Jelenlegi hely

Hírek

Gyüttment fesztivál - Ismerd meg a vidéki életet!

A vidéken újrakezdő, a környezettudatos vidéki értékrendet választó, tájba illeszkedő emberek, közösségek, és a hozzájuk kapcsolódó városi gondolkodók éves nagy találkozója a Gyüttment Fesztivál, amelyet 2019-ban a Szekszárd melletti Sötétvölgyben redneznek. 1000 résztvevő, 200 program, 13 programtér, 4 nap, 0 hulladék
 

Kisvasúti Nap a Kemencei Erdei Múzeumvasúton

A technikai különlegességnek számító Kemencei Erdei Múzeumvasút a Börzsöny gyönyörű fekvésű részén jár. A kisvasúti napon lesz járműbemutató, vasútmodell bemutató, jazz koncert, ugrálóvár és strandolás is.

Kalózhajó a Duna-parton

Jártatok már a Kis-Duna parti Kalózhajós játszótéren? Itt áll egy több szintes, méretarányos kalózhajó a homoktengerben, vitorlákkal, játékágyúkkal, kabinokkal felszerelve, mellette csőcsúszdás kalózvár és szép szabadidőpark. Kis-, és nagy kalózok, irány Csepel! 

Móka, kacagás, számtalan élmény - Ceglédfürdőn jártunk

A család programfelelőseként én azt mondom, a nyár a legjobb évszak! Ilyenkor bármerre is indulunk az országban, jobbnál jobb családi programokat és szuperjó strandokat találunk! Ezúttal Ceglédfürdőre esett a választásunk, hisz mi is lehetne jobb időtöltés a kánikula idején, mint egy jó kis, frissítő családi fürdőzés?

"Nagyon sok heavy metálos szereti a zenémet" - interjú Szekeres Adriennel

Barna haj, barna szem, harmónia, mindig tiszta énekhang, és örök mosoly. Legtöbben szerintem ebből a tíz szóból is könnyen kitalálnák, hogy melyik ismert, magyar énekesnőre gondolok. Jellegzetes hangját, bárhová is megy, felismerik a rajongók. Akik között, mint kiderült, nemcsak popzene kedvelőket találunk. Egy vidám, nyáresti beszélgetésre hívtuk Szekeres Adrien énekesnőt. - Vági-Tóth Lilla - Budapestimami

Július 16-án este látványos holdfogyatkozásban lehet részünk: a Hold színe vöröses-barna lesz

2019. július 16-án este látványos égi jelenségben lehet részünk, hiszen 21 órától részleges kétharmados holdfogyatkozást láthatunk, ami által a Hold színe vöröses-barna lesz. Az égbolton felkel a hold este 8 óra után és este 10 körül beleharap a földnek az árnyéka.

Tanszergyűjtés indul - Töltsük meg együtt az üres iskolatáskákat!

Nálatok is van megunt táska, tolltartó, tornazsák? Ha van már nem használt, de jó állapotban lévő iskolatáskád, vagy más olyan eszköz, ami iskolakezdéshez szükséges, akkor csatlakozz a tanszergyűjtéshez, hogy minél több diákhoz juthasson el segítség! Eddig kevés tanszer érkezett, augusztus közepéig várják az adományokat a gyűjtőpontokon.

Játszótér, sportpályák és madaras tanösvény – Megújult az Adyliget park

Szeretjük a szép fekvésű, kreatív játszótereket, árnyas parkokat és ligeteket, ahol kicsik és nagyok is tudnak pihenni, játszani, edzeni. Jártatok már a II. kerületi Adyliget parkban?

Megjelent a júliusi Képmás

„Semmiféle tapasztalat vagy élmény nincs hiába” – Epres Panni a júliusi Képmásban.

Új, különleges vizű strand - Átadták a felújított pesterzsébeti gyógyfürdőt

A Pesterzsébeten feltörő jódos-sós gyógyvíz az egész országban ritkaság. A 13 medencés gyógy- és élményfürdőt húsz év után újra megnyitották teljesen felújítva és kibővítve, 2019. július 10-től a strandrész is látogatható.

Megjelent a 2019/2020-as tanév rendje – a szabadságokat jó lesz rögzíteni

A Magyar Közlönyben szerda este közzétették a 2019/2020-as tanév rendjét. És miért jó már év elején tudni, mikor lesznek az ünnepek? Előre meg tudjuk tervezni a családi kirándulást, nyaralást, leszervezni a gyerekfelügyeletet vagy hosszú hétvégét, akár egy kis wellnessel!

Ne etesd a vízimadarakat! Értsük meg, a vadon élő állatoknak nem a "szeretetünkre", hanem élni hagyó, szemlélődő tiszteletünkre lenne szükségük!

Ne etessük a vízimadarakat! Ezt kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a víz mellett sétálóktól, strandolóktól, és kirándulóktól, hogy sehol és semmivel ne etessük a vízimadarakat. Olvassátok el, mert bár nagyon aranyosak, ahogy odajönnek hozzánk, sokan nem tudják, hogy ezzel bajba sodorják őket!

Bányászati tematikájú játszótér nyílt a kőbányai Óhegy parkban

A 15 hektáros szabadidőpark belsejében az árnyas játszótér erdei hangulatot idéz, a 0-7 évesek színes grafikájú gumi állatfigurákat, trambulint, mászóházikót és fészekhintát is találnak. A 7-14 évesek pedig a bányászati tematikájú játszótér kötélpályáján, alagutas gumidombjain és mászó szikláin is kipróbálhatják ügyességüket. 

21 természetvédelmi terület Budapesten

Tudtad, hogy 39 helyi jelentőségű védett természeti terület van a fővárosban mintegy 800 hektáron? Mutatunk kevésbé ismert, de csodaszép tájakat a környéken.

Ister Napok Szentendrén - A Duna ünnepe

Ister napok - dunaparti fesztivál lesz Szentendrén a korzón. Idén már 15. alkalommal kerül sor erre a helyi hagyományokra épülő ingyenes, családi eseményre, amely számos, a Duna köré szerveződő vízi és vízparti programot kínál. A két napos rendezvény minden korosztályt megszólit, reggeltől estig a gyerekprogramoktól az éjszakába nyúló koncertekig. Szombaton este lesz a gyönyörű, zenés gyertyaúsztatás.

Júliusi könyvajánló - Nyerd meg a BOOK könyvújdonságát nálunk!

A Borarti kreatív műhelyt életre hívó Kollár Borbála most megjelent, Alkoss szabadon! c. könyvében egy igazi kreatív ötlettárat ad kicsik és nagyok kezébe. A könyv nemcsak összefoglalja a szabad alkotás módszertanát, de 8 témában közel 40 egyszerűen megvalósítható, kreatív ötletet is bemutat, részletes leírással.

Szabihíd 2019 - Négy hétvégén a gyalogosoké a Szabadság híd

Július 6-tól újra megnyílik a Szabihíd, vagyis négy nyári hétvégén visszaadják a gyalogosoknak a Szabadság hidat. Lesz koncert, jóga, játék, lazítás...

Kocsiba a családdal! Megnyitott Felsőtárkányon Magyarország legeredetibb dínó völgye!

Giganotosaurus, Velociraptor, Brontosaurus, Triceratops… ha első nekifutásra ki tudod olvasni ezeket a szavakat, akkor borítékolható, hogy van otthon egy közel 4-8 évesed, aki rajong ezekért a „bájos” állatokért!

Állj meg egy novellára! - Reklám helyett kortárs irodalom a megállókban

Amíg várjuk a következő buszt vagy villamost, olvassunk el egy jó történetet! Az Álljon meg egy novellára! pályázatra beküldött legjobb 20 novellát Budapest belvárosában és a megyeszékhelyeken álló city light hirdetőtáblán teszik ki.

Nyár a Vácrátóti Botanikus Kertben

Az ország legnagyobb arborétumában, ahol szinte mindig virágzik valami, megismerhetjük a növényvilágot és gyönyörű környezetben barangolhatunk. Júliusban koncert és akvarell-festés is lesz. Érdemes a családdal felkerekedni, és bejárni a park hangulatos útjait.

Csendes Apa-forradalom - Minden kicsit másképp van az apákkal, mint gondoltuk

Szükség van az apákra! Mindenki jól jár, ha visszacsempésszük őket a családokba. De hogyan? Erről szól Léder László új könyve, ami izgalmas olvasmány, a humort sem nélkülözi. Hallottatok már apátlan társadalomról, apabarát várandósságról, vagy az apa-kánaánról? A könyv sok előítélettel és tabuval is leszámol. Például ezekkel:

Csillaghullás a Libegők Éjszakáján

Romantikus, hullócsillagos éjszakában már hat magyarországi libegő is nyitva tart majd sötétedés után is. 2019. július 20-án rendezik a Libegők Éjszakáját. A zugligeti felvonó is várja a különleges nyáresti élményre vágyó látogatókat, akik nem csak a csillagokat, a kivilágított Budapestet is megcsodálhatják.

Gyermekügyelet SOS – Hiánypótló weboldal segíti a szülőket

gyermeksos.hu oldal segítségével a gyermeked a lehető leggyorsabban juthat a megfelelő sürgősségi ellátáshoz. – Gyermekügyeleti rendek átláthatóan, egyszerűen, egy helyen.

A drog megölheti a boldogságot

Nincs olyan, hogy könnyűdrog. Csak drog van. Nem igaz az, hogy a marihuánára nem lehet rászokni, a dizájner drogok pedig megölik az agyban a boldogságért felelős területet. Nem ciki nemet mondani, ha droggal kínálnak! Hasznos infók a szakértőtől.

Tüzes programok a Holnemvolt Várban

Szikra show, tűztánc és tűzzsonglőr bemutató is lesz a Tűz Éjszakáján, péntek este a Holnemvolt Várban, az Állatkert tavaly megnyílt új játszóparkjában. A programok este 6-kor kezdődnek és egészen éjfélig tartanak. 

Oldalak

Partnereink