Jelenlegi hely

Hírek

Molekulától az űrsebészetig - Semmelweis Egészség Napok 4.

Mikulásváró játszóház, Teddy Maci Kórháza, egészségfejlesztő interaktív játékok, életmód tanácsadás és sok érdekes rendezvény lesz az idén 250 éves Semmelweis Egyetemen, ahol a gyógyítás, kutatás-innováció és oktatás témájában kaphatnak betekintést az érdeklődők. 

Adni jobb! - a Budapestimami adventi jótékonysági akciója

Tegyük szebbé más családok karácsonyát! Csatlakozz te is, hozz valami apróságot a Budapestimami és a Szent Erzsébet Karitász Központ közös karácsonyfája alá. Szeretettel várunk a budapesti gyűjtőponton, 2019. december 10-ig várjuk a rászoruló gyerekek részére szánt ajándékaidat. Az adomány felajánlók között értékes könyvcsomagot sorsolunk. 

Társasjátékkal a nagybetűs életbe

Egy ideje ismét reneszánszát éli a „társasozás” világa. Tudtad, hogy jótékony hatásai is vannak a társasjátéknak?

Lenyűgöző téli vízitúrák a Héviz-patakon

Nyíló tündérrózsák, havas táj, melegen gőzölgő patak, felröppenő vízimadarak. Ilyen gyönyörű környezetben evezhettek, ha részt vesztek ti is az Indián-vízitúra idei Hévíz-patak túráin.

Ünnepváró gyerekprogramok a Müpa Sátorban

Idén is varázslatos újcirkusz-produkciókkal, színházi előadásokkal, könnyűzenei koncertekkel, jégpályával és gyerekműsorokkal várja a vendégeket a Müpa Kultúr Kültér. November 30-ától várnak kicsiket és nagyokat.

Nevelj az életre! - Azoknak, akik gyerekekkel bírnak, vagy épp nem bírnak velük

A legújabb Leman-könyv igazi tapasztalatokkal, a való életből vett példákkal és gyakorlati javaslatokkal segít a szülőknek abban, hogy megtalálják helyüket a családi hajó kormányrúdjánál, és eligazodjanak a mindennapok káoszában. Nyerd meg a Harmat Kiadó újdonságát nálunk!

Jubileumi Mézeskalácsváros - Foglalj telket és építs házat!

Luca napjáig lehet telket foglalni a Jubileumi Mézeskalácsvárosba, az ország legkülönlegesebb parcelláira. A Mézeskalácsváros egy kortárs karácsonyi mézeskalácsszobor, amely 2009 óta évről évre egyre több alkotó épít össze. A kiállítás december végén nyit és február végéig várja a látogatókat.

Megjelent a novemberi Képmás

Szabó Balázs, Csőre Gábor és sok érdekesség a novemberi Képmásban.

"A lehetőség ott rejtőzik minden gyerekben. Nekünk az a feladatunk, hogy segítsük kibontakozni.”

Élményalapú tanulás, elfogadó légkör, kis létszámú csoportok. Mindezek lehetővé teszik, hogy a budapesti, budaörsi és kecskeméti Mátrixsuliban a gyerekek elsajátíthassák mindazokat a képességeket és tudást, amelyekre valóban szükségük lesz a jövőben. Józanné Sipos Etelkával, az alapítványi iskola igazgatónőjével beszélgettünk arról, mit kínál ma egy modern alapítványi iskola a diákjainak.

Húznak a vadlibák - Tatai Vadlúd Sokadalom

A vadludak vonulása az őszi-téli időszak olyan nemzetközi hírű és különleges eseménye, amely egyre több természetkedvelőt vonz. A tatai Öreg-tó partján ilyenkor lehet megfigyelni a madárvonulás lenyűgöző jelenségét. Mutatjuk a részletes programot.

Illúziók és elvárások a családi kapcsolatokban

Következő sorozatunkban a generációkon átívelő családi konfliktusok kérdését járjuk körül. Számoljunk le az illúziókkal!

Szent Márton Újborfesztivál és Libator a Szentendrei Skanzenben

Szent Márton napján étellel, itallal, játékokkal, koncertekkel és táncházza, kézműveskedéssel és őszi-téli népszokások felelevenítésével várnak mindenkit a hagyományos szezonzáró rendezvényen. 

Rászedett ördög meseösvény a Hármashatár-hegyen

Gyertek el november 10-én vasárnap a Bailavidrum meseösvényre, a Hármashatár-hegy pompás őszi erdejébe! Vár a természet, mese, zene és sok játék! 

Jön a Társasjátékok Ünnepe!

450 asztal, 80 játékmester, több mint 1000 kipróbálható társasjáték, 3500 m2-en, 9 teremben. Látványos bemutatók, idén díjazott játékok, játékoktatás, szakértő játékmesterek, újdonságok a nagyvilágból, versenyek, óriási társasjátékvásár. 

Mi is az a Halloween?

A Halloween az angolszász országokban a boszorkányok, szellemek ünnepe október 31-én. A közép-kelet-európai kultúrkörben korábban ismeretlen ünnep mára ide is elért. De mit is ünneplünk a rémekkel valójában?

Lombkorona-ösvényt adtak át a Gerecsében

A Gerecse Tájvédelmi Körzetben, egy korábbi kőfejtő területén új lombkorona-ösvényt adtak át. A tanösvény kör alakú és 105 méter hosszú.

Nincs helye a házipatikában az antibiotikumnak

Házipatikája szinte mindenkinek van otthon, kérdés persze, hogy amikor azonnal kell a segítség, találunk-e benne a problémánkra megfelelő gyógyszert. Ha gyerek is van a családban, még sarkalatosabb kérdés: milyen pirulákat tartsunk otthon. Utánajártuk, mi nélkülözhetetlen a gyógyszeres fiókba.

FOMO - Megosztod, és uralkodsz

Ha nem vagy online, nem is létezel? Ha nem posztolod, meg se történt? Egy film, ami tiniknek, szülőknek és tanároknak is ajánlott. Bepillantás a budapesti fiatalok mindennapjaiba és éjszakáiba, a Z generáció világába. Nehéz kérdéseket vet fel.

Jön a Rajzfilmünnep

2019. november 15. és 17. között az Országos Rajzfilmünnep keretében az ország számos pontján rajzfilmekkel és családi programokkal várnak minden razfilmkedvelőt. Az animáció klasszikusai és a legújabb kedvencek Magyarországról és külföldről.

Mesék az elmúlásról - Manna Matiné: Haláli bábos nap

Október 27-én három különböző korosztálynak szóló bábelőadás látható a B32 Galéria és Kultúrtérben, amelyek a halál témáját járják körül.

Főváros vagy vidék? – Hova költözzünk a családdal?

Madárcsicsergés vagy színház? Bumlizás vagy gyors közlekedés? Kiskert vagy jó iskola? A kérdés megválaszolásához adunk néhány szempontot. Előnyöket-hátrányokat, egyéni élethelyzeteket és igényeket, és még sok mindent érdemes mérlegelni a döntésnél. Ami nem könnyű.

Neten a család vetélkedő

Szeretettel várjuk Családok jelentkezését a Neten a Család vetélkedőre!

A programba olyan párok jelentkezését várjuk, melyben a család legfiatalabb és legidősebb generációja vesz részt és szeretnék megmérettetni magukat egy digitális játékban.

Hólyaghurut? Felfázás? Van megoldás!

A hólyaghurut kezelése homeopátiával

A hólyaghurut egy olyan betegség, ahol nagy lehetőséget biztosít a kiegészítő kezelésre a homeopátia. A húgyúti fertőzéseknél jellemző a rezisztencia, az antibiotikumokra ellenálló baktériumok okozta fertőzés. A képlet egyszerű – minél több antibiotikumot használ egy földrajzi egység, annál gyakoribb a rezisztencia. Fontos, hogy az antibiotikumos kezelés előtt kérjünk tenyésztést, és azt a gyógyszert szedjük, amire a kórokozó érzékeny. Próbáljuk meg elkerülni a fertőzést. Ha tapasztaljuk a tüneteket, első terápiának válasszunk homeopátiát vagy fitoterápiát, esetleg a kettő kombinációját.

Őszi szünet az Állatkertben

Október 23-tól november 3-ig sok program és látnivaló lesz, a 14 éven aluli gyerekeknek 200 forintos a belépőjegy. Mindenszentek előestéjén még Holnemvolt Halloweent is tartanak a Holnemvolt Várban, az Állatkert játszóparkjában.

Óraátállítás: így jegyezd meg mikor merre tekerünk!

Gyerekként sokáig bajban voltam az óraátállítás szabályaival. Az egy dolog, hogy nem értettem miért is állítgatjuk pontosan, csak a nyűg van vele, egy plusz lehetőség a késésre. Aztán idővel már nyűg sem volt, mert az okos készülékek maguktól átálltak. Én csak konstatáltam, hogy megint kaptam, vagy veszítettem egy órát. Na, de hogy pontosan mikor és merre kell tekerni a vekkert, azt sokáig egyszerűen nem bírtam megjegyezni, és ma már azt is tudom, ezzel a problémával nem vagyok egyedül. 

Oldalak

Partnereink