Jelenlegi hely

Helyi hírek

Oldalak

Ismerd meg gyermeked csodálatos gondolkodását!

Ismerd meg a gyermekek lenyűgöző gondolkodását!

Vajon hogyan gondolkodnak a világról a még beszélni nem tudó csecsemők? Miként igazodnak el az egyre összetettebbé váló társas világban az óvodás korú gyermekek? Az ELTE Babalabor kutatói ehhez hasonló kérdésekre keresik a választ. A kutatások iránt érdeklődő családok a honlapon történő regisztrációval tudnak bekapcsolódni. Segítsd a munkájukat Te is!

Segítünk megtalálni a legjobb gyerekcipőt!

Segítünk megtalálni a legjobb gyerekcipőt!

Vajon milyen az ideális gyerekcipő? Arra vállalkoztunk, hogy segítsünk kiválasztani a legmegfelelőbb gyerekcipőt az első lépésektől hét éves korig!

Folytatódik a Svábhegyi Csillagvizsgáló online ismeretterjesztő műsora

Folytatódik a Svábhegyi Csillagvizsgáló online ismeretterjesztő műsora

A Spacebontó című tudományos, szórakoztató előadássorozat célja, hogy mindenki, akit érdekel a csillagászat és a tudomány, az otthona kényelméből csatlakozhasson a Világegyetem virtuális felfedezéséhez. Az ineraktív műsorban szó lesz a Marsutazásról, a Hold kialakulásáról és meghódításáról, óriás gázbolygókról, extrém csillagokról, a Tejútrendszerről, a galaxishalmazokról, a sötét anyag és sötét energia talányos témaköréről is.

Gálaműsorral ünnepli újranyitásának 50. évfordulóját Fővárosi Nagycirkusz

Gálaműsorral ünnepli újranyitásának 50. évfordulóját a Fővárosi Nagycirkusz

Nagyszabású gálaműsorral és új, magyar artistákat bemutató tavaszi produkcióval ünnepel a 131 éves Fővárosi Nagycirkusz, a műsort a közönség élőben követheti január 14-én este a cirkusz közösségi oldalán.

Indul a fenyőfák begyűjtése – Itt a budapesti gyűjtőhelyek listája

Indul a fenyőfák begyűjtése – Itt a budapesti gyűjtőhelyek listája

A fővárosban nagyjából 500-600 ezer fenyő kerül ki az utcára az ünnepek után. Január 6-án indulnak a "fenyőfajáratok".

Fekete István Tanösvény - A  Pilisi Parkerdő ajándéka

Fekete István Tanösvény - A Pilisi Parkerdő ajándéka

A Kis-Hárs-hegyen található, közel 800 méter hosszú tanösvényen öt táblán keresztül ismerhetjük meg Fekete István életét és műveit. A tanösvény online is „bejárható”, és egy játékot is tartalmaz.

Bakancslista a téli szünetre

Bakancslista a téli szünetre

Közeledik az év vége, minden „normális” évben ilyenkor szoktuk összeállítani a téli szünetre szóló programajánlónkat. 2020 nem teljesen „normális” év, most nincsenek hagyományos rendezvények, mégis találtunk jó tippeket arról, hogy mit is lehet csinálni december végén Budapesten!

Böjte Csaba adventi biztatása: „Váljunk ajándékká és áldássá!”

Böjte Csaba adventi biztatása: „Váljunk ajándékká és áldássá!”

A ferences rendi szerzetes arra buzdítja az embereket, hogy ebben a kialakult helyzetben a rettegés és szorongás helyett a lelki tisztulásra és megújulásra összpontosítsunk. Az a tapasztalat, hogy év végére az emberek elfáradnak, egymásnak feszülnek. Viszont ez az év még inkább stresszes volt. Csaba Testvér részletezi, hogyan tudunk mégis higgadtan, szeretetteljesen fordulni a másik iránt?! Advent igazából a remény ideje!

Életünk mellékszereplői - Nyerd meg Polus Enikő érzelmi intelligenciát fejlesztő vadonatúj könyvét a Budapestimamin

Életünk mellékszereplői - Nyerd meg Polus Enikő érzelmi intelligenciát fejlesztő vadonatúj könyvét a Budapestimamin

Megjelent Polus Enikő átkeretező, érzelmi intelligenciát fejlesztő könyve, mely rendhagyó módon nyújt segítséget önismeretünkben. A könyv részletes bemutatóját megtalálod a Felelős Szülők Iskolája oldalán.

Elindult a Mikulástroli

Elindul a Mikulástroli és a Mikulásbusz

December első hétvégéjén több új ünnepi járművet is indít BKV, december 4-től két újabb fényvillamos és egy szóló Fénytroli közlekedik, szombaton pedig elindul a Mikulásbusz is.

Elkészült a botanikus kert,  kutyás élménypark és a futókör a Városligetben

Elkészült a botanikus kert, a kutyás élménypark és a futókör a Városligetben

Átadták az újjáépült botanikus kertet, egy kutyafuttatót és a 2 kilométeres kivilágított futótópályát is a Városligetben.

Az otthon tanuásnak nem kell unalmasnak lennie - Nyerj Kuvik matek dobozt a Budapestimamin!

Az otthon tanuásnak nem kell unalmasnak lennie - Nyerj értékes Kuvik matek dobozt a Budapestimamin!

Mondjuk ki őszintén, hogy az otthon tanulás, az online tanórák nem mennek mindig zökkenőmentesen. Sok az információ, nincs személyes kapcsolat, nincsenek megfelelő segítő eszközök és sorolhatnánk. A KUVIK évekkel ezelőtt pont azért született, hogy az iskolában játékossá, otthon pedig könnyebbé tegye a tanulást. A kisiskolásoknak szánt KUVIK taneszközkészlet az alap matematikai ismeretekben és az olvasás elsajátításában nyújt segítséget a gyerekeknek. Ismerd meg a KUVIK termékeket, és nyerj egy értékes matek dobozt gyermekednek!

Kiscelli Advent To Go

Kiscelli Advent To Go

Advent elvitelre: a Kiscelli Múzeum hagyományos adventi eseménye idén városi adventi kalendáriummá változik.

Ünnepi fények Budapest utcáin

Ünnepi fények Budapest utcáin

Az idei ünnepváró rendezvények elmaradnak ugyan, de az ünnepi hangulat nem marad el! Feldíszítették a kerületek karácsonyfáit, érdemes egy sétát tenni a kivilágított fővárosban.

Advent Szentendrén

Advent Szentendrén

Szentendre ismét ünnepi díszbe öltözik 2020. november 28-tól 2021. január 10-ig. A járványhelyzethez alkalmazkodva a Szentendrei Kulturális Központ idén rendhagyó módon szervezi meg Advent Szentendrén programsorozatát.

100 Ft a gyerekjegy a Siklón és a Libegőn

100 Ft a gyerekjegy a Siklón és a Libegőn

Decemberben a gyerekek 100 forintos jeggyel utazhatnak az idén 50 éves Zugligeti Libegőn és a 150 éves Budavári Siklón.

Óvodás a családban: traumák helyett élményeket gyűjts a gyermekeddel!

Óvodás a családban: traumák helyett élményeket gyűjts a gyermekeddel!

Bármennyire körültekintően formáljuk, óvjuk a kisgyermekeink világát, felügyeljük minden mozdulatukat, szabályozunk minden hozzájuk elérő ingert – legkésőbb a kicsik óvodás korára kénytelenek vagyunk kiengedni a kezünkből a kizárólagos irányítást. Szülőként a legtöbb, amit tehetünk, hogy időben felkészítjük ezekre az új helyzetekre, kihívásokra a piciket, ezzel lehetővé téve számukra, hogy ez a sok-sok újdonság élményként, és ne traumaként hasson. Ennek a folyamatnak hiánypótló eszköze az A Tulipán Csoport mesekönyv-sorozat, amely varázslatos útmutatóként szolgál az óvoda egyelőre még ismeretlen világában – mind a kicsik, mind a szüleik számára!

Rendhagyó módon nyit az AdventBazilka

Rendhagyó módon nyit az AdventBazilka

Idén egy csendes ünnepvárás lesz a Szent István téren. Karácsonyfa-állítással, valamint egészen az újévig tartó online programokkal várja az érdeklődőket az AdventBazilika rendezvénysorozata. A három ünnepi szimbólumot megtaláljuk majd – a 12 méteres, feldíszített karácsonyfát, a betlehemi jászolt és egy 5 méter átmérőjű adventi koszorút.

Mikor érdemes elektromos kandallót venni?

Mikor érdemes elektromos kandallót venni?

A legtöbb ember azért dönt az elektromos kandalló mellett, mert olyan típusú épületben lakik, amely nem alkalmas arra, hogy egy rendes, fatüzelésű kandallót lehessen beépíteni. Természetesen más érvek is szólnak az elektromos kandalló mellett. Olvass tovább, ha meg szeretnéd tudni, hogy mikor érdemes elektromos kandallót venni.

Idén is jár a fényvillamos!

Újra jár a Fényvillamos! – Itt a menetrend

A budapesti advent elmaradhatatlan kelléke a Fényvillamos, idén már 12. alkalommal közlekedik. Január 6-ig utazhatunk a különleges járművel, amely fényt visz a téli estékbe és ünnepi hangulatot teremt. 

Süsd meg Smuczer Hanna bejglijét otthon, és nyerj 5 különböző ízből 1-1 bejglit magadnak és szeretteidnek!

Süsd meg Smuczer Hanna bejglijét otthon, és nyerj 5 különböző ízű bejglit magadnak és szeretteidnek!

A karácsony közeledtével egyre nagyobb hívást érzünk az isteni bejgli ízére. Ki a mákosra, ki a diósra, ki az újhullámos gesztenyésre esküszik. Az igazi kedvenc mégiscsak az, "ahogy a nagyi készítette". A Félegyházi Pékség ünnepi játékában most lehetőségünk van visszaemlékezni kicsit a gyerekkorunkra és felidézni a régi, kedves karácsonyi emlékeket.

Adventi könyvajánló és nyereményjáték a Budapestimamin

Adventi könyvajánló és nyereményjáték a Budapestimamin

Vírus ide vagy oda, lassan idén is megérkezik az év végi ünnepi időszak. Lehet, hogy most kisebb lelkesedéssel, és szűkebb körben tudjuk csak megélni, azonban mindenképpen meg kell adnunk az esélyét, hogy – bármilyenek legyenek is a körülmények – örüljünk a pillanatnak, élvezzük az együtt töltött időt. Ehhez ad egy kis segítséget a Kolibri Kiadó legújabb téli és karácsonyi könyveivel, hogy a kicsik és nagyok könnyebben engedjék be az ünnepi hangulatot a szívükbe. Egy kis szerencsével a Budapestimamin most meg is nyerheted a karácsonyfa alá a könyveket! ;)

100 szóban Budapest - A legjobb történetek Óriásplakáton

100 szóban Budapest - A legjobb történetek Óriásplakáton

Saját történetek Budapestről, mindössze száz szóban elmesélve. A Városháza parkban óriásplakát kiállítás vár titeket az idei legjobb történetekkel, és a hozzájuk készült illusztrációkkal. Olvasd el a mi kedvenc három sztorinkat!

Te is lehetsz karácsonyi angyal! - Jótékonysági akciók

Te is lehetsz karácsonyi angyal! - Jótékonysági akciók

Karácsony környékén sokan elgondolkodunk azon, hogyan tudnánk a nehéz sorsú, rászoruló gyermekek ünnepét bearanyozni egy-egy ajándékkal. Most nagyobb szükség van rá, mint valaha, mert a járvány miatt még több család került nehéz helyzetbe. Kinek, mit, hogyan? Összegyűjtöttünk néhány helyszínt és lehetőséget, ahol várják az adományokat.

Oldalak

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Mely napokon kapjuk kézhez a családi pótlékot? A hivatalos folyósítási dátumok és a családi pótlék összege 2021-ben.
Mindenki hazudik – Tényleg az vagy, amire klikkelsz?

Mindenki hazudik – Tényleg az vagy, amire klikkelsz?

A „Mindenki hazudik” című könyv szerzője szerint a Google-kereséseink sokkal reálisabb képet mutatnak rólunk, mint például a közösségi oldalakon megjelent posztjaink, hiszen itt olyan dolgokat is megvallunk, amiket különben sehol, senkinek máshol. Tudtad, hogy az algoritmusok jobban ismernek téged, mint te magadat?                                 
3 módszer, amivel kordában tarthatod a szülői szorongást

3 módszer, amivel kordában tarthatod a szülői szorongást

Jó, kimondom: kifejezetten szorongó alkat vagyok. Ha éppen nincs semmi különösebb, amin lehet aggódni, akkor biztos lehet benne mindenki, hogy pár órán belül találok valamit, amin a családommal együtt tudunk forgolódni. Mióta gyerekeim vannak, bevallom őszintén, nincs is túl nehéz dolgom. Anyaként mi mást is lehet csinálni, mint lépten-nyomon valami miatt aggódni? :)
Indul a 2021-es lakásfelújítási támogatás programja. Bele mersz vágni?

Indul a 2021-es lakásfelújítási támogatás programja. Bele mersz vágni?

Újdonság az államilag támogatot lakásfelújítás, nem csoda, ha rengeteg a kérdés. Körbejártuk a témát, ki, hogyan és mikor jogosult az igénylésre. Elő a számológépet, laptopot, papírt, és indulhat a tervezgetés!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére