a cserére, akkor ruházzunk be most egy új mosógépbe vagy mikróba. Ezek a fejlesztések nem csak magasabb bérleti díjat eredményezhetnek, hanem hosszabb távon csökkenthetik a karbantartási költségeket is.

Adj hozzá extra “szolgáltatásokat”!

Lehet, hogy nekünk már természetes, hogy van egy plusz tároló is a lakáshoz vagy éppen ingyenes a parkolás az utcán, esetleg 3 perc sétára van óvoda, iskola, élelmiszerbolt vagy éppen egy park van a társasház udvarán. Ezeket a plusz dolgokat alaposan szedjük össze, mert bizony egy potenciális bérlőnek nagyon fontos szempont lehet valamelyik.

Alkudj okosan!

A lakás bérleti díja nem mindig fix, hanem tárgyalás kérdése. Ha ügyesen alkudunk, akkor magasabb bérleti díjat érhetünk el, mint amit eredetileg kérnénk. Ehhez fontos, hogy legyen egy minimális és egy maximális árunk, amelyek között mozgunk, és hogy tudjuk, mikor kell engedni, és mikor kell ragaszkodni. A legjobb idő az alkudozásra a lakás megtekintésekor van, amikor a bérlők már látták a helyet, és érdeklődnek iránta. Még jobb alkupozíciót jelent, ha esetleg többen is pályáznak rá, és felfelé indul el a licit.

Légy rugalmas!

A lakás bérleti díja nem csak a lakás tulajdonságaitól függ, hanem a kereslet és kínálat változásaitól is. Ha rugalmasak vagyunk, akkor alkalmazkodhatunk a piaci helyzethez, és magasabb bérleti díjat kérhetünk, amikor a kereslet magas. Ehhez figyelnünk kell a szezonális ingadozásokra, a gazdasági trendekre és a “versenytársaink” áraira. Tipikusan jó időszaknak számít itthon a nyár közepe, amikor a főiskolai, egyetemi felvételi pontszámok kiderülnek, hiszen akkor egész sokan keresnek maguknak albérletet a sulikezdésre. Így, ha nem annyira sürgős, hogy kiadjuk a lakást, akkor érdemes a fenti előkészületeket megtenni, és jól időzíteni a hirdetést, hogy akár magasabb árat is kérhessünk érte.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Tökéletes főtt kukorica? Íme a tuti recept!

Tökéletes főtt kukorica? Íme a tuti recept!

Tökéletessé teszi a nyarad ez a főtt kukorica recept, nem is kell hozzá a strandra menni! Sőt, mutatunk pár egyéb kukoricás receptet is!
Mosogatógép tabletta praktika

4+1 házi praktika mosogatógép tablettával

Mit tegyünk, hogy a mosott ruha illatos, a mosógépünk pedig hosszú életű legyen?
Piknik és egyéb receptek a nyári boldogsághoz

Piknik és egyéb receptek a nyári boldogsághoz

Jöhet egy nyári piknik? Piknikezni klassz dolog, olyan, mintha kivinnéd a vacsorát a parkba. Nem kell aggódni a morzsákért, a kézzel evés esetlegessége miatt az etikettért. Valahogy mindenki lazább, jókedvűbb és éhesebb is persze. Játszhattok, dumálhattok, kütyümentesen a zöldben... lehet csajos, romantikus, borozgatós vagy gyerekes, a jó hangulat és élmény garantált!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére