Jelenlegi hely

Virágzik a nőszirom! - Újra nyitva a Soroksári Botanikus Kert

A Soroksári Botanikus Kert május 23-tól újra várja lelkes látogatóit, csodaszép virágokat és számos látnivalót találnak itt a hosszú bezártság után friss levegőre vágyók!

Többféle nőszirmot, illatos cserjéket és gombákat láthatnak mindazok, akik ellátogatnak ide.

A Budapesti Corvinus Egyetem által működtetett botanikus kertben a telepített növények mellett természetes élőhelyek is fennmaradtak, kékperjés láprétek, szikes rétek formájában. Kora tavasszal virágoznak a tőzikék, hóvirágok, krókuszok, az erdélyi májvirágok és számos hunyor faj is.

A Soroksári Botanikus Kert 1977 óta fővárosi természet-védelmi terület. A 60 hektár területen elterülő kert különleges adottsága, hogy területén értékes, eredeti társulásmaradványok találhatók, amelyek megőrizték a Duna–Tisza közére jellemző vegetációt. Ilyenek a nyílt és zárt homokpusztagyepek, a zsombékos és a meszes talajú kiszáradó láprét, az úgynevezett „Rezervátum”.

Észak-Amerika, Kelet- és Közép-Ázsia, a Kaukázus és Kelet-, Közép- és Dél-Európa növényeit láthatjuk. Egy kis tó, pihenőhelyek és nagy zöld rét várja a pihenni vágyókat.

Rendszeres természetvédelmi, környezetvédelmi programokat szerveznek pl. a Föld Napján vagy júniusi Szent János bogár-séta. A Soroksári Botanikus Kerten át egy 20 állomásos tanösvény vezet végig, ahol egy túraútvonalon lehet bejárni a tájegységenként felosztott területet.

Cím: 1238 Budapest, Túri István út 1.
(Péteri-major, M5-M0 autópálya kereszteződésétől északnyugatra fekvő terület)

Nyitvatartás: Hétfőtől péntekig: 8:00-16:00, Szombaton: 9:00-16:00

A felnőtt belépőjegy ára 800 Ft, a kedvezményes jegy 500 Ft.

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Meghallgatlak! telefonos segítség az autizmussal élő gyermekek szüleinek

Meghallgatlak! telefonos segítség az autizmussal élő gyermekek szüleinek

A Nem Adom Fel Alapítvány Léleköntő programjának keretein belül indult telefonos szolgáltatás március 23-a óta elérhető a segítségre szoruló autizmussal vagy ADHD-vel élő gyermekek és szüleik számára. Céljuk, hogy a koronavírus miatt kialakult különleges helyzetben is segítségre találjanak az érintett családok.
Otthon nyaralunk! - Tippek, ötletek, hogy az idei is feledhetetlen legyen

Otthon nyaralunk! - Tippek, ötletek, hogy az idei is feledhetetlen legyen

Bizony nem a drága játékok, a luxus nyaralások azok, amikre a gyerekeink vágynak, hanem a velünk töltött időre, a bolondozásra, a sok mókára.
Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Te is szeretnéd biztonságban tudni a nagyobb gyerekeidet? Jó lenne, ha nyáron nem a kütyüket nyomkodnák egész nap? Találtam egy hasznos alkalmazást, amivel nyomon követheted, hogy mikor, merre jár, szabályozhatod a képernyőidőt és a tartalmakat is. Érdekel?
21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

Milyen babakocsiban tologatták a szüleinket és nagyszüleinket? A századfordulótól a 1980-as évekig bemutatjuk a legérdekesebb modelleket a Fortepan képei alapján.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére