Jelenlegi hely

Hírek

Te készen állsz egy nagy kalandra? – Sobri Jóska Élménypark

Szánkózás hó nélkül? Bringázás a vízen? Hajóval repülni? Szuperhősképző, szabadesés, tócsúszó, lézerharc, középkori tízpróba is vár a bakonyi Szuperhősképzőben!

Mély fájdalommal búcsúzunk Dévény Annától

Életének 81. évében elhunyt hétfőn Dévény Anna gyógytornász, művészi torna szakedző, a mozgásrehabilitációs Dévény-módszer kidolgozója - tudatta a Dévény Anna Alapítvány.

Pancsolós, csobogós játszóterek Budapesten

A gyerkőcöknek nagy öröm kis vödörbe vizet vinni, sarazni, fröcskölni, de a nagyobbak is felfrissülhetnek ezeken a vizes játszótereken, csobogós parkokban.

Meddig fizethetünk a régi bankjegyekkel?

A régi, 2016 előtt kibocsátott 2000 és 5000 forintos bankjegyekkel már csak 1 hónapig, július 31-ig lehet fizetni. Utána a Magyar Nemzeti Bank bevonja őket a forgalomból.

Zenét a nyárba, Hangszert a kézbe!

Június végén, a Zene Ünnepe időszakában jobbnál jobb zenei programok, a zenét felfedező igazi expedíciók várják a gyerekeket. A Da Vinci Learning június 24-25-i műsora kőkori dobszót, dzsungel-zenekart és muzsika mögött rejlő tudományt is tartalmaz, a Múzeumok Éjszakáján többek között a Leskowsky Hangszergyűjteményben is kalandozhatunk, a Várkert Bazárban pedig négy napon át állomásozik a Hangszert a kézbe! sorozat.

Gyereksziget - Hétvégén jön a finálé!

Ezen a hétvégén idén utoljára tobzódhatunk a Generali Gyerek Sziget ingyenes programjaiban, érdemes tehát a Hajógyári-sziget felé venni az irányt a hétvégén. Lesz Gryllus-koncert, Nemzetközi Duna Nap, Karaván Színház, kézműveskedés, sportprogramok és az összes népszerű elfoglaltság. Idén utoljára, június 24-én és 25-én kicsiknek és nagyoknak irány a Hajógyári- sziget.

Randevú a világgal - Az apák szerepe - interjú Léder László pszichológussal

Ki a jó apa? Elég, ha hazatolja a pénzt vagy más elvárásokkal is szembesül? Az Apa Akadémia ötletgazdájával beszélgettünk a "kilúgozódott" és a modern apák jelenségéről, az apák fontos szerepéről, családi újratervezésről, férfimintáról, az apává válás folyamatáról, a magyar édesapák helyzetéről és arról, hogy mit tehetnek a nők.

Csillagtetős színpadok - Nyári szabadtéri előadások

Színházi élmény különleges helyszíneken, varázslatos hangulat a szabad ég alatt. Összegyűjtöttük a szabadtéri színházakat Budapesten és környékén, ahova érdemes ellátogatni a nyári szezonban.

Séta a SzüléSzületéS minőségéért

Az Úton… Séta a SzüléSzületéS minőségéért elnevezésű kezdeményezés az Eötvös Loránd Tudományegyetem perinatális szaktanácsadó szakirányú továbbképzés oktatóinak és hallgatóinak szervezésében immár negyedik alkalommal indul útjára 2017. június 23. és július 2. között.

Ingyen utazással vár a Gyermekvasút minden kitűnő tanulót

Június 16. és 30. között nem kell fizetniük az utazásért a budapesti kisvasúton azoknak az általános és középiskolás tanulóknak, akik a jegyváltáskor bemutatják kitűnő bizonyítványukat.

Apák, mi lenne velünk nélkületek?

„Menj még magasabbra!” – hallom a játszótéren, és persze azonnal tudom a hangból, hogy egy apuka bíztatja gyermekét erre. Az apák egészen más megnyilvánulásokkal fejezik ki szeretetüket, gondoskodásukat a gyermekük felé, és bár ugyanolyan egyértelműek ezek is, teljesen más üzenetet hordoznak magukban.

Itt a nyári szünet: 3+1 tipp az okos időbeosztásra

Kezdődik a 11 hetes nyári iskolai szünidő: a gyerekek örülnek, a szülőknek viszont sok fejtörést okoz, hogy milyen programokkal töltsék ki a tanévkezdésig hátralévő időszakot. Az alábbiakban gyermekanimátor segít okosan megtervezni a vakációt.

Dinó Park nyílik Budakeszin

A Budakeszi Vadasparkban kéthektáros területen június 17-én nyílik meg a Dinó Park, ahol 21 dinoszauruszfajtával lehet közelebbről megismerkedni.

Hurrá! Véget ért a suli - Hétvégén vár a Gyerek Sziget

Ismét eltelt egy tanév, így már a hétvégi házi feladatok nyomasztása nélkül örülhetünk önfeledten a Generali Gyerek Sziget programjainak, amiből június harmadik hétvégéjén, 17-én és 18-án is lesz bőven.

Sportos Vakáció a városban - Iskolakapun kívül

Ötödik alkalommal rendezi meg Budapest Főváros Önkormányzata az „Iskolakapun kívüli programok" keretében az immár hagyományosnak mondható "Sportos vakáció a városban" elnevezésű eseménysorozatot: a nyári szünidő két és fél hónapja alatt ingyenes mozgásos, művészeti, játékos, vetélkedős és sportprogramokon vehetnék részt az általános és középiskolás fiatalok, tehetségtől, előképzettségtől függetlenül.

Egyéjszakás kaland - Kétezer program a Múzeumok éjszakáján

Országszerte több mint 320 intézmény kétezer programot regisztrált eddig a június 24-én megrendezendő Múzeumok éjszakájára, melynek idei kiemelt témája az értékőrzés, fővárosa pedig Debrecen lesz. A budapesti családi programokból válogattunk.

Hova menjünk strandolni gyerekkel? - 10 budapesti fürdőhely

"Ha végre itt a nyár és meleg az idő…" Menjünk csobbanni a hőségben! Összegyűjtöttük a leginkább gyerekbarát fővárosi strandokat.

CSTP Feszt - a Cseh Tamás Program ingyenes fesztiválja

A CSTP Feszt nem csupán koncertek sorozata, hanem egy nagyszabású vállalkozást a maga teljességében bemutató születésnapi rendezvény, sok zenével, hangszersimogatóval, előadásokkal, konferenciával, külföldi vendégekkel. Mindezt díjtalanul. A zene ünnepétől a Múzeumok éjszakájáig a Várkert Bazárban, június 21. és 24 között. 

Mozdulj bele az éjszakába! – Olimpiai Ötpróba a Hősök terén

Aludni máskor is tudsz! Gyere ki az Olimpia Éjszakájára június 23-án 21.00-kor és próbálj ki 14 sportágat! Fusd körbe a Városligetet, tekerj át a Lánchídon, zumbázz többezred magaddal, sárkányhajózz a Városligeti-tavon, vagy válassz a további 10 mozgásforma közül!

Június közepéig jelentkezhetnek a tehetséges diákok a Mathias Corvinus Collegium képzéseire

Felső tagozatos, középiskolás és leendő egyetemista diákok jelentkezését várja az ország egyik legismertebb tehetséggondozó intézménye, a Mathias Corvinus Collegium (MCC). Az iskolaidőn túli ingyenes, lexikális tudást átadó és készségfejlesztő képzésekre, korosztálytól függően június közepéig jelentkezhetnek az ambiciózus fiatalok.

"Tedd Meg MAgadért!" - családi nap a Gellérthegyen

Egészséges életmód, zöld jövő, színpadi programok, közműcégek, kézműves termékek, divatbemutató, koncertek, food truck show, csapat- és egyéni sportprogramok. A FŐKERT Nonprofit Zrt. Budapest Főváros Önkormányzata Sportosztályával karöltve idén 5. alkalommal rendezi meg a "Tedd Meg MAgadért!"  elnevezésű nagyszabású környezettudatos családi – és sportnapját 2017. június 17-én a Gellérthegyen délelőtt 10 órától este 21 óráig

Hétvégi ingyenes mesedélelőttök a Margitszigeten

Június 17-től minden szombaton interaktív bábelőadás a Mesefánál, minden vasárnap reneszánsz délelőtt a Szent Margit Kolostor-romoknál. A programok ingyenesek, mindkét napon 10:30-tól kezdődnek!

Oldalak

Partnereink