Jelenlegi hely

Hírek

Életmese pályázat

A Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete idén is meghirdeti, immáron 10. alkalommal Életmese pályázatát, amelyre határainkon innen és túlról is várják az igaz történeteket, történet-csokrokat műfaji kötöttség nélkül.

Teljesen idegenek – Titkok és hazugságok

Életünk fekete doboza, a mobiltelefon sok titkunkat őrzi. Mi történne, ha mesélni tudna? Veszélyes az őszinteség, inkább hazugságban élünk? Valóban ismerjük a szeretteinket? A Teljesen idegenek című film kíméletlen tükröt tart elénk.

Korai Fejlesztés Hete - Február 19-23.

A gyerekek korai fejlesztésének fontosságára hívja fel a figyelmet a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat, hétfőtől egy héten át tanácsadással, bemutató foglalkozásokkal, előadással várnak minden érdeklődőt Budapest minden kerületében.

Idegenvezetők Világnapja 2018

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) és a budapesti idegenvezetők 2018. február 22-25. között szervezik meg fővárosunkban az Idegenvezetők Világnapját. Az esemény keretében több napon keresztül budapesti idegenvezetők mutatják be az érdeklődők számára a főváros nevezetességeit és történelmi értékeit.

Hóvirágünnep az Alcsúti Arborétumban

Már februárban búcsúzik a tél, megjelent a tavasz első hírnöke az Alcsúti Arborétumban. A csodálatos látványt keltő, két és fél hektáron elterülő hófehér hóvirágmező egyedülálló az országban. 2018. február 5-től előreláthatólag március közepéig várják a látogatókat a hagyományos hóvirágünnepen.

Annyi titkom maradt…- Szabó Magda kiállítás

Ki nem ismerné az Abigélt, a Régimódi történetet vagy az Ajtót? A regények alapján készült filmek népszerűek a könyveket ritkábban olvasók körében is. Szabó Magda születésének 100. évfordulójára rendeztek kiállítást a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

13+1 gondolat a szeretetről

Valentin napon, a Házasság Hetének kellős közepén feltettük a kérdést: mi is a szeretet? Íme néhány gondolat:

70 év után először látogatható a Szépművészeti Múzeum Román csarnoka

A II. világháború ideje óta, vagyis több mint hetven év után először lesz látható a Szépművészeti Múzeum felújított Román csarnoka, amelyet március 15-től húsvétig ingyenesen megtekinthet a közönség.

Februári könyvajánló - Rutkai Bori:Űrdöngölők

Űrdöngölők… Mit jelenthet ez a furcsa, rejtélyes szó? Táncoslábú ufókat? Égig érő, csűrdöngölő slágereket? Vagy egy kalandos utazás résztvevőit, akik körül a végtelen és féktelen mesélőkedv álombeli történetekkel népesíti be a csillagfényes éjszakát?

Szíves kérdések szívből jövő őszinteséggel

Biztos a te életedben is voltak, vannak olyan pillanatok, napok, amikor úgy érzed minden a helyén van, minden olyan magától értetődően működik. Amikor azt érzed még a nehéz is könnyű és mindegy hogy alakul, te meg fogod oldani. 

Te jössz?! - Kiállítás a társasjátékokról

A társasjátékozás napjainkban virágkorát éli. A kiállításon bebarangoljuk a társasok világát az Országos Kaszinótól a szabadulószobákig, a malomtól a propaganda játékokon át a Catan telepeseiig. Vigyázat, interaktív!

Mesés kelet a Zeneakadémián [Nyerj családi jegyet a Budapestimamin!]

A keleties zene titokzatos és sokrétű, mint a mese világa. A Filharmónia Magyarország "A zene titkai" családi bérletének következő programján sokféle csodálatos dallamot hallhatunk, miközben képzeletünkben fátylak és dzsinnek, sivatagi homokdűnék és pálmafák árnyéka rajzolódik ki, elrepítve minket keletre, Törökországtól Arábián át a Perzsa Birodalomba. Mindeközben bepillantunk a szimfonikus zenekar működésébe, megismerkedünk hangszereikkel.

Szereted a Budapestimamit? Ha igen, így nem maradsz le a cikkeinkről!

Szóval, ha szereted a Budapestimamit, ha érdekesnek találod a cikkeinket, ha fontosak számodra a családokat érintő helyi híreink, vagy ha nem szeretnél lemaradni egy jó budapesti családi programról, akcióról, nyereményjátékról, akkor jelöld be Facebook oldalunkat, hogy követed.

G. B. Pergolesi: Az úrhatnám szolgáló [Nyerj családi jegyet a Budapestimamin!]

Igazán szórakoztató előadást ígér minden korosztály számára a Filharmónia Magyarország "A muzsika világa" bérletének következő előadása.

Babára vágyva - interaktív beszélgetős est

A Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány egyik kiemelt programja a „Babára vágyva!” országos programsorozat, mely egy előadással, beszélgetéssel egybekötött interaktív est. Ennek keretében a termékenységet, az ezzel kapcsolatos problémákat és megoldásokat járják körül.

V4 Karnevál - Egész napos családi forgatag a Várkertnél

Február 11-én a Várkert Bazárban és előtt a V4 születési évfordulójának alkalmából ingyenes zenei és családi programokkal, jellegzetes négy-nemzeti bemutatókkal, karneváli hagyományok megjelenítésével, esti fényfestéssel és tűzijátékkal várják az érdeklődőket.

Amikor ugatni lehet a különbséget - DogInBed prémium kutyafekhelyek

Azt mondják, hogy kétféle ember létezik, aki szereti a kutyákat és aki nem. Nos, az igazi kutyások szerint pedig valójában három kategória van: a kutyabarát, a kutyaimádó és a felelős kutyatartó. Ezt vallja Máger Ede, a DoginBed prémium kutyaágyak megálmodója is.

Éltető sodrásban – Házasság Hete 2018

Elavult intézmény vagy a világ legjobb találmánya? Számít az a papír? Mitől működik jól? A Valentin-nap környékén megrendezett Házasság hete színes programjain azt mutatják be, hogy házasságban élni jó. 

A Képmás-est V4 sorozata

Új négyrészes Képmás-est sorozat indul a Várkert Bazárban a művészet eszközeivel és beszélgetéssel körbejárva a négy közép-európai ország értékeit és XXI. századi dilemmáit. Az első két alkalommal táncelőadás, illetve film vezeti be a témákat és inspirálja a közös gondolkodást.

Velencei Karnevál - Középkori piactér a Velencei-tónál

Február 10-én télboszorka égetés, jelmezes karneváli felvonulás, tűzzsonglőr show, reneszánsz táncház és sok más élmény lesz a Velencei Karnevál felvonulásán.

Öltözz Farsangon Bohócdoktornak!

A Karitáció Alapítvány bohócdoktorai az óvodai és iskolai farsang beöltözői számára jutalmazást szerveznek.

Szabó István Bizalom című alkotásával nyit a 4. Magyar Filmhét

2018. február 7-11. között új helyszínen, a Corvin moziban rendezik meg a 4. Magyar Filmhetet. Idén rekord számú nevezés érkezett, így öt kategóriában összesen 131 filmet nézhet majd meg a közönség. 

Nyerj-kirandulast-gyermeked-osztalyanak-siklosi-varba

Még nem dőlt el, hova kirándul gyermeked osztálya a tanév végén, vagy ősszel? Most itt a lehetőség: osztálykirándulást nyerhetsz nekik pár kattintással az izgalmas Siklósi Várba!

10 farsangi gyerekprogram

Télűzés és farsangi forgatag! Jelmezverseny, játszóház, koncert, fesztivál, szeretetvarrás és természetesen fánk várja a család minden tagját. Ezeket ajánljuk:

Oldalak

Partnereink