Jelenlegi hely

Az új évadban is számos programmal várja a gyerekeket a Müpa

Az új évadban is sok programot kínál a gyerekeknek a Müpa, amely a 2023/24-es szezon során több visszatérő családi és ifjúsági programmal, továbbá új előadásokkal várja a közönséget. Csengery Dániel Holle anyó című műve, a Petőfi & Co. és a Végvárak, vitézek című előadás is látható lesz.

A kulturális intézmény kiemelt küldetésének tekinti, hogy szerepet vállaljon az elkövetkező nemzedékek kulturális nevelésében, ennek megfelelően jelentős figyelmet szentel a Müpa Junior programjainak, amelyek minden korosztály számára egyedi foglalkozásokat kínálnak.

A Müpa felelősségének érzi, hogy megóvja és továbbadja kultúránkat a következő generációknak, ezért rendszeresen szervez olyan foglalkozásokat a fiatalabb korosztály számára, amelyek érzékennyé teszik őket a világ történéseire.

Az idei programban szerepel Csengery Dániel Holle anyó című műve, amely a Müpa 2020-as zeneműpályázatának gyermekopera kategóriájában nyert díjat. A klasszikus Grimm-mesén alapuló előadás az operát ismerteti meg a gyerekekkel.

 A Petőfi & Co. című előadáson az ifjúság Petőfi Sándor életműve és a zene kapcsolatát ismerheti meg. Banai Sára operaénekes vezetésével olyan kérdésekre keresik együtt a választ, mint például hogyan jelenik meg a népdalok nyelvezete Petőfinél vagy hogyan viszonyul a kortárs zeneművészet a költő verseihez - áll a közleményben.

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Végvárak, vitézek című előadása Fekete István műve, A koppányi aga testamentuma nyomán készül. A kalandos táncszínjátékban egyszerre elevenedik meg múltunk és jelenünk, miközben a táncművészet és Eredics Benjamin zenei megoldásainak találkozása összművészeti élményt kínál - áll a programok ismertetőjében.

A matinékoncertek új, Magyarok a világban című sorozatának előadásain olyan zeneszerzők kerülnek a középpontba, akik nemzetközileg is megkerülhetetlenné tették a magyar kultúrát.

Novemberben megtudhatja a közönség, hogy miként jelenik meg Liszt Ferenc művészetében az európai hagyomány, decemberben pedig a világjáró Ligeti György és Afrika kapcsolata áll a középpontban.

A szimfonikus zenekarok világával ismerteti meg az általános iskolásokat az Utazás Symphoniába. Kiderül többek között, hogy miért a vonós hangszerek tűnnek fel először a közönségnek, zenészek segítségével és az élőzene dallamain keresztül pedig a szimfonikus zenekarok kialakulásának történetét is megismerhetik az érdeklődők.

A Babakoncerteken az élőzenével ismerkedhet meg a legfiatalabb korosztály, míg a Ringatón a népdalok és mondókák világát fedezhetik fel a résztvevők.

A Tesz-vesz muzsika és a Tesz-vesz óvoda foglalkozásai hétköznapi tárgyak kreatív felhasználásával segítik a gyerekek zene iránti érdeklődésének ébrentartását, improvizációs készségük kibontakoztatását, a Zenebonán pedig kreatívan ismerhetik meg a hangszereket.

A MUS-E zenés foglalkozásain különböző művészeti ágakkal találkoznak a gyerekek, a Hetedhét táncház sorozatában pedig muzsikusok, hagyományőrző hangszeres mesterek és táncmesterek segítségével tehetik meg kezdő tánclépéseiket.

Iskolás csoportokat vár az interaktív Zenés tízórai, míg a Minimatinén mesék, versek, lírai hangvételű történetek elevenednek meg.  Szintén az iskolásokat várja a Hangulatkoncertek mintájára szerveződő Hangulat Junior, a komplex zenei élményt nyújtó Iskoláskoncertek, valamint a gimnáziumi irodalom-tananyaghoz kapcsolódó tematikával zajló Literárium Junior.

 A Cifra Palota című program nemcsak a gyerekeket, hanem az egész családot várja zenei és kreatív készségfejlesztő foglalkozásaival.

 A Müpa családi és ifjúsági programjairól további információ ITT található.

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Szeretethiányban felnőni

Szeretethiányban felnőni

Amikor anyává válunk, minden megváltozik. Lelkünk egy része „testünkön kívülre” kerül, megtapasztaljuk, hogy a szeretetünk sosem fogy el, hanem egyre nagyobb és több lesz. Szülőként az élet legtermészetesebb dolga, hogy bármit megtennénk a gyermekünkért, ő számunkra a legfontosabb, születésétől kezdve úgy próbálunk élni, cselekedni, hogy neki majd jobb és könnyebb élete legyen, mint a miénk volt.
Csomagolj zölden karácsonykor!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Még bőven van idő felkészülni az ajándékok csomagolására. Miért ne lehetne ezt megtenni környezettudatosan? Ehhez hoztam otthon vagy a természetben is fellelhető alapanyagokat.
20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Szabad-e büntetni a gyereket?

Szabad-e büntetni a gyereket?

Arra a kérdésre, hogy „Szabad-e büntetni a gyereket?”, a családok többségében a szülők egyenes választ adnak, de ezek három csoportba sorolhatók. Nem is maradunk meg a három jellemző válasznál, hanem inkább megnézzük, mit okoz a büntetés, és mennyire éri el a célját. - Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére