Jelenlegi hely

Hírek

Megnyílt a A nagy ho-ho-ho-horgász játszótér

Már birtokba is vették a gyerekek a december 11-én megnyitott A nagy ho-ho-ho-horgász nevű játszóteret Józsefvárosban. 

Karácsony a picivel - Hogyan készüljünk az ünnepekre, ha baba is van a háznál?

Napokig járni a tökéletes ajándékok után, fényesre suvickolni az utolsó függönykarikát is, sztárséf módjára tízfogásos menüt varázsolni a vendégek elé – ha pici van a családban, itt az ideje feladni szokásos karácsonyi menetrendünket. Önmagunk túlhajszolása helyett érdemes lelassítani és energiáinkat a szeretteinkre fordítani. Mikre érdemes figyelni, hogy az ünnep a legkisebbről szólhasson – idegeskedés és baleset nélkül?

Figyeljünk oda az ajándékvásárlásnál!

Megkezdődött a karácsonyi hajrá, egyre zsúfoltabbak az üzletek, egyre nagyobb a rohanás, de azért jó, ha pár dologra odafigyelünk, mielőtt kiválasztjuk a fa alá kerülő ajándékokat. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium állított össze egy listát a tudnivalókról.

Adventi fényjáték a Bethesda Gyermekkórházban

December elsejétől különleges fényjátékban gyönyörkedhetnek mindazok, akik a Bethesda Gyermekkórházba érkeznek, vagy épp az M3-as felüljáróján közlekednek autójukkal.

Imami szerkesztők középkori csínytevései - Így tréningeztünk 2017-ben

Jártál már úgy, hogy egy 3 napos tréningre kell menned, gyerekek és férj nélkül, ráadásul olyan kollégákkal, akiket még szeretsz is? Amit természetesen ösztönösen, ujjongva fogadtál?

Lepd meg a barátnődet egy "csajos" hétvégével!

Állandó hajtás, gyerekezés, munka, házimunka? Szívesen eltöltenél egy kényeztető hétvégét a Bikali Reneszánsz Élménybirtokkal szomszédos Puchner Kastélyszállóban, a legkedvesebb barátnőddel, anyuka társaddal?

Korcsolyázz a város felett!

Megnyílt Budapest legmagasabb korcsolyapályája egy szálloda tetőteraszán, ahol a kivilágított város gyönyörű panorámája tárul elénk.

Hogyan igazodjunk el a játékok tengerében? - Ajándéktippek gyerektípusok szerint

Közeleg a karácsony, lassan rá kell kapcsolnia azoknak, akik még nem gondolkodtak el, hogy milyen ajándék kerüljön a fa alá. Sok családban jutnak el odáig a felnőttek, hogy egymásnak egyáltalán nem, vagy csak csekélységeket ajándékoznak, viszont a gyerekek karácsonya és öröme a legfontosabb mindenhol, így az ő ajándékukat mindenki igyekszik a legnagyobb körültekintéssel kiválasztani (természetesen a lehetőségek szerint.)

Elindult a Mikulástroli

A Milulástroli már sokadik éve kel útra az adventi időszakban Budapesten. 

Te is lehetsz karácsonyi angyal! - Jótékonysági akciók

Karácsony környékén mindenki elgondolkodik azon, hogyan tudná a nehéz sorsú, rászoruló gyermekek ünnepét bearanyozni egy-egy ajándékkal. Összegyűjtöttünk néhány budapesti helyszínt és lehetőséget, ahol várják az adományokat.

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Eta néni idén is elkészítette nekünk ezt a csodát, szeretettel vár mindenkit Advent első vasárnapján már! Dabason van egy ház, ami ünnepi fényárban úszik, de nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.

Elindult a Média a Családért-díj közönségszavazása

2017. december 1-től 31-ig lehet szavazni a Média a Családért-díj 2017 Közönségdíjasára a mediaacsaladert.hu oldalon.

Téli kalandra hív minket Major Eszter új gyerekkönyve

Csodálatos gyermekverseit mutatta be Major Eszter. Az ismert szövegírónő gyermeke születése után sem hagyott fel az írással. Egy kis időre viszont a dalszövegeket gyermekversekre cserélte. A "Téli kaland” és “Téli álom” illusztrációit Kecskés Anna vállalta, aki most Londonból utazott haza a könyvbemutatóra.

Adventi kalendárium a Madách téren

Az Örkény Színház adventi kalendáriummal lepte meg a nézőit idén. A színház Madách téri homlokzatán nyílnak az adventi ablakok.

Újra jár a Fényvillamos! - Itt a menetrend

A budapesti advent elmaradhatatlan kelléke a Fényvillamos, idén már 9. alkalommal közlekedik. Január 7-ig utazhatunk a különleges járművel, amely a fővárosiak és turisták számára egyaránt ünnepi hangulatot teremt. A közkedvelt Fényvillamos ráadásul idén nem csak a belső, de a külső kerületekben, különleges helyszíneken is megfordul majd.

Exkluzív ajándék az olvasóinknak

Sokat gondolkoztunk mi legyen az ajándék az olvasóinknak. Valami olyan, aminek igazán örültök, amit szívesen megosztotok, és ami nem terem minden üzletben (ugyebár a mai világban ilyen már nincs is J ) és amit Ti is tovább ajándékozhattok.

Az egyedülálló szülők fele olyan párt keres, aki cseppet sem hasonlít az exre

A külön költözések közel felét a nők kezdeményezik - Az egyedülálló szülők 90%-a állítja, mindent megtesz majd azért, hogy az új párjával ne kövesse el a korábbi hibákat, derült ki a Padaam.com legfrissebb felméréséből.

Zenei virtuális valóság játék a MÜPA-ban - Élményekkel telve, játszva tanulni

Technológia, játék, élmény, virtuális valóság. Új, formabontó tanulási lehetőséget kínál ifjú közönségének a Müpa. A 6-12 éves korosztály tagjai 2017. december 3-ától vasárnaponként, a Cifra Palota ideje alatt, két helyszínen próbálhatják ki a Müpa önálló fejlesztésű zenei VR (virtuális valóság) játékát, ami szórakoztató módon járul hozzá a gyerekek zenei neveléséhez.

Újra nyitva az ország első jégfolyosója

Budapest legmenőbb jégpályái közé tartozik a csepeli, ahol varázslatos jégfolyosó is várja a sportolni vágyókat.

Lassulj le és töltődj fel! - Slow karácsony három budapesti bevásárló utcában

Három fővárosi bevásárló és tematikus utca visszatér az ünnep alapértékeihez: arra csábítanak, lassuljunk le, találjunk vissza önmagunkhoz és töltődjünk fel kultúrával, igazi élményekkel. Az utcák egyedi miliőjük mellett hangulatos karácsonyi programokkal hozzák vissza a valódi ünnepi varázslatot.  

Egészségre káros anyagot találtak az etetőcumiban, figyelmeztet a NÉBIH

Egészségre káros anyagot találtak egy Magyarországon is forgalmazott etetőcumiban.

A bejelentést követően a NÉBIH azonnal felvette a kapcsolatot a termék magyarországi forgalmazójával, a nyomon követési vizsgálat folyamatban van.

Most szabadulj meg a régi húszezresektől!

A régi, 2015 előtt kibocsátott 20 000 forintos bankjegyekkel már csak 2017. december 31-ig lehet fizetni. Utána a Magyar Nemzeti Bank kivonja őket a forgalomból.

Ne csak felolvass, mesélj! – Karácsonyi mesekönyv ajánló + NYEREMÉNYJÁTÉK

Polcoljuk hát fel a párnákat, tereljük gyermekeinket a takaró alá, és vegye kezdetét közös utazásunk "egyszer volt, hol nem volt" időkbe és "az Óperenciás-tengeren túli" vidékekre!

15 Mikulásváró program Budapesten

Hol találkozhattok a Mikulással? Vonaton, barlangban, bábszínházban, moziban, koncerten, cirkuszban. Megmutatjuk:

Oldalak

Partnereink