Jelenlegi hely

Önkormányzati támogatás iskolakezdéshez

Kik és hogyan kaphatnak önkormányzati iskolakezdési támogatást? A legtöbb kerületben az önkormányzatok is hozzájárulnak gyermekek iskolakezdésének költségeihez, azonban az összeg és feltételek eltérhetnek. 

Minden kerület saját maga szabályozza, hogy egyáltalán tud-e ilyen támogatást adni, és milyen feltételekkel. Ez lehet beiskolázási segély/iskoláztatási támogatás (utalvány vagy taneszköz csomag). Ezt támogatási formát a helyi önkormányzattól (elérhetőségek a Hivatalok-ban) lehet igényelni általában augusztus közepe és szeptember vége között.

Van, ahol minden iskolás kap csomagot vagy egy összeget, más helyeken 5 és 20 ezer forint közötti összeggel segítik azoknak a gyerekeknek a beiskolázását, akik többgyermekes családban élnek, alacsony az egy főre jutó jövedelem, hátrányos helyzetűek, esetleg tartósan betegek - fontos feltétel, hogy a diák lakcíme az adott településen legyen. Érdemes tehát felmenni a kerületi önkormányzat oldalára, és onnan letölteni az igénylőlapokat.

Tudomásunk szerint az alábbi budapesti kerületi önkormányzatok nyújtanak ilyen támogatást:
(Pontos információt tőlük tudtok kérni.)

I. kerület - Budavár

III. kerület - Óbuda, Békásmegyer

IV. kerület - Újpest

V. kerület - Belváros

VI. kerület - Terézváros

VII. kerület - Erzsébetváros

VIII. - Józsefváros

IX. - Ferencváros

X. - Kőbánya

XI. kerület - Újbuda

XII. kerület - Hegyvidék

XIII. kerület - Angyalföld, Újlipótváros

XV. kerület - Rákosmente

XXII. kerület - Csepel

- Budapestimami -

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére