Jelenlegi hely

Hírek

3 nyomós érv a mosható pelenkák mellett

Évente 100.000 tonna, kb. 1 250 000 m3. Pontosan ennyi kommunális hulladékot termelünk csak eldobható pelenkákból egy év alatt Magyarországon. Ez akkora halom, mint 50 darab 10 emeletes panelház egymás mellett. Pedig van egészségesebb, olcsóbb, környezetkímélő megoldás. 

Nekünk is lesz Legoland-unk! A magyar gyerekek is részesei lehetnek a nagy csodának!

Európa több országában is nagy kedvenc, hamarosan pedig végre nálunk is látogatható lesz a LEGOLAND, méghozzá Nyíregyházán, amit Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere jelentett be egy Facebook-bejegyzésében:

Ezek a mai fiatalok! - Jövőtervezés

"Az ifjúság nem idővel mérhető életszakasz, hanem egy állapot" – írja Márai Sándor az Egy polgár vallomásai című regényében. Állapotot rögzít tehát a közelmúltban publikált Magyar Ifjúság Kutatás 2016 című kiadvány is. Pillanatképet a fiatalok mindennapjairól, gondolkodásáról, terveiről.

A magolás ideje lejárt – élmény kell a tanuláshoz!

"Az oktatás célja nem az, hogy befejezett tudást adjon, hanem az, hogy szilárd alapot teremtsen a továbbhaladásra.” – vallotta a méltán világhírű Öveges József professzor, aki messze földön híres volt gyakorlatorientált oktatási módszeréről.

Fotózd le a láthatatlant!

Fotó- és videópályázatot hirdet a NOE a láthatatlan munka világnapja alkalmából!

Indul az Apa Akadémia - Adjunk bele több apait!

Túlóra - család - gyerekek. Vajon jó apa vagyok? Lehetek jó apa a mindennapi mókuskerékben? Milyen apa kell a mai gyerekeknek? Mi az, amit csak apa tud megoldani? A 2017. február 28-án induló előadássorozatban ezekkel a kérdésekkel foglalkoznak.

Egyedi babatermékek megtöltve szívvel-lélekkel

Gyakran nem is sejtjük, hogy mennyi munka, mennyi szív és lélek rejtőzik egy-egy tárgy mögött. Ha megértjük, hogy az alkotónak mit jelent létrehozni ezt a tárgyat, akkor már nem csupán egy tárgyként, hanem egyedi és megismételhetetlen művészi alkotásként tekintünk rá.

Szenzációs tavaszi gyerekprogramok a Deák 17-ben!

Város tematikájú múzeumpedagógiai foglalkozások, makettező workshop, várostervezés, művészeti foglalkozások és kiállítások, világjáró gyerekek.

Ezek a mai fiatalok! - Családalapítás

"Az ifjúság nem idővel mérhető életszakasz, hanem egy állapot"– írja Márai Sándor az Egy polgár vallomásai című regényében. Állapotot rögzít tehát a közelmúltban publikált Magyar Ifjúság Kutatás 2016 című kiadvány is. Pillanatképet a fiatalok mindennapjairól, gondolkodásáról, terveiről.

Lepjék el a házaspárok a Facebookot a Házasság Hetének záróhétvégéjén!

Tavaly májusban a Család Nemzetközi Napja alkalmából indította el első profilkép-kampányát a Citizen Go csapata a Facebookon, amely során az AnyaApaGyerekek kezdeményezés logójára cserélte le profilképét több ezer ember.   

Szatyorbolt: bevásárló közösség, fenntartható gazdaságok

A Szatyorbolt segít neked, ha biztonságos forrásból szeretnél hozzájutni az élelmiszerhez, ha fontos számodra, hogy mindig friss zöldség és gyümölcs kerüljön családod asztalára hazai termelők finom termékeiből, ha szeretnéd átélni a közösségi vásárlás élményét.

Idegenvezetők Világnapja Budapesten

2017. február 24–26. között idén 16. alkalommal rendezik Budapesten az Idegenvezetők Világnapját a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány, a Bevásárló- és Tematikus Utcák Menedzsmentje és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ szervezésében.

Állatkert: hamarosan testvére születik a most négyéves kiselefántnak, Ashának

Különleges tortával köszöntötték az állatkert munkatársai Ashát, a negyedik születésnapját ünneplő elefántborjút. Egyben bejelentették azt is, hogy Ashának hamarosan kistestvére fog születni. A következő kiselefánt a számítások szerint várhatóan késő ősszel jöhet a világra.

Izgalmas Valentin nap a Csodák Palotájában

Különleges randi helyszínt kerestek Bálint napra? A Csodák Palotája mindkét helyszínén izgalmas, egész estés programok várják a párokat! Társasjáték klub, science show, 9D élményvetítés, interaktív kiállítás felfedezéssel és science koktélok várnak rátok!

A belépő egy csók - Bálint-nap az Állatkertben

Egy forró csók vagy egy cuki puszi a téli hidegben nemcsak a lelket melengeti, de ajándék belépést is jelent! A közelgő Bálint-nap jegyében szombattól keddig, vagyis február 11-től 14-ig a szerelmespárok ketten egy jeggyel látogathatják a Fővárosi Állat- és Növénykertet. A jogosultság igazolásához csak annyi kell, hogy belépéskor megcsókolják vagy megpuszilják egymást.

Neked már "Van szíved"?

Ötszáz piros horgolt szívecskét rejtettek el Budapesten Valentin-nap alkalmából, keresd őket te is!

Ilyen is van? Szobrot kapott A nagy Ho-Ho-Ho Horgász főkukaca!

Igaz, hogy csak mini, de igazi szobor készült A nagy Ho-Ho-Horgász híres Főkukacáról. Sajdik Ferenc közismert rajzfilmfiguráját ábrázoló műalkotás a Bem rakparton csodálható meg, egész pontosan a Halász utcai le- és feljáró északi részének közepén. 

3D Galériában a képek életre kelnek - Legyél részese a csodának!

Magyarország első 3D Galériája Budapesten nyílt, ez egy különleges kiállítás ahol a képek életre kelnek. Légy te is fotós, profi festő, balerina, zongoraművész vagy rendező! Miközben a 3D hatás, optikai illúziók és térjátékok csalfa világán keresztül szemléled saját alkotásod!

Kultúrházak éjjel-nappal - Több száz program, több száz helyszín

Kocsonya szépségverseny, reneszánsz históriás történelmi kalandozás, interaktív meseszínház, fánksütő verseny, disznótoros, családi jelmezes farsangi futás. Országszerte több száz kultúrház csatlakozott színes programokkal a Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű rendezvénysorozathoz, amely idén a Mindennapi hagyományaink tematika mentén zajlik február 10. és 12. között.

Budapesten lesz májusban a Családok Világkongresszusa (WCF)

Larry Jacobs, a szervezet elnöke közleményében azt írta, Magyarország már megmutatta, hogy vezető szószólója a természetes családoknak Európában és reményét fejezte ki, hogy a kongresszus megerősíti eddigi kapcsolataikat.

Közös szándéknyilatkozatot írtak alá civil szervezetek a rákellenes küzdelemért

A rákellenes küzdelem, a szűrések és a minél korábbi felismerés fontosságáról írtak alá szándéknyilatkozatot civil szervezetek Budapesten a rákellenes világnap alkalmából. Novák Katalin államtitkár a rendezvényen hangsúlyozta, hogy a betegség elleni küzdelemben nagyon fontos a megelőzés, a magunkra, családtagjainkra való odafigyelés. 

Nem látta meg az árnyékát a medve!

Nem látta meg az árnyékát a medve! Ez volt az eredménye a Fővárosi Állat- és Növénykertben február 2-án, csütörtökön megtartott medveárnyék-észlelésnek. A népi bölcsesség szerint ez arra utal, hogy a télies időjárás már nem tart sokáig, és hamarosan beköszönt a tavasz. 

Veled kiteljesedve! – Kezdődik a Házasság Hete

A Házasság Hete célja, hogy a szerelmesek ünnepe, Valentin-nap környékén színes programokkal hívja fel a figyelmet a házasság és a család értékére. A mozgalom 1997-ben Nagy-Britanniából indult, Magyarország 2008-ban csatlakozott hozzá, idén már 21 országban ünneplik. 

12 alternatív iskola - Nyílt napok és ismerkedő foglalkozások

Van másik iskola, de hol található és milyen? Az alapítványi és magániskolák mindenkit várnak, akik gyermekük számára nem hagyományos iskolát keresnek, akik érdeklődnek a modern pedagógia, az innovatív módszerek, a független iskolák iránt. Összegyűjtöttük a közelgő nyílt napokat és iskolanyitogató alkalmakat.

Oldalak

Partnereink