Jelenlegi hely

Hírek

Életünk tökéletlenségei és a japán kintsugi

A repedések bearanyozásával a tárgyak nemcsak szebbek, de értékesebbek is lesznek. A régi hibák egyedivé teszik és tovább írják a tárgy történetét. Mit tanulhatunk ettől az ősi művészettől?

Te mit viszel magaddal? - Színházak Éjszakája 2019

“Te mit viszel magaddal?” Ez a mottója az idei Színházak Éjszakájának, amely során 34 teátrum várja izgalmas, csak ezen az estén látogatható programjaira a karszalaggal rendelkező nézőket. A Magyar Dráma Napján, vagyis szeptember 21-én, szombaton lehet majd versenyt futni az idővel, és minél több színház eseményén begyűjteni az élményeket.

Szarvasbőgés túrák a Pilisi Parkerdőben

Szeptember a szarvasbőgés fő időszaka. A következő hetekben a főváros környékén több erdészetnél is elindulnak a vezetett túrák, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek az éjszakai erdő életével, és a hazai erdők királyának számító gímszarvasok nászával. A Budakeszi Vadasparkban pedig éjszakai szakvezetéseken nyerhettek betekintést a vadon élő állatok titkos életébe.

Kontroll nélkül – amikor félsz a saját gyerekedtől

Megrázó erejű film hamarosan a mozikban. A forgalmazó érintettek történeteit várja!

Jön az Olvasás Éjszakája! - Könyves kalandok

Idén is lesz Olvasás Éjszakája! Számtalan izgalmas programmal várják az irodalom szerelmeseit szeptember 28-án 14.00-24.00-ig az ország több városában. Mutatjuk a budapesti programokat. 

Konfliktuskezelés: ezt lehet tenni az osztályon belüli klikkesedéssel

Iskolai közösségekről, osztályon belüli klikkekről és konfliktuskezelésről is kérdezte a kidsnews.hu Magyar Erika mediátort, a Közép Európai Mediációs Intézet szakértőjét. Tippeket is ad, hogy mit tehet a gyerek, a szülő, a tanár.

Kiszámoltad már? Hány mobil ér egy csimpánzt?

Az első mobiltelefonunk kézbevételekor senki nem sejtette volna, hogy ha elromlik, mit is jelenthet. Veszélyes hulladék lesz, környezetszennyező, és mindennek köze lesz majd a gyerekmunkához, a védett állatokhoz és az újrafelhasználáshoz. Neked vajon hány lapul otthon a fiókban?

Belvárosi Családi Piknik - Kortárs Gyermekirodalmi Játszótér

A Belvárosi Közösségi Tér ismét megrendezi az ingyenes Kortárs Gyermekirodalmi Játszóteret, szeptember 21-én lesz a Károlyi-kertben (rossz idő esetén: Aranytíz). Fellép többek között a Kolompos együttes, az Eszter-lánc Mesezenekar, a Kalimpa Színház, Vig Balázs, a Kék Katica és a Ringató csapata is. Cirkuszi artisták és kézműves foglalkozások is várnak.

A férfinak, aki megérdemli – III. Gránit Oroszlán Példakép Díj

A Férfiak Klubja 2017-ben hiánypótló, értékes díjat alapított Gránit Oroszlán Példakép Díj néven, melyet 2019-ben, immár harmadik alkalommal osztunk majd ki a hétköznapok példamutató hőseinek.

A férfiminta jelenléte alapvető fontosságú a családok, a gyermekek, az egész társadalom számára. Kellenek a példamutató férfiak, akik szilárd szövetségben a nőkkel elkötelezetten építik a jövőt!

Mindenki ismer olyan férfiakat, akik megérdemlik a megbecsülést.

Halász János meseösvény Kismaroson

Gyertek el szeptember 15-én vasárnap a Bailavidrum meseösvényre a kismarosi Duna-partra! Vár a természet, mese, zene és sok játék! 

Több, mint mozi - A Puskin Kuckó szeptemberi programja

A Puskin Kuckó nem csak moziként működik. A filmek mellett rendszeresen tartanak bábszínházi előadásokat, koncerteket és más gyermekprogramokat. Mutatjuk a szeptemberi hétvégék műsorát.

Így játszd ki a betegségeket, amire hajlamos vagy!

Ahogy idősödünk, egyre vészjóslóbbnak fest előttünk, hogy a felmenőink között jellemző módon számottevő volt a daganat, a szív-érrendszeri végzetes megbetegedések, vagy éppen a neuralgiák.

Örkény Kert 2019

Az Örkény Színház egész napos szabadtéri rendezvénnyel, családos programokkal a már hagyománnyá vált Örkény kerttel köszönti az új évadot a Madách téren.

Az erdő beköltözik a városba - Erdővarázs Családi Nap

Varázsoljunk együtt erdei hangulatot a belvárosba! Szeptember 20-21-én a Szabadság téren az állami erdőgazdaságok Budapest szívében mutatják be a vadregényes magyar erdők értékeit és az erdészek izgalmas munkáját. A kicsiknek és nagyoknak egyaránt szóló, változatos ismeretterjesztő programokat a magyar népi hagyományokból is merítő zenés színpadi produkciók színesítik.

Csak pozitívan - az osztályban! Ajándék letölthető plakátok iskolásoknak!

Rosszabb pillanatokban sokat tud segíteni egy jó szó, kedves gondolat. Erősebbé tesz, ha tudjuk, hogy a felhők felett mindig kék az ég. Készítettünk Nektek egy kis ajándékot az iskolába, hogy ne felejtsétek el az ég színét a szürke napokon se!

Instant család

Igaz történet egy házaspárról, akik egyik napról a másikra lesznek szülők, befogadnak az otthonukba és a szívükbe három testvért. Szívszorító sztori az örökbefogadásról, családdá válásról a vígjáték elemeivel fűszerezve.

Melyik országban a legjobb nyugdíjasnak lenni?

Gondolkodtál már azon, milyenek lesznek a nyugdíjas éveid? Lehet, hogy most még nem tudod pontosan, ez mikor is lesz (hiszen ugye a nyugdíjkorhatár emelése elkerülhetetlen), mégis azt javasoljuk: érdemes felkészülten várnod ezt az időszakot. 

Petite Pomme Családi Bölcsőde

Tudunk egy jó helyet, ahol élvezetes játékok, változatos programok, a francia nyelv játékos tanulása és zenebölcsi várja a gyerekeket. 

Altatási mizériák

Anya, szomjas vagyok! - hallatszik a cérnahangocska, és anya megy. Folyamatos a ki-be járkálás a gyerekszobába, a totyogó korosztály altatása harmadik műszak az egész családnak.

Kolibri Évadnyitó Fesztivál

Szeptember 7-én reggeltől-estig tartó ingyenes programokkal, kimagasló színvonalú előadásokkal és vidám vásári hangulattal várják a családokat a Kolibri Évadnyitó Fesztiválon.

Nappal túra, este buli - Természetjáró Fesztivál a Dunakanyarban

Szeretsz kirándulni? Aktív programot keresel a családdal a hétvégére? Verőcén, a Csattogó-völgyben gyalogos, bringás, vízi-, valamint kombinált túrák mellett napközben ügyességi játékok, sportbemutatók, előadások, gyerek- és családi programok, este pedig koncertek várnak.

Egyetem helyett szakmatanulás

Augusztus 26-án derülnek ki az idei pótfelvételi eredményei, de sajnos nem lesz mindenki boldog a végeredménnyel. Azoknak, akiknek idén nem jött össze a felvételi, jó lehetőség lehet a szakmatanulás – írja közleményében a Centrum Oktatási Kft.

Állatkertek Éjszakája 13 helyszínen

Nyolcadik alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját, amelyhez ebben az évben országszerte 12 település 13 állatkertje, vadasparkja, „állatos” bemutatóhelye csatlakozott. A nagyközönséget mindenütt változatos programokkal, látványetetésekkel és más, a szokásos állatkerti látogatáshoz képest rendkívüli látnivalókkal várják augusztus 30-án, a nyár utolsó péntek estéjén.

Oldalak

Partnereink