Jelenlegi hely

Hírek

Mókuska játszótér és sportpark a Svábhegyen

A Svábhegy környéken élők kezdeményezésére készült el a Hegyvidék legújabb játszótere a Városkút mellett, a Devecseri Gábor parkban.

Magyar Kultúra Napja - programok kicsiknek és nagyoknak a PIM-ben

Ha szeretnéd tudni, mit reggelizett Kölcsey, ha érdekel, hogy az '56-os szabadságharc milyen hatással volt az itthoni és az erdélyi írók életére, vagy végre szeretnéd tisztázni, hogy hány nyelvre is fordították le a Himnuszt, vasárnap gyere el a PIM-be! A gyerekeket is tartalmas szellemi táplálék várja a "Mesefaló" ingyenes családi délelőttön.

Ingyenes bölcsődei és óvodai étkezés: hogyan számoljuk az egy főre eső jövedelmet?

Minden bölcsis és ovis gyermek szülője hallott már arról, hogy 2015. szeptember 1-től annak sem kell fizetnie a bölcsődei és óvodai étkezésért, akinek a családjában az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a nettó minimálbér 130 százalékát, azaz 2017-ben 110 224 forintot. (2017-ben a nettó minimálbér összege 84 788 Ft.) A jogosultság megállapításhoz a szülők nyilatkoznak arról, hogy mennyi az egy főre eső jövedelmük. De hogy is kell kiszámolni az egy főre jutó jövedelmet?

Családi kedvezmény: mi változik 2017-ben?

A gyermekek után járó családi kedvezmény igénybevétele több ponton változik 2017-től: ezek többsége kedvezően értinti a családokat, egy dologra viszont nagyon oda kell figyelnünk!

Mikor jön 2017-ben a családi pótlék, a GYES, és a GYET?

A családi pótlékot, a gyermekgondozást segítő ellátást (GYES) és a gyermeknevelési támogatást (GYET) 2017. február és 2018. január hónapok között az alábbi időpontokban utalják.

Ingyenes előadás: Merj vállalkozni 4 gyermek mellett is!

Ingyenes online előadásra invitálunk téged, ahol egy olyan nőt, családanyát, feleséget és vállalkozót ismerhetsz meg, akinek volt bátorsága három gyermek mellől otthagyni a biztos tanári állást, és bevételi forrást azért, hogy olyan tevékenységbe kezdjen, ami igazán élteti és boldoggá teszi.
Kopócs Éva élete, döntései, bátorsága, kitartása és rugalmassága példa értékű.

A Média a Családért Alapítvány idén három szakmai díjat is átad

A Média a Családért Alapítvány három szakmai díjat is átad 2017. január 19-i gáláján. A 10 éve alapított Családbarát Médiáért-díj mellett idén a határon túli magyar területekre is kiterjesztett Külhoni Családbarát Médiáért-díj, valamint az EMMI által támogatott Média a Nemzedékekért-díj is gazdára talál.

Építőkockákból készült járművekből nyílt kiállítás a BKK-nál

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Közlekedési Zrt. 2016 novemberében pályázatot hirdetett fővárosi közösségi közlekedési eszközök készítésére építőkockákból. A nyertes alkotásokból rendezett kiállítást Dr. Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója és Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója nyitotta meg a Deák Ferenc téri aluljáróban található Földalatti Vasúti Múzeumban.

Kismamáknak szelfi mellett már itt a brelfi is - művészi szoptatós képek

A szelfizés nagy divat, mindenki ismeri, na de a brelfiről hallottál már? Brelfie - azaz breastfeeding selfie -  nem más, mint a szoptatás közbeni szelfi, újabban egy különleges művészi app-al megspékelve. A PicsArt alkalmazás segítségével ugyanis a kismamák a szoptatós szelfijükre egy ún. életfa effektet tehetenek. Az eredmény érdekes, lenyűgöző, gyönyörű, művészi, furcsa? Ezt a következő képekből döntse el mindenki maga. 

Az élet születése - 9 hónap 4 percben

Az élet csoda. Ez a videó 4 percbe sűrítve mutatja meg, hogy mi minden történik a magzati fejlődés 9 hónapjában. Fogantatástól a születésig 3D animációban. Elképesztő!

"Tegyél le, ha nem kell, vigyél egyet ha szükséged van rá!" bútorokból, használati tárgyakból is!

Az Újrahasználati Központokban díjmentesen leadhatjuk a feleslegessé vált, megunt, de más számára még használható tárgyainkat, eszközeinket. A fővárosban 2016 őszén nyílt két újrahasznosítási gyűjtőpont egyelőre egyedülálló az országban, a létesítmények fenntartója az FKF Nonprofit Zrt. 

Az ország első jégfolyosója Budapesten

A különleges jégpálya 2017. február közepéig várja a sportolni vágyókat.

Harmónia és szépség kívül-belül a Cosmiq Stúdióban - Csak természetesen!

A szépség belülről fakad, és kifelé sugárzik a körülöttünk levőkre. A külső-belső harmónia megteremtésének képessége a kezünkben van. De hogyan tudjuk mindezt megteremteni? Tudunk egy helyet, ahol mellénk állnak és támogatnak ebben.

Csapatban jók! - MindCrime, észvesztően jó szabadulós játék a belváros szívében

Kinek, mi ugrik be elsőre a szabadulós játékokról? Műpókhálós, nyomasztó, sötét pincék? Lakatok, poros lámpabúrába rejtett nyomok? Esetleg a Fűrész c. horrorfilm? A helyes válasz mostantól: MindCrime, azaz Emléktolvaj. A belvárosban kialakított, második generációs szabaduló szoba tiszta környezetben, tartalmas és emlékezetes időtöltést kínál pároknak, családoknak, baráti társaságoknak. Az egyedülálló koncepció lehetővé teszi nem mindennapi gyerekzsúrok rendezését és lebonyolítását is, ahol a szoba maga a szórakozás.

Tükörkép Műhely - Szociális szépségszalon nyílt Zuglóban

Tükörkép Műhely néven szépségszalont nyitott Zugló önkormányzata elsősorban mélyszegénységben élő, tartósan munkanélküli embereknek

Korán jött az influenza

Az elmúlt 5-6 szezonhoz képest sokkal korábban érkezett Európába az influenzavírus – mondta az Országos Epidemiológiai Központ járványügyi osztályának epidemiológus főorvosa az M1-en.

Próbáld ki a téli sportágakat! - Téli Sportágválasztó

A rendezvényen a téli sportágak mutatkoznak be és lesznek kipróbálhatóak mindenki számára. A megjelenő sportágak, szakképzett edzők segítségével, interaktív tevékenységekkel készülnek, amelyek készség- és képesség felméréstől kezdve a sportágválasztásig terjednek. Látványos bemutató eseményeken a havas-jeges sportok bajnokaival, kiválóságaival, s a jövő kiemelkedő reménységeivel lehetőség lesz a közös sportolásra is.

"Ha fázol, vegyél el egy kabátot. Ha segíteni akarsz, tegyél ide egyet."

Remek kezdeményezés terjed a Facebookon. Ha tudunk, segítsünk felesleges kabáttal, meleg ruhával, hogy elvihesse valaki, akinek szüksége van rá a nagy hidegben. 
A Vígszínház elé kitett fogas képe "jár körbe" a facebookon, aminek hatására Budapesten és az országban gyorsan terjednek a gyűjtőpontok. 

Média a Nemzedékekért-díj 2016

A családbarát Médiáért-díjat 10 éve fenntartó Média a Családért Alapítvány 2016 októberében meghirdette a Média a Nemzedékekért-díjat. 

Kihagyhatatlan programok 2017-ben

Koncert, színház, mozi, előadás, kiállítás. Nem fogunk unatkozni Budapesten 2017-ben sem. 
Írd be a naptáradba!

A jó vers ugródeszka, fel lehet róla szökkenni az égig - Lackfi János költő a Budapestimaminak

Megjelent az Ikertükör válogatás, amelyben húsz kortárs verset találunk a világirodalomból. Két költő: egy nő és egy férfi, Szabó T. Anna és Lackfi János fordításában. Bátran fogyasszuk a "versvitamint" téli napokon is!

Szaunázz a Duna-parton!

Szeretnél egy különleges élmény részese lenni? A hat személyes, fatüzelésű Mobil Szaunából csodás panoráma nyílik a Parlamentre, a Lánchídra és a Margit-hídra. Ráadásul ezzel egy jó ügyet támogatsz, a Duna-part szépítéséért dolgozó Valyo Egyesületet.

Zsiráfbébi született a Fővárosi Állatkertben. Ő 2017 első négylábú újszülöttje.

Örömhírrel indult az új év a Fővárosi Állatkertben, január 1-jén kora délután megérkezett 2017 első számú újszülöttje: egy egészséges zsiráfborjú. A kis hosszúnyakú még a „szülőszobában” van, de néhány nap múlva megcsodálhatja a közönség is.  

A héten vége a "touch of winter" látványnak? Jönnek a mínuszok!

Állítólag a héten támadnak a mínuszok. Jön az igazi téli zimankó, hóval és minden kellékével. De ma még élvezhettük a zúzmarás téli táj látványát. A havas táj is szép, de ez valami egészen fantasztikus. A fák, a bokrok, de még a villanyvezetékek is gyönyörű fehér gallérba öltöztek idén. Igazi "touch of winter" (a tél érintése) látvány. Ha van egy jó téli fotód, és szívesen megmutatnád másoknak is, küldd el nekünk névvel, és a kép pontos helyszínének megadásával a budapest@imami.hu címre. A levél tárgyába írd bele: "A tél érintése". Szeretettel várjuk a képeket, mutassunk meg együtt minél több gyönyörű téli tájat!

Oldalak

Partnereink