Jelenlegi hely

Hírek

Szabadstrandok a Duna mellett

Természetes vizek, vadregényes környezet. A folyóparti strandok népszerűek, a kijelölt helyeken biztonságosan lehet fürdeni és kikapcsolódni.

EduKid - Halld a világ hangját!

Minden édesanya azzal a reménnyel éli át a várandósság 9 hónapját, hogy egészséges gyermeknek ad életet. A terhesség, a szülés során azonban sokszor nem várt komplikációk léphetnek fel (pl. méhen belüli fertőzés, magas vérnyomás, terhességi cukorbetegség, koraszülés), melyek veszélyeztetik a születendő kisbaba egészségét, így többek között a hallását. Takács Katalint, az ország első, nemzetközi végzettségű gyermekaudiológusát és akusztikus-specialistáját kérdeztük.

Júliusi könyvajánló - Peter Wohlleben: Érted a fák beszédét?

Az elmúlt évek legnagyobb tudományos bestsellerének szerzője, a német erdész, Peter Wohlleben A fák titkos élete című kötete után egy igazi családi könyvet írt: az Érted a fák beszédét? A kötet kicsiknek és nagyoknak egyaránt szolgál hihetetlen, olykor lenyűgöző információkkal az erdők csodás növény- és állatvilágáról.

Ipolytarnóci Ősmaradványok Látogatóközpont

A Nógrád megyei Ipolytarnócon különleges időutazás részesei lehetünk. A megújult látogatóközpontban hologramos vetítésen elevenednek meg az ősállatok, sétálhattok a lombok között és a geológiai tanösvényen, valamint interaktív kiállítást, 4D mozit és játszóteret is találtok itt.

Melyik fát választod?

Minden fának története van. Az Év Fája verseny 12 döntőse azért is különleges, mert fontos szerepet töltenek be a környezetükben élők életében, találkozási pontot kínálnak. Neked melyik tetszik?

Mezítlábas parkok Budapest környékén

A Kneipp-parkok, vagyis mezítlábas parkok jótékony hatással vannak az egészségre, egyben remek családi programot is ígérnek. Megtapasztalhatjuk, milyen érzés fakérgen, tobozon, kavicsokon, süppedős tőzegen, meleg téglán járni.

Reklámok helyett novellák a megállókban

Amíg várjuk a következő buszt vagy villamost, olvassunk el egy jó történetet! Az Álljon meg egy novellára! pályázatra beküldött legjobb 20 novellát Budapest belvárosában és a megyeszékhelyeken álló city light hirdetőtáblán teszik ki.

Elefántfürdetés a Cirkuszok Éjszakáján

Július 14-én hatodik alkalommal is megrendezik a Cirkuszok Éjszakáját, amely idén is a balatonlellei elefántfürdetéssel veszi kezdetét. Interaktív programok, izgalmas előadások lesznek. A Kossuth-díjas Richter József kezdeményezésére létrehozott esemény a Magyar Nemzeti Cirkusz, a Richter Flórián Cirkusz, a Fővárosi Nagycirkusz, az Exit Cirkusz és az Eötvös Cirkusz összefogásával valósul meg.

Interaktív élmények - Megnyílt a Puskás Ferenc Stadion Látogatóközpontja

Az új látogatóközpontban interaktív eszközök segítségével mutatják be a nemzeti stadion múltját, valamint az épülő új Puskás Ferenc Stadiont. A belépés ingyenes.

Bakancslisták nyárra - Akinek nincs esze, legyen notesze!

Még minden csupa várakozás, tervezgetés, reménykedés és izgalom a nyár. Ha leírjátok azt a csupa-csupa jó dolgot, az álmaitokat, reméljük, valósággá vállnak.

Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Itt a nyár, és az idő – tér – tömeg összefüggésrendszerében biztos sokkal többen lesznek, akik vonatra, buszra szállnak, vagy autóba ülnek a gyerkőcökkel. Körbenéztünk, milyen kedvezményeket tudnak a gyermekes családok igénybe venni utazáskor.

Ingyenes tájékoztató füzet a gyerekek táplálásáról

Töltsd le a Hozzátáplálási Kisokost! Hiteles, biztonságos táplálási tanácsok szakemberektől 3 év alatti gyermekek részére, áltudományok és féligazságok nélkül.

Sportos Vakáció a városban - Mozgás, művészet, játék

Hatodik alkalommal rendezi meg Budapest Főváros Önkormányzata az „Iskolakapun kívüli programok" keretében az immár hagyományosnak mondható "Sportos vakáció a városban" elnevezésű eseménysorozatot. A nyári szünidő alatt ingyenes mozgásos, művészeti, játékos, vetélkedős és sportprogramokon vehetnék részt az általános és középiskolás fiatalok, tehetségtől, előképzettségtől függetlenül.

Egy nap a vízen - Kis-Duna Vízi Fesztivál

Július 7-én Ráckevén vár a Kis-Duna Vízi Fesztivál, mely mindenki számára izgalmas lehetőségeket kínál a folyó partján: vízi- és vízparti sportok, halgasztronómiai és egyéb kulináris finomságok és workshopok várnak, de összefuthatnak majd Kiss Gergely és Biros Péter olimpiai bajnok vízilabdázókkal is.

Sült krumplin, a halrudacskán és a dinó falatkákon túl is van egészséges, családi gasztroélmény!

Szerettek a konyhában együtt főzni a családdal? Számotokra is fontos az egészség, hogy minden nap sok zöldséget és gyümölcsöt egyetek? Válogatós a gyerek, de van olyan receptetek, aminek még ő sem tud ellenállni?

Ister Napok Szentendrén - A Duna ünnepe

Ister napok - dunaparti fesztivál lesz Szentendrén a korzón. Idén már 14. alkalommal kerül sor erre a helyi hagyományokra épülő ingyenes eseményre, amely számos, a Duna köré szerveződő vízi és vízparti programot kínál a helybelieknek és a látogatóknak. A két napos rendezvény minden korosztályt megszólit, reggeltől estig a gyerekprogramoktól az éjszakába nyúló koncertekig.

Váltsd be élményekre a kitűnő bizonyítványt!

Kitűnőnek lenni nem ciki, hanem büszkeség. Használjátok ki a lehetőséget, utazzatok kisvasúton, menjetek cirkuszba és izgalmas kiállításra!

A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Gondolnád, hogy ezek a szavak szoros összefüggésben vannak egymással?

Baba-mama hintával felszerelt játszóterek

Legyen közös öröm a hintázás! A páros hinta ötletes, kreatív és biztonságos. Mutatjuk, hol találtok ilyet Budapesten.

Ki tudja hol van Budapest legmenőbb játszóháza? Megnyílt a "SimaLiba"!

Akarom mondani SimaLiba Várjátszóház! A Lazula titkoskert után júniusban megnyílt a Lazula kids verziója, vagyis Budapest legújabb és - minden túlzás nélkül - az egyik legizgalmasabb játszóháza. A két létesítmény ötletgazdája, Petz Annamária vezetett minket körbe az új helyszínen.

Kultúra a vízparton - Gyerekelőadások a Velence Vízi Színházban

Idén nyáron is az Esztrád Színház a vízpartra költözteti a kultúrát. A Velencei-tó északi partján megnyitotta kapuit a Velence Vízi Színház, amely a térségben nyaralóknak és a helyieknek egyaránt kulturált szórakozási lehetőséget kínál. Július és augusztus folyamán minden hétvégén előadásokkal, felnőtt és gyermek musicalekkel várják a vendégeket, közvetlen tóparti környezetben, a Velence Korzó Tetőteraszon.

Premierfilmekkel és klasszikusokkal indul útjára Európa legnagyobb tetőmozija

A Budapest Rooftop Cinema idén már hatodik alkalommal nyitja meg kapuit. Európa legnagyobb tető(kert)mozija rengeteg premierfilmmel, időtlen klasszikusokkal, valamint a magyar és a francia filmtermés legjavával várja a nagyérdeműt, avagy 2018-ban is „Mozicsillagok a csillagok alatt”.

Oldalak

Partnereink