Jelenlegi hely

Hírek

Legyetek jók, ha tudtok!

Ki ne ismerné a Legyetek jók, ha tudtok című olasz filmet? Fülöp atya és az árvagyerekek megható, vidám története a bemutatása óta töretlen népszerűségnek örvend. Most színházban is megnézhetjük!

Robotpincérek egy pesti kávézóban

A jövőben majd robotpincérek hozzák ki a kávét és szórakoztatják a vendégeket az éttermekben. Egy józsefvárosi kávézóban, a Práter utcában mindez már megvalósult.

Mi mennyi 2019-ben?

Mennyi 2019-ben a minimálbér, a garantált bérminimum, a közfoglalkoztatási-, közalkalmazotti-, közszolgálati bér? Mennyi a családi pótlék, a GYES, a maximum GYED összege? Mennyi közterhet fizetnek a munkavállalók és a munkáltatók? Mire számíthatnak az álláskeresők? Milyen adókedvezményekkel számolhatunk és hogy alakul a szociális ellátások összege? Összegyűjtöttük!

Idegen anyag egy bébiételben?!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonság Hivatal (Nébih) honlapján olvasható tájékoztató szerint egy vásárló műanyagra emlékeztető idegen anyagot talált az OVKO márkájú, körte almával ízesített cukor nélkül megnevezésű bébidesszertben.

Építs hidat, tervezz kincsesbőröndöt! - Évindító programok a Deák17 Galériában

Új kiállítások, művészeti foglalkozások és izgalmas programok! Az év elején a művészeti oktatásban résztvevő diákok és tanárok alkotómunkája kerül a kiállítások fókuszába.

Megjelent a januári Képmás!

Ajánljuk partnerünk, a Képmás Magazin januári számát.

Az idő érték - tiszteljük a másét is!

Egyik korábbi írásomban az idő értékéről, a jelen pillanat megélésének fontosságáról szóltam. Hatalmas kincsünk tehát az időnk, s leginkább mindannyian úgy érezzük, hogy nekünk van a legkevesebb belőle.

Korizz éjszaka! - Jégpályák Éjszakája

Január 19-én a Magyar Jégkorong Szövetség idén negyedik alkalommal szervezi meg a Jégpályák Éjszakáját, amelyhez számos helyszín csatlakozott. Idén először több helyen ki lehet próbálni a jégkorongot is, emiatt is érdemes lesz korcsolyát ragadni! 

Januári könyvajánló - Junot Diaz: Szigetlakó (Nyerd meg a könyvet nálunk!)

Megjelent Junot Díaz különleges mesekönyve, a Szigetlakó: egy fantasztikus történet a képzeletről, a kötődésről, a családi összetartozás és a hagyománytisztelet fontosságáról.

Nem opció - Ezeket a helyeket minden évszakban látnod kell!

Budapesten és környékén is rengeteg nagyszerű hely van, ahová érdemes időről-időre ellátogatni. Azt már megmutattuk, hogy az ismert nevezetességek mellett melyek azok a rejtett, ám különleges látnivalók a fővárosban, melyeket ajánlott megnéznetek. Na, de amik most következnek, azokat nemhogy ajánlott, hanem egyenesen kötelező megcsodálni minden évszakban! 

Közhírré tétetik: Maszkabál a királyi palotában!

Az aprókat, apródokat, anyjukat, apjukat szeretettel várják a királyi könyvtárben tartandó zenés-táncos mulatságra. Belépés udvari maszkában!

Generációk és szakadékok

Hogyan értsük meg a fiatalokat? És ők minket? Ne csak halljuk, hallgassuk is meg egymást, X-ek Y-ok és Z-k!

A rohanó nő szindróma

Állandó időzavar, felpörgetett tempó, kialvatlanság, hajszoltság – néhány ismertetőjele a rohanó nőről elnevezett tünetcsoportnak. Te is érintett vagy?

ÉletTér tisztítás, avagy a házszentelés és a Vízkereszt hagyománya

"Békesség e háznak! És minden lakójának!” – szól a köszöntés vízkereszt táján, amikor keresztény családoknál lakásszentelést tartanak.
Mire való ez a szokás, miért jó házszentelőt tartani? 

A természet 2019-es sztárjai: fű, fa, bogár…

A különböző természetvédelemmel foglalkozó szakmai és önkéntes szervezetek évek óta velünk együtt keresik meg az év fáját, virágát, rovarát, hüllőjét, gombáját... összegyűjtöttük, hogy idén melyik fajokra figyeljetek majd kiemelten kirándulás közben.

Pihenni mégis hogyan kell?

Az emberek többsége nem tud rendesen pihenni. A nagy rohanásban, folyamatos online jelenlét mellett egyszerűen elfeledkeztünk róla, hogyan tudnánk kikapcsolni. A probléma hosszú távon komoly gondokat okozhat – állítják szakemberek.

Együtt egy jobb internetért - Biztonságos Internet Nap 2019

Belegondoltál már abba, mi lenne, ha te lennél Magyarország egyik legnépszerűbb influencere? Mit tennél, ha a legjobb barátod személyes adataival élnének vissza a világhálón? Izgalmas pályázat iskolásoknak!  

Mielőtt oklevélhalmozó leszel érdemes elgondolkodni a pályaválasztáson

Mi leszel ha nagy leszel?  Okosváros-menedzser, virtuális valóság tervező vagy robottechnikus? Pályaválasztási dilemmák tiniszemmel.

Mindent a továbbtanulásról - Educatio szakkiállítás januárban

Közel kétszáz oktatási intézmény mutatkozik be a 19. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon január 10. és 12. között a Hungexpon. 

Tehermentesítsd az elméd!

Véget ért az év talán legszebb időszaka. Várnának ránk ismét a rutinszerű hétköznapok, de a visszarázódás nem megy túl könnyen… A gyerekszoba romokban. A karácsonyi ajándékok dobozait szedjük össze, vagy a több száz kisautó elpakolásával kezdjük? A nappaliban filcek és színes ceruzák, na meg anya el nem olvasott könyvei, amiket a szünetre tervezett be magának. Mellette az ajándékba kapott társasjátékok egy kupacban, valami helyet kellene találni azoknak is.

Budapestimami - Ez történt velünk 2018-ban!

Íme egy kis évösszegzés. Jó látni, mennyi sok jó dolog történt velünk! Az elmúlt évben sem unatkoztunk, és valami azt súgja, 2019-ben sem fogunk. ;) Tartsatok velünk idén is!

Kislány lett az év első babája Budapesten!

2019 első babája január 1-jén 2 óra 55 perckor született a Honvédkórház szülészetén. 

Szaunázz a Duna-parton!

Szeretnél egy különleges élmény részese lenni? A hat személyes, fatüzelésű Mobil Szaunából csodás panoráma nyílik Budapestre. Ráadásul ezzel egy jó ügyet támogatsz, a Duna-part szépítéséért dolgozó Valyo Egyesületet. A szauna 2019. január 5-től elérhető.

Tervek, időbeosztás, fogadalmak... 60 féle ingyen letölthető naptár, hogy mindennek legyen helye

Minden december végén beleírom az új naptárunkba a születés és névnapokat, évfodulókat, szabadnapokat. Mióta gyerekek is vannak, tortákat és kis virágokat rajzolgatok a nevek alá... ez a kis rituálé is segít felkészülni a következő évre. Körbenéztünk, mennyi gyönyörű és ingyen letölthető naptár található a virtuális térben.

Oldalak

Partnereink