Jelenlegi hely

Elképesztő szőnyegtisztítás a legmodernebb technológiával!

A szőnyegtisztítás területén az első nagy technikai vívmány a porszívó volt, de az igazi áttörést a permet-extrakciós szőnyegtisztító gép jelentette. Szívó-szóró funkciójával már valódi nedves tisztítást lehetett elvégezni a szőnyegeken. Régmúlt időkben az emberek botokkal és porolókkal ütötték ki a szennyeződéseket a szőnyegekből, ma már erre is gépet fejlesztettek ki! Ebben a cikkben most bemutatjuk nektek a leghatékonyabb szőnyegtisztító gépsort, ami egy porológépből, egy multi-kefés szőnyegtisztító automatából és egy szőnyeg centrifugából áll.

A legalaposabb szőnyegtisztítás gépi porolással kezdődik!

Az elmúlt 20-25 évben a szőnyegtisztítás iparága nagy fejlődésnek indult. Törökországban minden fázisra külön-külön gépet fejlesztettek ki. Ugye Törökország egyike a történelmi gyökerének, mondhatni szőnyeg nagyhatalom. Még a mai napig rengeteg kézzel készült szőnyeget gyártanak a Törökök. Gondoljunk csak a mecsetekre, teázókra, kávézókra, mind mind telis tele van szőnyegekkel. Ősi gyökerei vannak, több ezer évre visszamenőleg. Ezért nem csoda, hogy a tisztításukban is nagy fejlesztésekkel rukkolnak elő. Ilyen például a szőnyegporoló gép.

A szőnyegporoló gép behúzza a szőnyeget a gép belsejébe, ahol egy forgó tengelyre különböző szögben rögzített bőrdarabok ütik a szőnyeg felületét viszonylag magas fordulatszámon, ezzel utánozva a kézi porolást. Másik változatánál vasrudak csapkodják a szőnyeg két oldalát, így távolítják el a szálak közül a nem tapadó szennyeződéseket, mint amilyen a por is. Egy hosszú ideje nem tisztított szőnyegből akár több kilót is! Nem vicc! Több kiló port, hajszálat, szöszt és egyéb koszt.

Második lépés a szőnyegmosás

A szőnyeg nedves mosása egy kád tisztítószeres oldattal indul. Ebbe beleáztatják a koszos szőnyeget és a behatási idő elteltéig hagyják ázni. Ezt nagyjából 5-6 perc. Van olyan előmosó gép, ami ezalatt az áztató idő alatt karokkal forgatja a szőnyeget a víz alatt, a jobb felszívódás érdekében. Innen a beáztatott szőnyeg a multi-kefés (sík kefés és hengerkefés) szőnyegtisztító automatába kerül. Ez az óriási szerkezet szállítószalag segítségével behúzza a vizes szőnyeget, ahol először további tisztítószerrel permetezi be a szőnyeg felületét amit több darab sík tányérkefe vesz kezelésbe. Utána két óriási hengerkefe súrolja át az alját és a felszínét, végezetül magasnyomású vízsugarak öblítik ki a lakástextília szálai közül a feloldott szennyeződésekkel teli vizet. Ezt a lépést ismételni kell erősebb szennyeződési szint esetén. Ahhoz, hogy a szőnyegtisztítás igazán hatékony legyen, alaposan ki kell öblíteni és a nedvességet a lehető legnagyobb mértékben el kell távolítani a száradás vagy szárítás előtt.

1400-as fordulatú ipari, szőnyegcentrifuga!

Ez a masina majdnem szárazra centrizi ki a szőnyeget! Összegöngyölve belerakják ebbe a fektetett cső alakú gépbe a szőnyeget, ami 1400-as fordulatszámon megforgatja a szőnyeget, így tényleg nem sok folyadék marad a szálak közt. Ráadásul így ha még maradt némi feloldott szennyeződés az anyagban, akkor az is kivonódik belőle. Ez garantálja a legtisztább szőnyeget!

Ha szeretnéd, hogy az otthonodban vagy a munkahelyeden található szőnyegek a fent leírt technológiával legyenek kitisztítva, akkor hívd a Takarító Kommandót, akik a Szőnyegtisztító Központjukba szállítva elnöki bánásmódba részesítik a kelméket! Budapesten és Pest vármegyében háztól-házig szállítással, rövid határidővel. Ha egy komplett nagytakarítással szeretnéd egybekötni a szőnyegtisztítást, akkor erre is van lehetőséged, hisz a TAK egy magas minőségű szolgáltatást nyújtó takarító cég!

-SZPONZORÁLT TARTALOM-

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Tökéletes főtt kukorica? Íme a tuti recept!

Tökéletes főtt kukorica? Íme a tuti recept!

Tökéletessé teszi a nyarad ez a főtt kukorica recept, nem is kell hozzá a strandra menni! Sőt, mutatunk pár egyéb kukoricás receptet is!
Mosogatógép tabletta praktika

4+1 házi praktika mosogatógép tablettával

Mit tegyünk, hogy a mosott ruha illatos, a mosógépünk pedig hosszú életű legyen?
Piknik és egyéb receptek a nyári boldogsághoz

Piknik és egyéb receptek a nyári boldogsághoz

Jöhet egy nyári piknik? Piknikezni klassz dolog, olyan, mintha kivinnéd a vacsorát a parkba. Nem kell aggódni a morzsákért, a kézzel evés esetlegessége miatt az etikettért. Valahogy mindenki lazább, jókedvűbb és éhesebb is persze. Játszhattok, dumálhattok, kütyümentesen a zöldben... lehet csajos, romantikus, borozgatós vagy gyerekes, a jó hangulat és élmény garantált!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére