Jelenlegi hely

Nekik jár szeptembertől ingyenes bölcsődei és óvodai étkezés

Csak bölcsődei és óvodai étkezésre vonatkoznak a leírások! A jogosultság megállapítása önbevalláson alapul, a szülői jövedelemnyilatkozatban foglaltakat nem vizsgálja sem az intézmény, sem a települési önkormányzat jegyzője.

Szeptember elsejétől jóval többen lesznek jogosultak az ingyenes bölcsődei, óvodai étkezésre.

Kinek jár? 

 • Akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek.
   
 • A három vagy több gyermekkel rendelkeznek.

  Mi kell hozzá: 
  Szülői nyilatkozat.
   
 • A tartósan beteg vagy fogyatékos gyermek esetén.

  Mi kell hozzá: 
  Magasabb összegű családi pótlék megállapításáról szóló határozat, illetve tartós betegség esetén a szakorvosi igazolás, vagy fogyatékosság esetén a szakértői és rehabilitációs bizottság szakvéleménye.
   
 • Egészséges gyermek is, ha családjában tartósan beteg vagy fogyatékos gyermek él.

  Mi kell hozzá: 
  Magasabb összegű családi pótlék megállapításáról szóló határozat, illetve tartós betegség esetén a szakorvosi igazolás vagy fogyatékosság esetén a szakértői és rehabilitációs bizottság szakvéleménye.
   
 • Az egy főre jutó havi jövedelem összege nem haladja meg a nettó minimálbér 130 százalékát, azaz 89.408 forintot.

  Mi kell hozzá: 
  A jogosultság megállapítása önbevalláson alapul
   
 • A tehetősebb, háromnál kevesebb egészséges gyermeket nevelő szülőknek továbbra is kell térítési díjat fizetni az étkezésért.
Figyelem! Bölcsődében csak az étkezés lehet ingyenes a szülői bevallások alapján. A jelenleg érvényben lévő gondozási díjat a szülőknek a továbbiakban is fizetniük kell, kivéve a nagycsaládosokat, a bölcsődébe járó tartós beteg gyermeket nevelő családokat, és a rendszeres gyermeknevelési kedvezményben részesülő családokat.

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

Ha felerősödik a vágy, hogy segíts másokon, akkor itt egy remek lehetőség, amivel bizony nagy mosolyt csalhatsz egy gyermek arcára! Nincs más dolgod, csak egyszerűen december 6-ára készíts egy mikulás csomagot, és rakd le egy padra, egy párkányra, bárhová, ahol egy kisgyermek megtalálhatja.
Parázs a hó alatt

Parázs a hó alatt – Karácsonyi ének házasoknak

„Már a kezdeteknél elromlott valami. Vagy egyszerűen csak megfagyott az évek alatt.” Történet a reményről és újrakezdésről, egy különös lelki utazásról. „Minden hópehely olyan, mint egy meghozott döntés. Ezek a hópelyhek idővel egymásra rakódnak.” A házasságban is ez történik. Nyerd meg a Harmat Kiadó újdonságát nálunk!
Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Élő adventi naptárrá változnak azok a települések, ahol a házak ablakait ünnepi fénybe és díszbe öltöztetik, számmal jelölve a napokat december elsejétől karácsonyig. A várakozás izgalma igazi közösségi élménnyé válik. Testi-lelki egészséget szolgáló program lehet ilyenkor az esti séta lakóhelyünk utcáin.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére