Jelenlegi hely

A környezetbarát megoldások növelik a lakásod értékét!

Az otthonok fenntartásával kapcsolatos környezetbarát megoldások egyre inkább előtérbe kerülnek használt lakás vásárlása és új építés kapcsán is. Az erőforrások hatékony felhasználása és a megújuló energiára való átállás csökkenti az épület üzemeltetési költségeit, ezzel még vonzóbbá téve az ingatlant a piacon. Nézzük milyen szempontok alapján zöldíthetjük otthonunkat!

Energiahatékony fűtés

A gázkonvektor és az olajkályha már a múlté, jelenleg az elektromos fűtési megoldások terjednek. Az elektromos fűtés komfortos, jól szabályozható az egyedi igényekhez, mi több, sokkal jobb minőségű levegőt biztosítanak a helyiségben, mint a hagyományos gáz- és fatüzelésű berendezések. Az ANRO Épületdíszítés Kft. több telephelyén is a levegő-víz hőszivattyús rendszert működteti, mely jelenleg az egyik leghatékonyabb fűtési mód.

Szigeteld a házad!

Hiába alkalmazol hatékony fűtési rendszert, ha az épület nincs megfelelően szigetelve, akkor az energia egy része feleslegesen kerül felhasználásra. Az oldalfalak homlokzat felőli szigetelése polisztirol és kőzetgyapot rendszerekkel is történhet. A tetőn keresztül is rengeteg hő távozik, ezért ne feledkezzünk meg a födém hőszigeteléséről sem. A nyílászárókon is veszíthetünk hőenergiát, tehát az ablakok és ajtók is rendelkezzenek kiváló hőszigetelési jellemzőkkel.

Okos világítás energiatakarékosan

Ma már a világítással kapcsolatban is elvárás, hogy akár távolról is vezérelhető legyen. Mindemellett ajánlott energiatakarékos fényforrásokat alkalmazni, mint a LED izzók és LED lámpák. Alkalmazás segítségével beállíthatod, hogy bizonyos időben felkapcsolódjon a szobában a lámpa, azt a hatást keltve, mintha otthon tartózkodnál. A telefonod segítségével arról is meggyőződhetsz, hogy kikapcsoltad-e a terasz hangulatvilágítását ellátó kültéri LED szalag világítást? A kompatibilis terméket Smart és Wifi jelöléssekkel találhatod meg az üzletek polcain.

Napelemek alkalmazása

Otthonod legnagyobb része nem működik áram nélkül, nagyon praktikus tehát a napelemes rendszerek alkalmazása. Ily módon a napsugárzás által termelődik elektromos áram. Ezzel megtermelheted a bojler, a tűzhely vagy a klíma működtetéséhez szükséges energiát és mellőzheted a szén- és atomerőművekből származó áram használatát. 

Újrahasznosított és megújuló anyagok

A hulladék csökkentésével is hozzájárulhatunk a zöld életmódhoz. Használjuk ki a városok által biztosított szelektív szemétgyűjtési lehetőségeket, vagy telepítsünk kertünkbe komposztáló halmokat a szerves hulladékok feldolgozásához. Ha nincs módunk ezek alkalmazására, használjunk újrahasznosított anyagból készülő kerti bútorokat, burkolóanyagokat.

Ne feledkezz meg a növényekről sem!

Telepítsünk a kertbe zöld élőlényeket is! A növények egészséges és barátságos környezetet teremtenek meg, ráadásul gondoskodnak a levegő frissítéséről is. Emellett árnyékolóként is használhatjuk a futónövényeket és fákat, melyek a legnagyobb nyári napsütésben is hűsen tartják a belső- és külső tereket. 

A fenti felsorolás csak a jéghegy csúcsa, mindezeken felül számtalan lehetőség kínálkozik az otthon környezetbaráttá tételéhez, amely egyben az ingatlan értékét is növelheti. További ötletekért látogasd meg a környezettudatos megoldásokat támogató építési portálokat is!

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete_monor.imami

Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete

Hamvazószerda keresztény ünnep, a farsangi időszak utáni első nap. Ezen a napon kezdődik a Húsvét előtti 40 napos böjt, a Szent Negyvennap, a Nagyböjt. 
Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Pályázat típusa:  irodalmi pályázatBeküldési határidő: 2024. április 30.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

Pályázat típusa:  média pályázatBeküldési határidő: 2024. március 15. és 31.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére