Jelenlegi hely

Összefogás Bogiért

Horváth Boglárka szíve két évvel ezelőtt leállt. Közel 30 percig maradt agya oxigén nélkül, melynek következtében súlyos, maradandó agykárosodást szenvedett. Azóta nem lát, sem beszélni, sem mozogni nem képes. A fiatal lány most 17 éves.

Minden egy pillanat alatt történt. A teljesen egészséges, kiváló tanuló Horváth Boglárka egyik pillanatról a másikra rosszul lett, és leállt a szíve. Sikerült újjáéleszteni, de mivel az agya fél óráig nem kapott oxigént, maradandó károsodást szenvedett. A fiatal lány azóta minden nap az életéért küzd.


Amikor még minden rendben volt
Kép forrása: Második Élet Alapítvány

Az orvosok hazaengedték Bogit, jelenleg szülei 24 órás felügyelete és ápolása alatt áll. Állapota folyamatos jelelétet követel a szülőktől, munkát vállalni nem tudnak. A Boglárka ápolásával, gondozásával és rehabilitációjával járó egészségügyi költségek közel százezer forint kiadást jelentenek minden hónapban, melyet a család önerőből egyre nehezebben tud finanszírozni.

Annak érdekében, hogy Bogi élete kicsit könnyebbé váljon, és a család el tudjon költözni egy akadálymentes lakásba, illetve képesek legyenek a havi kiadásokat fedezni, tavaly a barátok és támogatók létrehozták a Második Élet Alapítványt, amelyen keresztül mindenki, aki segíteni szeretne, lehetőségeihez mérten eljuttathatja adományát a családnak. /Számlaszám: 11702012-21170926-00000000 (OTP)/

Bogi a Tarkaréten - Kiállítással egybekötött jótékonysági aukció

Október 1-jén nyílt meg az a kiállítás, melyet Lunger Katalin speciális igényű fiatalokat tömörítő Tarkarét csoportjának tagjai rendeztek Bogi és családja javára. A fiatalok harmincöt képét a Shopmark Bevásárlóközpont (korábbi Europark) galériájában állították ki. A képeket október 12-én 18.00 órától jótékonysági árverés keretében bárki megvásárolhatja, aki szeretne segíteni a családnak. A képekből származó bevétel teljes egészésben a Bogit segítő alapítvány javára megy.

 


Az aukció időpontja: 2017. október 12., csütörtök 18.00-21.00
Helyszín: 1191. Bp., Üllői út 201. Shopmark bevásárlóközpont, Galéria

További információ az aukcióról
A Második Élet Alapítványról

- Budapestimami - 

Partnereink