Jelenlegi hely

Károly Róbert Általános Iskola

Cím: 1151 Budapest, Bogáncs u. 51-53.
Telefon: (1) 307-5739
E-mail: t.kovacs52@gmail.com
Web: http://www.karoberto.hu

Intézményünk pedagógusai szeretettel várják a 2015/2016. tanévre iskolánkba  jelentkező  leendő elsősöket és szüleiket!

Az alsó tagozaton iskolaotthonos formában tanítunk.
•    az egyik tanító a magyar nyelv és irodalmat, készségtantárgyakat,
•    a másik tanító a matematikát, környezetismeretet és készségtantárgyakat tanít.

Az iskolaotthonban tanító pedagógus nemcsak a tanítási órákat vezeti, hanem gondoskodik a szabadidő tartalmas eltöltéséről, valamint a tanulók másnapi felkészüléséről is, ami az önálló tanulás keretében történik. A tanító segítségével sajátítják el a gyerekek a különböző tanulási technikákat ( időbeosztás, feladatok sorrendje, szóbeli tanulás módszere ). A gyerekek a felszerelést  általában hétvégén viszik haza.

 Ez a szervezeti forma a gyermek személyiségének sokoldalú megismeréséhez és fejlesztéséhez a legnagyszerűbb!

Az első osztályok indítását optimális létszámmal tervezzük A kötelező tantárgyak óraszáma az első évfolyamon heti 25 óra.

A gyönyörű, tágas, jól felszerelt tornatermünk lehetőséget biztosít a mozgásra, az egészséges életmód kialakítására, a különböző sportágak kipróbálására.

A nagy udvar, a  levegőzéshez, a mozgásos játékokhoz, az izgalmas fogócskához, bújócskához nyújt teret. Azokon a napokon, amikor nincs óratervi testnevelés óra, játékos, egészséget megőrző testmozgást biztosítunk tanítványainknak.

Tanítóink többféle olvasástanítási módszert ismernek, ezek közül a szótagolásra építő
/ hangoztató-elemző-összetevő / módszert  részesítik előnyben, mely a tanulók életkori sajátosságainak megfelelő ütemű haladást tesz lehetővé.

A törvényi előírásoknak megfelelően értékeljük a gyerekeket. Első évfolyamon félévkor és a tanév végén, a második évfolyamon félévkor szöveges értékelést adunk írásban, illetve szóban folyamatosan tájékoztatjuk a szülőket gyermekük iskolai életéről, tanulmányi előmeneteléről. A második évfolyam év végétől osztályzattal minősítjük tanítványainkat.
Fogadóórák, családlátogatások  keretében teremtünk lehetőséget a személyes konzultációra.

A lemaradó tanulók felzárkóztatásában fejlesztő pedagógus segít. Feladatuk a tanulásban lemaradók fejlesztése, elsősorban anyanyelv és a matematika tantárgyakból, illetve azoknak a részképességeknek a fejlesztése, amelyek szükségesek a továbbhaladáshoz.
A beszédjavítást logopédus végzi. A különleges bánásmódot igénylő gyerekekkel gyógypedagógus, valamint iskolapszichológus  foglalkozik.

 Lehetőségeink szerint különböző szakköröket indítunk, ahol mód van a tehetséges tanulókkal történő munkálkodásra és a tanulók egyéni érdeklődésének megfelelő foglalkozások megszervezésére.

Tanulmányi versenyeken induló tanítványainkat a tanórai differenciálás mellett, tehetséggondozó foglalkozások keretében készítjük fel az eredményes szereplésre. Minden kerületi versenyen képviseljük iskolánkat.
A hatékony munkavégzés feltétele az egészséges életmód kialakítására való törekvés. Első osztálytól kezdve lehetőséget nyújtunk tanulóinknak sporttevékenységre a legkülönbözőbb sportágakban.

Sportolási lehetőségek:
•    Kosárlabda
•    Labdarúgás
•    Sportkör
•    Önvédelem

Több versenyszámban, rendszeresen szerepelünk a kerületi Diákolimpián.
A második évfolyam kötelező úszásoktatáson vesz részt. Önköltséges alapon osztályaink péntekenként korcsolyázni mennek a Pólus Centerbe.

A gyógytornára javasolt gyerekek gyógytornász szakember irányításával az iskolában vehetnek részt a számukra megfelelő foglalkozásokon.

Iskolánk helyet biztosít a zeneoktatásnak. A művészeti iskolából kihelyezett zenetanárok tanítanak hegedülni, csellózni, zongorázni, fúvós hangszereken játszani.
   
Már a harmadikosok is két jól felszerelt számítástechnika teremben tanulhatják az informatikát, ami a felső tagozaton csoportbontásban, emelt óraszámban történik. 

Nagy jelentőséget tulajdonít iskolánk az idegen nyelv oktatásának.

Könyvtárunkban rengeteg mesekönyv, regény  és lexikon található, amire nagyon büszkék vagyunk. Rendszeresen tartunk könyvtári foglalkozásokat.

A szabadidőben, a pedagógusok Budapest számos nevezetes helyére, múzeumokba, kiállításokra viszik a tanítványokat. Az osztályok rendszeresen járnak színházba, Bábszínházba, a Fővárosi Növény- és Állatkertbe .

A tanórán kívüli tevékenységek közül kiemelten fontosnak tekintjük a környezetvédelemre nevelést. Tisztasági versenyeket szervezünk.

Iskolánkra jellemző a nyitottság, a családias légkör, a szeretetteljes, biztonságos, igényes, szép környezetben történő nevelő-oktató munka. Fő feladatunknak tekintjük az általános műveltséget megalapozó nevelést, oktatást. Nagy hangsúlyt helyezünk az alapkészségek ( értő olvasás, írás, számolás ) elsajátítására, a kompetencia alapú oktatásra.
Fontosnak tartjuk, hogy az idejáró gyerekek jól érezzék magukat, szívesen jöjjenek az iskolába! A szülők pedig biztonságban tudhassák gyermeküket!
Célunk az egész életen át tartó tanuláshoz szükséges készségek és kompetenciák fejlesztésének elősegítése.

Nagyon fontosnak tartjuk a szülőkkel való jó együttműködést, hiszen a gyermekek nevelése közös feladatunk. Számukra nyílt órákat, napokat szervezünk, szülői értekezleteket, fogadóórákat, szülői fórumokat tartunk, s valamennyi rendezvényre meghívjuk őket.
A Szülői munkaközösség támogató munkájára mindig számíthatunk. Az iskolai diákfórumon, iskolagyűlésen  a tanulók is elmondhatják az észrevételeiket, ötleteiket és a véleményüket.

Iskolánk életét számos hagyományos rendezvény gazdagítja.
Minden tavasszal megrendezzük a Károly Róbert Hetet, amelynek keretében a tanulók nagy kedvvel és lelkesedéssel idézik fel névadónk korát. Gazdag kulturális, szabadidős és sport programokat kínálunk kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
A hagyományok között fontos megemlíteni az ünnepélyeket, megemlékezéseket, valamint az egyéb programokat (pl.   Mikulás, Luca napi és Húsvéti vásár, a Karácsonyi gyertyagyújtás, farsangi karnevál, a Környezetvédelmi hét, sportnapok, Meseszínház, Gyemeknap, az Anyák napja, Károly Róbert Hét, Apródképző, valamint a számos nyári tábor, kirándulások, tanulmányi, kulturális, szabadidős és sport vetélkedők.) A rendezvényeinkről a képgaléria menüpontban felvételeket láthatnak.


Forrás: http://www.karoberto.hu


A Budapestimami 2012 őszi "A mi iskolánk" című pályázata keretében sok szülő osztotta meg gyermeke iskolájával kapcsolatos tapasztalatait. Az akkor beküldött véleményeket ITT OLVASHATOD.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Álomút gyermekrajz pályázat

Álomút gyermekrajz pályázat

Szeretnél igazi úthengert vezetni? Kipróbálnád, milyen lehet utat építeni? Akár együtt az egész osztállyal? Ha igen, akkor nincs más dolgod, mint rajzolni!
Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére