Jelenlegi hely

Átadták Csepel legújabb szabadidőparkját

A csillagtelepi Tejút parkban planetáriumot, rakétát mintázó mászókát, kráter alakú trambulint is építettek, mellette futókör, sportpálya, wifi és UV sugárzást jelzés is van.

Megnyílt a Tejút utcai családi sportpark Csepelen, ami Csillagtelepen, a II. Rákóczi Ferenc út, a Rakéta utca és a Tejút út által határolt területen található. A közeli lakótelep neve után a kozmosz, az űr témája jelenik meg a park játszóterein, ezt tükrözi a térszerkezet, a burkolati minták, a kihelyezett játszóeszközök is.

Az űr témájára épülő játszótéren planetáriumot, rakétát mintázó mászókát, centrifugális forgó eszközökön kívül egyedi, kráterszerű képződményeket is terveztek. A kráterek a terepből kiemelkednek, (közepén trambulinnal), továbbá az egyik központi elem a terep alá süllyedő kráter képződmény, amelybe csúszdán, kötélen, kapaszkodó gömbökön is le lehet ereszkedni. A játszótér teljes felülete ütéscsillapító gumiburkolattal burkolt.

A most átadott Tejút park egy 300 méteres futókört, sportpályát, fitnesz teret, játszóteret és pihenőteret, kerékpártárolót, valamint egy illemhelyet és egy pelenkázót foglal magában. Kialakítottak egy 15×28 méteres játékterű öntött gumiburkolatos többfunkciós, elkerített sportpályát is focikapuval, kosárpalánkokkal.

A parkba telepítettek továbbá egy „okososzlopot”, amely a park egész területére sugározza a wifi-jelet, a kijelzőjén pedig az UV-sugárzás erősségéről tájékoztat.

59 fát ültettek a park körül, sok évelő növényt is ültettek. A park már korábban elkészült, a koronavírus-járvány miatt csak most tudták felavatni.

A szabadidőparkot a Főkert Nonprofit Zrt. beruházásában valósították meg, ami a Budapest 2019 - Európa Sportfővárosa programhoz kapcsolódik.

Forrás: MTI, Fotók: Facebook/Borbély Lénárd

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Meghallgatlak! telefonos segítség az autizmussal élő gyermekek szüleinek

Meghallgatlak! telefonos segítség az autizmussal élő gyermekek szüleinek

A Nem Adom Fel Alapítvány Léleköntő programjának keretein belül indult telefonos szolgáltatás március 23-a óta elérhető a segítségre szoruló autizmussal vagy ADHD-vel élő gyermekek és szüleik számára. Céljuk, hogy a koronavírus miatt kialakult különleges helyzetben is segítségre találjanak az érintett családok.
Otthon nyaralunk! - Tippek, ötletek, hogy az idei is feledhetetlen legyen

Otthon nyaralunk! - Tippek, ötletek, hogy az idei is feledhetetlen legyen

Bizony nem a drága játékok, a luxus nyaralások azok, amikre a gyerekeink vágynak, hanem a velünk töltött időre, a bolondozásra, a sok mókára.
Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Te is szeretnéd biztonságban tudni a nagyobb gyerekeidet? Jó lenne, ha nyáron nem a kütyüket nyomkodnák egész nap? Találtam egy hasznos alkalmazást, amivel nyomon követheted, hogy mikor, merre jár, szabályozhatod a képernyőidőt és a tartalmakat is. Érdekel?
21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

Milyen babakocsiban tologatták a szüleinket és nagyszüleinket? A századfordulótól a 1980-as évekig bemutatjuk a legérdekesebb modelleket a Fortepan képei alapján.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére