Jelenlegi hely

Hírek

Túlgondoskodás vagy jó szülőség? Hol az egészséges határ?

Mire számíthatunk akkor, ha sohasem mondunk nemet gyermekeinknek, ha mindent megengedünk és ha folyton körülöttük legyeskedünk reagálva minden apró rezdülésükre?  Amanda Gummer brit pszichológusnő szerint az ilyen szülői hozzáállás melegágyát képezi a viselkedési problémáknak.

Sporttal a gyorsabb gondolkodásért, a jobb iskolai eredményekért – válasszunk sportágat gyermekünknek a sulikezdésre!

Jó ideje tudjuk, hogy kisgyermekkorban a mozgás fejlődése elválaszthatatlan és elengedhetetlen részét képezi a gondolkodásfejlesztésnek. Ahogyan pedig felnőnek a csemeték, megtanulnak járni, egyensúlyozni, óvodás kortól kezdve a különböző sportok által fejleszthetjük tovább mozgásos képességeiket, amik hozzásegítik őket az agyféltekék közötti gyorsabb átváltáshoz, a gyors idegpályák kialakításához, a gondolkodás gyorsaságának fejlesztéséhez. 

ArtPark a Városligetben - Mert minden gyerek művész

Megnézni, megérinteni, megszagolni, kipróbálni, meghallgatni, sőt mindezek által inspirálva alkotni, közös élményt szerezni. Ez a célja az ArtPark rendezvénynek, amelyre 3-13 év közötti gyerekeket, és családjukat várják, és amelynek programját a múzeumok pedagógusai állították össze azzal a céllal, hogy a gyerekekben felébresszék a művészet és a természet iránti vágyat, szeretet, és a saját alkotás iránti igényt.

Pótfelvételi: középiskolás diákok jelentkezését várja a Mathias Corvinus Collegium

Pótfelvételit hirdet középiskolásoknak az ország egyik legismertebb tehetséggondozó intézménye, a Mathias Corvinus Collegium (MCC). A társadalmi, gazdasági és politikai kérdések iránt nyitott diákok augusztus 27-ig jelentkezhetnek az intézmény e-learningen alapuló, iskola mellett végezhető ingyenes képzéseire.

Kolibri Évadnyitó Fesztivál

Szeptember 2-án reggeltől-estig tartó ingyenes programokkal, kimagasló színvonalú előadásokkal és vidám vásári hangulattal várják a családokat a Kolibri Évadnyitó Fesztiválon.

Tanszergyűjtés rászoruló gyermekeknek

Tanszergyűjtést szervez a Project Kolibri. Augusztus 25. és 29. között a Zöldike Klub közösségi térben várnak mindenkit, aki szívesen segítene a halmozottan hátrányos helyzetű családok számára megkönnyíteni a beiskolázás terheit. Bármilyen tanszerrel, jó állapotban lévő használt iskolai eszközzel tudtok segíteni. Az összegyűjtött iskolaszereket a A Fogyatékos Gyermekeinkért Alapítvány részére juttatják el szeptember elején a szervezők.

Segíts te is hangoskönyvet készíteni látássérülteknek!

A Novus egy új, nemes cél iránt küzd. Felhívásuk lényege: Segíts te is hangoskönyvet készíteni az olvasmányélményre vágyó vakoknak! Bárki jelentkezhet, lakóhelytől függetlenül. A feladat csupán annyi, hogy felolvass. Tehát ha van otthon mikrofonod, vagy egy jó minőségű okostelefonod, máris ott a lehetőség, hogy segíthess, hogy a látássérültek is hódolhassanak az olvasás örömeinek.

Tényleg nincs egy rongyunk se?! - interjú Molnár Tímea stílusmentorral

Melyik nő ne szeretne csinos, stílusos és jól öltözött lenni? Nincs is ebben semmi szégyellnivaló, mi nők egyszerűen szeretünk tetszeni. Szeretjük a szép ruhákat, vannak napok, amikor órákig tudnánk válogatni a szemhéjfestékek között, és bizony fel tudja dobni a napunkat egy jól sikerült frizura.

130 éves a HÉV

Az idén 130 éves budapesti hévközlekedés méltó ünnepléseként a vasút szerelmesei izgalmas programokon vehetnek részt. Az ünnepi programsorozat keretében többek között 2017. augusztus 20-tól október 14-ig a H6-os HÉV vonalán utazhatnak az érdeklődők az 50-es és 60-as évek hangulatát idéző MVIII-as nosztalgia motorkocsival.

Vadasparki terepfutó verseny kicsiknek és nagyoknak Budakeszin

A Budakeszi Vadaspark szeptember 2-án (szombaton) nagyszabású terepfutó rendezvénynek ad otthont. A BBU Vadasparki Terepfutó Kupa nagyszerű lehetőség, hogy a park az aktív rekreáció és a családi sportolás helyszínévé válhasson. A versenytávok teljesítőit kivétel nélkül egyedi befutóérem és a szeptember 2-3-ai hétvégén felhasználható ajándék vadasparki belépő várja majd a célban.

Újabb őrült kihívás - forró vízzel öntik le magukat és egymást

Az internet és a közösségi oldalak mindannyiunk életének része. Sokszor jóval nagyobb mértékben, mint gondolnánk. Mindenképp rengeteg hasznos információt megtudhatunk a segítségével: biztosítást köthetünk, szinte akármit megrendelhetünk, akár külföldről is, valamint bármelyik pillanatban elérhetőek lehetünk a világ bármely pontján, ami a kommunikáció szempontjából végtelen lehetőséget jelent.

Zrínyi 1566 - A Fejedelem: melyik előadásra nyernél páros belépőt?

Szeptember elején két fantasztikus történelmi musical elevenedik meg a szigetvári vár szabadtéri színpadán: szeptember 1. napján "A Fejedelem", szeptember 2-án és 8-án a "Zrínyi 1566" lesz látható a Moravetz Produkció előadásában.

Az év fagyija: mascarpones túrókrém sós karamellel

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2017-ben Szegeden a Virág Cukrászdában tartotta meg a jubileumi huszadik Év Fagylaltja versenyt. A verseny célja a hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése. 

Miért éppen Alaszka? Tedd Tündi mesél az alaszkai életről

Tedd Tünde családjával Alaszkába költözött, igaz még nem olyan régóta élnek ott, de már nagyon vártuk az élménybeszámolóját, suliról, kalandról és egy boldog élet kezdetéről mesélt nekünk!

Öröm vagy üröm? - kezdődik az iskola

A változás mindenki életében izgalmat jelent. Örömteli várakozást, vagy az újtól, az ismeretlentől való szorongást, esetleg félelmet. Nincs ez másként gyermekeink életében sem.

Szent István-napi kenyér

A Szent István-napi kenyér idén a Kurdi Family Kft. Görböc kenyere lett. A Magyar Pékszövetség hetedik alkalommal rendezte meg Szent István-napi kenyérversenyét. A győztes terméknek minden évben szigorú kritériumoknak kell megfelelnie, ilyen elvárás többek között az adalékmentesség, a kovászos készítés, a kifogástalan íz, illat és állag.

Készíts te is fotót egy könyvvel! - az idei nyár legszuperebb kihívása

Üdítően klassz nyári kihívásra hívunk! Szalai Lilla irodalomterapeuta "Készíts te is fotót egy könyvvel!" címmel indított játékot a közösségi oldalán. A felhívás egyetlen célja az olvasás népszerűsítése. Hihetetlen jó képek érkeztek, ezt nézd!

A Balatoni Habos Mogyoró és Pöttyös Panni lettek az ország tortái

Idén is kihirdették Magyarország Tortáját. 2017-ben Vaslóczki Orsolya, budapesti cukrász alkotása a Balatoni Habos Mogyoró viselheti a kitüntető címet. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt Varga Margit nyerte a Pöttyös Panni tortával. A két édességet először augusztus 19-én és 20-án a Magyar Ízek Utcáján lehet megkóstolni.

Adathalászok az interneten – nagyon vigyázzatok!

Egyre népszerűbb módszere a csalóknak, hogy interneten keresztül próbálják adatainkat megszerezni és arra használni, hogy utalásokat hajtsanak végre, vagy leemeljenek összegeket a számlánkról. Legyetek nagyon óvatosak!


 

Augusztus 20. - Rendezvények Budapesten

Isten éltessen Magyarország! Augusztus 20-án az államalapítást, az államalapító Szent István királyt ünnepeljük, ezen a napon színes programokkal várják a családokat a fővárosban: koncertek, mesterségek ünnepe, magyar ízek utcája, légi- és vízi parádé és a megújult, látványos tűzijáték.

Új helyre költözik a Csodák Palotája

A Camponából a Kolosy térre költözik sokunk kendvence, a Csodák Palotája. A tervek szerint októbertől az óbudai Csopa Playbar alatti területen nyitja meg újra kapuit a látogatók előtt. A két Csopa összeköltöztetésével Európa legnagyobb tudományos szórakoztatóközpontja jön létre a Bécsi úti üzletközpontban. - írja a vg.hu.

Kik jogosultak ingyenes gyermekétkeztetésre 2017-ben? II.

Sokakban merült fel a kérdés az ingyenes gyermekétkeztetéssel kapcsolatos cikkünk után, hogy jó-jó, de az iskolás gyermekemmel mi a helyzet? A kérdés jogos. Ez a cikkünk Nekik szól.

Oldalak

Partnereink