Jelenlegi hely

"Tegyél le, ha nem kell, vigyél egyet ha szükséged van rá!" bútorokból, használati tárgyakból is!

Az Újrahasználati Központokban díjmentesen leadhatjuk a feleslegessé vált, megunt, de más számára még használható tárgyainkat, eszközeinket. A fővárosban 2016 őszén nyílt két újrahasznosítási gyűjtőpont egyelőre egyedülálló az országban, a létesítmények fenntartója az FKF Nonprofit Zrt. 

Kevesebb hulladék, több újrahasznosítás és a rászorulók segítése

Az újrahasználati központok célja a hulladékkeletkezés csökkentése, az újrahasználati arány növelése mellett a rászorulók szociális megsegítése. A létesítményekben olyan használati tárgyak cserélhetnek gazdát, amelyek korábbi tulajdonosaik számára feleslegessé váltak, de még használhatóak. Az itt leadott tárgyak a csekély tárolási, raktározási díj megfizetését követően elvihetőek bárki számára.

Mi adható le az újrahasználati központokban?

A gyűjtőpontokon mindenféle használati tárgy leadható: bútor, játék, sporteszköz, könyv, konyhafelszerelési és lakberendezési tárgy, babafelszerelés, stb. Egyetlen feltétel, hogy a leadott eszköz használható állapotú legyen, olyan, amely az eredeti funkcióját még maradéktalanul betölti. Tönkrement, használhatatlan tárgyak csak anyaguk szerint, hulladékként helyezhetőek el a kijelölt hulladékudvarokban. - hívja fel a figyelmet az FKF Zrt.

Elérhetőségek

A fővárosban jelenleg két helyen működik újrahasználati központ:
- Budapest XV. kerület Károlyi Sándor utca 166.
- Budapest XVIII. kerület Besence utca 1/A.

Nyitvatartás: Hétfőtől szombatig 8 és 20 óra között. 

További információk >>>

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Partnereink