Jelenlegi hely

Hírek

Már óvodások számára is elérhető Polgár Judit komplex képességfejlesztő programja

Bemutatták az iskolák alsó tagozataiban már sikerrel alkalmazott Sakkpalota program új, óvodások számára kidolgozott elemeit. A Sakkjátszótér komplex képességfejlesztő program beépítésével már ötéves kortól készíthetik fel a gyerekeket az iskolai életre és a digitális kor kihívásaira a szülők és a pedagógusok.

Fesztiválozz gyerekkel! - 15 nyári családi fesztivál

Indul a nyári fesztiválszezon! Olyan eseményeket gyűjtöttünk össze, ahol a kicsik és nagyok is jól érzik magukat. Széles a paletta az összművészetitől a zenei-, történelmi-, mese-, és várfesztiválig. Győrtől Diósgyőrig, Veszprémtől Szigligetig sok helyen várnak érdekes programok.

A család lelki egészségének 12 pontja

A Népesedési Kerekasztal április végén nyilatkozatot fogadott el, amely tizenkét pontban foglalja össze azokat a legfontosabb javaslatokat, amelyek a családok lelki egészségét erősítik, meghatározzák, ezáltal segítve a gyermekvállalási kedvet, hajlandóságot. 

Megújult a Benczúr kert

A gyerekek birtokba vették a formavilágában és színeiben megújuló játszóteret. Terézváros önkormányzata olyan egyedi arculatú, a gyermekek képzeletét megmozgató, az épített környezetet új színekkel és tartalommal gazdagító közösségi teret hozott létre a Benczúr kertben, amely kicsik és nagyok számára egyaránt kellemes kikapcsolódást, pihenést jelent.

Napi négy ölelés kell a túléléshez - Érintés Fesztivál Budapesten

Virginia Satir pszichológus szerint napi négy ölelés kell a túléléshez, nyolc a szinten tartáshoz és tizenkettő a gyarapodáshoz. Lássuk csak, mennyinél is tartunk ma? Számoljuk meg, írjuk föl! Elég érintést kapunk? És eleget is adunk? - Horváth Milánnal, a június 2. és 4. között megrendezésre kerülő Érintés Fesztivál főszervezőjével beszélgettünk. A rendezvényre olvasóink kis szerencsével most páros belépőjegyet is nyerhetnek. A játék részletei ITT.

Iskolaszínház – avagy nevessünk, sírjunk az iskoláról, ahogy még soha

A Momentán Társulat tagjai vicces, de mégis érzékenyítő színházzal várják a tiniket, szülőket és a pedagógusokat is e hét szombaton. A XV. kerületi Önkormányzat Add a kezed! címmel indít bűnmegelőzési célú, a generációk összefogását szolgáló projektet, melynek keretében Balatoni József, Jocó bácsi, a népszerű pedagógus Rögtönzött szülői értekezlettel összekapcsolt iskolaszínházzal várja az érdeklődőket május 27-én (szombaton) 14.30-tól az Újpalotai Közösségi Házban (Budapest XV. kerület, Zsókavár u. 15). A belépés díjtalan.

Cifra Palota XXL - Gyermeknap a MÜPA-ban

"Minden gyerek tudja, még a legkisebb is" – idézhetnénk Janikovszky Éva után szabadon, hogy május utolsó vasárnapján a gyerekeké a Müpa. Számtalan koncert, ismeretterjesztő és kreatív foglalkozás, versenyek, és meglepetés várja a kicsiket és nagyobbacskákat május 28-án a Cifra Palota XXL – Gyermeknapon, ahova a családok – hála a nemrég felavatott Duna-parti kikötőnek – immár hajón is érkezhetnek.

2018-ban kilenc hosszú hétvége lesz!

Jövőre hat szombat is munkanap lesz a 2018. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló, nemzetgazdasági miniszteri rendelet szerint, amely a Magyar Közlönyben jelent meg pénteken.

A Varázshegy szülinapja az Állatkertben

Május 26-án születésnapi programok lesznek az állatkerti Nagyszikla belsejében.

Olvasni gyerekjáték! - könyvújdonságok a Kolibritől

Gyereknap, bizonyítványosztás, nyári szünet - sok alkalom arra, hogy könyvet ajándékozzunk a gyerekeknek. Nincs ötleted? Mutatunk néhány olvasnivalót: ovisoktól a kamaszokig több korosztály talál benne meglepetést. Ha szerencsés vagy, meg is nyerheted a könyveket ITT!

100 szóban Budapest - Neked mi a történeted?

Idén negyedszer hirdette meg a Mindspace csapata a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központtal együttműködve a 100 szóban Budapest című pályázatot. A jelentkezők június 30-ig küldhetik be maximum százszavas történetüket, amely bármilyen módon kapcsolódik a fővároshoz.

Indul az eperszezon - Szedd magad! földek Pest megyében

Napsütés, finom eper, közös szüretelés a szabadban. Nagyszerű hétvégi program a családdal és a kosarunkat is telerakjuk zamatos gyümölccsel!

Epilepsziás gyermekeknek EEG sapkát - árverezi egy képét egy fiatal illusztrátor!

Egy híres amerikai színésznő szerint semmi sem olyan hatalmas, mint a mosoly ereje. Ezért olyan varázslatos a gyermekek boldog mosolya. Minél több van belőle, annál jobb, annál egészségesebb a világ.

Családi Fesztivál – Az év "legcsaládibb" vasárnapja

A Nemzetközi Gyermeknapon, május 28-án családbarát fesztivál lesz Budapesten. A 10 órakor kezdődő program minden korosztály számára szórakozást ígér.

Múzeumok Majálisa a Múzeumkertben

Május 20–21-én a Múzeumkertben a Magyar Nemzeti Múzeum 22. alkalommal rendezi meg a Múzeumok Majálisát. Ezen a 40 ezer látogatót vonzó, egyedülálló kulturális fesztiválon több mint 120 hazai múzeum mutatja meg, milyen változatos és tarka az a tudás, tárgyi anyag, amelyet őriznek.

Gyerekfesztivál a Magyar Színházban

2017. május 20-21-én kétnapos rendezvényen várják a családokat, barátokat, gyerekeket és kísérőiket azzal a szándékkal, hogy a Pippivarázs és a Rumini kalózképző program segítségével színházrajongó közönséggé váljanak.

Fedezd fel Budapestet különleges járműveken!

Május elejétől szeptemberig utazhattok a BKK hajójáratain, a fedélzetről csodálatos panoráma látható. Különleges élmény a főváros nevezetességeinek felfedezése a régi idők járművein is, a Duna és a Termál villamossal, valamint nosztalgiabusszal, ill. a Hófehérke nosztalgiahajó útvonalán.

Gyereknapok, fesztiválok - 20 családi program május végén

Válogatásunkban találtok játékos, irodalmi, sportos, színházi, mozis, koncertes, történelmi és még sokféle programot.  A nagyobbak mellett számos kisebb rendezvény is lesz. A legtöbb gyereknapi program ingyenes.

A család napja a Ringatóval - "Ezer család énekel"

A Ringató Baráti Társaság Egyesülete idén 7. alkalommal vár benneteket családi rendezvényére. Május 13-án a Millenárison lesz természetesen sok közös éneklés, az új Borsi könyv bemutatója, Szélkiáltó koncert, bábelőadás, vásár és rengeteg más érdekesség is. 

Nyárra formában? Neked is sikerülhet!

Az Imami és a "Gyerünk, Anyukám!" közös pályázatát olvasva, márciusban közel 150 anya döntött úgy, hogy belevág a 6 hetes FORMA-BONTÓ Programba, és nyárra formába hozza magát!

Ők április óta heti 6 nap, napi 30 perc igen intenzív tornán vesznek részt... ami azért nem semmi család, gyerekek és (házi) munka mellett!

A gyerekkel nem áll meg az élet, sőt akkor kezdődik!

Skrabski Fruzsina filmrendezővel, újságíróval, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vezetőjével beszélgettünk a helyi közösségekről, az első családbarát fesztiválról, a dicséret varázserejéről, az apák szerepéről, önmegvalósításról, a boldogságkeresés útjairól, a média szemléletformálásáról és arról, hogyan lesz divat a gyerekvállalás.

XX. Budapesti Nagy Sportágválasztó

A Nagy Sportágválasztó célja: minél többeket buzdítani a sportolásra, egy helyszínen lehetőséget adva közel 100 sportág kipróbálására.

Időpont: 2017. május 26-27. (péntek, szombat), 9.00-17.00, Helyszín: Merkapt Sportközpont, 1106 Maglódi út 12/A

Még egy PIC-i hiányzik az egymillióhoz – csatlakozz te is!

Patak Gyöngyvér (azaz Gyömbi) nagy fába vágta a fejszéjét: elhatározta, hogy az év egyik legszebb ünnepére, Anyák Napjára 1 millió forint adományt gyűjt össze a koraszülöttek megsegítésére, a pécsi „Beteg Újszülöttekért Alapítvány” részére.

Mindjárt itt az Anyák napja, egy PIC-i azonban még hiányzik. Csatlakozz te is a kampányhoz!

Családbarát Vállalat? Ugye Te is ilyen helyen szeretnél dolgozni?

Idén is keressük a Családbarát Vállalatokat. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom 2013-ban alapította és azóta minden évben kiosztja az Év Családbarát Vállalata díjat. Ezzel is azt szeretnék hangsúlyozni, mennyire fontos a munka-magánélet egyensúlya, és a gyermekvállalás szempontjából mennyire meghatározó szerepet játszik egy munkahely.

Te is KézenFogva Ballagsz?

A KézenFogva Alapítvány a ballagó diákokkal családjaikkal és barátaikkal új hagyományt teremtenek.

Oldalak

Partnereink