Jelenlegi hely

Elképesztő szőnyegtisztítás a legmodernebb technológiával!

A szőnyegtisztítás területén az első nagy technikai vívmány a porszívó volt, de az igazi áttörést a permet-extrakciós szőnyegtisztító gép jelentette. Szívó-szóró funkciójával már valódi nedves tisztítást lehetett elvégezni a szőnyegeken. Régmúlt időkben az emberek botokkal és porolókkal ütötték ki a szennyeződéseket a szőnyegekből, ma már erre is gépet fejlesztettek ki! Ebben a cikkben most bemutatjuk nektek a leghatékonyabb szőnyegtisztító gépsort, ami egy porológépből, egy multi-kefés szőnyegtisztító automatából és egy szőnyeg centrifugából áll.

A legalaposabb szőnyegtisztítás gépi porolással kezdődik!

Az elmúlt 20-25 évben a szőnyegtisztítás iparága nagy fejlődésnek indult. Törökországban minden fázisra külön-külön gépet fejlesztettek ki. Ugye Törökország egyike a történelmi gyökerének, mondhatni szőnyeg nagyhatalom. Még a mai napig rengeteg kézzel készült szőnyeget gyártanak a Törökök. Gondoljunk csak a mecsetekre, teázókra, kávézókra, mind mind telis tele van szőnyegekkel. Ősi gyökerei vannak, több ezer évre visszamenőleg. Ezért nem csoda, hogy a tisztításukban is nagy fejlesztésekkel rukkolnak elő. Ilyen például a szőnyegporoló gép.

A szőnyegporoló gép behúzza a szőnyeget a gép belsejébe, ahol egy forgó tengelyre különböző szögben rögzített bőrdarabok ütik a szőnyeg felületét viszonylag magas fordulatszámon, ezzel utánozva a kézi porolást. Másik változatánál vasrudak csapkodják a szőnyeg két oldalát, így távolítják el a szálak közül a nem tapadó szennyeződéseket, mint amilyen a por is. Egy hosszú ideje nem tisztított szőnyegből akár több kilót is! Nem vicc! Több kiló port, hajszálat, szöszt és egyéb koszt.

Második lépés a szőnyegmosás

A szőnyeg nedves mosása egy kád tisztítószeres oldattal indul. Ebbe beleáztatják a koszos szőnyeget és a behatási idő elteltéig hagyják ázni. Ezt nagyjából 5-6 perc. Van olyan előmosó gép, ami ezalatt az áztató idő alatt karokkal forgatja a szőnyeget a víz alatt, a jobb felszívódás érdekében. Innen a beáztatott szőnyeg a multi-kefés (sík kefés és hengerkefés) szőnyegtisztító automatába kerül. Ez az óriási szerkezet szállítószalag segítségével behúzza a vizes szőnyeget, ahol először további tisztítószerrel permetezi be a szőnyeg felületét amit több darab sík tányérkefe vesz kezelésbe. Utána két óriási hengerkefe súrolja át az alját és a felszínét, végezetül magasnyomású vízsugarak öblítik ki a lakástextília szálai közül a feloldott szennyeződésekkel teli vizet. Ezt a lépést ismételni kell erősebb szennyeződési szint esetén. Ahhoz, hogy a szőnyegtisztítás igazán hatékony legyen, alaposan ki kell öblíteni és a nedvességet a lehető legnagyobb mértékben el kell távolítani a száradás vagy szárítás előtt.

1400-as fordulatú ipari, szőnyegcentrifuga!

Ez a masina majdnem szárazra centrizi ki a szőnyeget! Összegöngyölve belerakják ebbe a fektetett cső alakú gépbe a szőnyeget, ami 1400-as fordulatszámon megforgatja a szőnyeget, így tényleg nem sok folyadék marad a szálak közt. Ráadásul így ha még maradt némi feloldott szennyeződés az anyagban, akkor az is kivonódik belőle. Ez garantálja a legtisztább szőnyeget!

Ha szeretnéd, hogy az otthonodban vagy a munkahelyeden található szőnyegek a fent leírt technológiával legyenek kitisztítva, akkor hívd a Takarító Kommandót, akik a Szőnyegtisztító Központjukba szállítva elnöki bánásmódba részesítik a kelméket! Budapesten és Pest vármegyében háztól-házig szállítással, rövid határidővel. Ha egy komplett nagytakarítással szeretnéd egybekötni a szőnyegtisztítást, akkor erre is van lehetőséged, hisz a TAK egy magas minőségű szolgáltatást nyújtó takarító cég!

-SZPONZORÁLT TARTALOM-

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Humoros locsolóversek apáknak!

Humoros locsolóversek apáknak!

Hamarosan itt a locsolkodás ideje, ezért csokorba szedtük, ha nem is a legszebb húsvéti, de vicces locsolós verseket apáknak. A szép és hagyományos locsolóvers mellé, minden férfinak kell a tarsolyába egy humoros vers is... Mert hát a lányok várják ám azt is!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére