Jelenlegi hely

Hírlevél - Nemsokára becsöngetnek!

Kedves [név]!

Hamarosan a gyerekek az iskolapadban találják magukat, és nem árt, ha te is felkészülten várod a szeptembert. Az alábbi összeállításunkból az is ki fog derülni, hogy a nyugodt, boldog iskolakezdés egyáltalán nem lehetetlen!

Készülj velünk az ovira, sulira!

  • A (szerkeszthető) bölcsis/ovis ellenőrző listán és a sulis ellenőrző listán nem csak azt pipálhatod, hogy mi az, ami már megvan, de nyomon követheted a kiadásokat, vezetheted, hogy mit honnan szerzel be, sőt: gyermeke(i)d láb és ruha méreteit is feljegyezve igazán hasznos segítséged lesz a bevásárlásban, börzézésben
  • Az Imami stoppolós börzéjén külön kategóriában találod az ünneplő ruhákat, cipőket és az iskolai, óvodai holmikat. Töltsük fel a börzét az iskolakezdésre! Nézd át a tavalyi cuccokat, biztos nálatok is lapulnak a szekrényben kinőtt, megunt dolgok, amikre már nincs szükségetek, másnak viszont jól jönnének: Gyermekruhák
  • A nagy kérdés az: hogyan könnyíthetjük meg (a gyerekeknek és magunknak) az iskolakezdés gyötrelmeit? Néhány javaslat: Mit tehetünk a nyugodt, boldog iskolakezdésért? (Ezt a cikket egyik kedves olvasónk, B. Éva küldte. Ha Te is megosztanád velünk írásodat, örömmel várjuk a budapest@imami.hu címre! Jelezd azt is, ha valamilyen konkrét témáról szeretnél olvasni.)
  • Gellén Nóra (a Pécsimami) cikkében pedig a 2015/2016-os tanév szülőket és diákokat érintő, tankönyvrendeléssel, szállítással és számlázással kapcsolatos legfontosabb tudnivalóit gyűjtötte nektek egy csokorba, hogy tisztában legyünk azzal, hogy Mikor és hogyan kell fizetni a tankönyvekért?

 

Több marad a családi kasszában!

  • Hallottad, hogy szeptembertől csak a tehetősebb, 3-nál kevesebb, egészséges gyermeket nevelő szülőknek kell fizetni a bölcsődei, óvodai étkezésért? Mekkora az a jövedelem, ami alatt nem minősül tehetősnek egy család, azaz kérheti az ingyenes étkezést? Nézd meg ITT!
  • A gyermekek iskolakezdésének költségeihez az önkormányzatok is hozzájárulnak beiskolázási segély/iskoláztatási támogatás formájában. Érdeklődj a kerületedben, hogy nálatok elérhető-e az Önkormányzati támogatás iskolakezdéshez
  • 2016. január 1-től családi kedvezményt csak a gyermek adóazonosító jelének feltüntetésével lehet igényben venni. Nincs még adóazonosítója gyermekednek? Irány a NAV!

 

Interfood: finom, egészséges ételek házhozszállítva!

Finomat, egyszerűen, kényelmesen. Ezt nyújtja az Interfood. Tartósítószer és ízfokozó sincs az ételeikben, ezért nyugodt szívvel ajánlják gyermekeknek is, ráadásul sok olyan étel szerepel étlapjukon, amit a kicsik is szívesen fogyasztanak.

A házias ízvilág mellett a világkonyha ételeiből is válogathatunk, bőséges a választék fogyni vágyók, cukorbetegek részére és a legtöbb étel kis adagban is kapható.

Mi is kipróbáltuk: kiadós és finom!

Ez jól hangzik, megnézem az étlapot!

 

Zárd üvegbe a nyár ízeit!

Szoktál paradicsomot eltenni? Ha igen: oszd meg velünk a tudományod, ha nem: nézd meg hogy csinálják az Imami oldalak szerkesztői!

Nemcsak finom, de a boltinál sokkal egészségesebb a házi készítésű paradicsom, lekvár, szörp, amit még különlegesebbé tehetünk egyedi címkékkel: Letölthető befőzési címkék

 

A kezdetek - Peti apu blogja - 1. rész

Apa világa rovat indul a Magazin/Jó tudni menüpontban:

Felmerült már bennetek a kérdés, hogy vajon hogy érzi magát Apa pl. a várandósság alatt? Vajon mi foglalkoztatja őt a mindennapokban? Hogy élte meg a szülésedet, mik jártak a fejében akkor és ott?

Fogadjátok szeretettel Pétert, akinek írásaival betekintést nyerhetünk egy Apa világába (érzéseibe, meglátásaiba, stb) őszintén, sok-sok humorral fűszerezve.

Érdekel és elolvasom!

 

Programok

Az aktuális családi programokat itt találjátok.

A legfontosabbakat külön is kiemeltük számotokra:

 

Szeretettel:

 

a Budapestimamik

Kinga és Ildi

 

www.budapest.imami.hu

 

Kövess minket a FACEBOOK -on is!

 

Ezt a levelet azért kaptad, mert regisztráltál a budapest.imami.hu, a pest.imami.hu vagy a buda.imami.hu weboldalon. Ha nem szeretnél több ilyen emailt kapni, kérjük írj egy e-mailt a budapest@imami.hu címre. Ez esetben azonnal és véglegesen törlünk az adatbázisból.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled.- levél a lányomnak

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled - levél a lányomnak

A lánygyermekek világnapja margójára...Csak bámultam és gyönyörködtem benned mikor megszülettél, olyan tiszta, olyan nemes és olyan örökkévaló érzés volt. De aztán lement a nap, és mikor felébredtem máris kiskamasz lett belőled. Hová lett az idő, mikor gyorsult fel ennyire? Az édes magabiztos kisdedből lassan egy öntudatos, gátlásos, gyönyörű nagylány lesz.
Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére