Jelenlegi hely

Mesés kelet a Zeneakadémián [Nyerj családi jegyet a Budapestimamin!]

A keleties zene titokzatos és sokrétű, mint a mese világa. A Filharmónia Magyarország "A zene titkai" családi bérletének következő programján sokféle csodálatos dallamot hallhatunk, miközben képzeletünkben fátylak és dzsinnek, sivatagi homokdűnék és pálmafák árnyéka rajzolódik ki, elrepítve minket keletre, Törökországtól Arábián át a Perzsa Birodalomba. Mindeközben bepillantunk a szimfonikus zenekar működésébe, megismerkedünk hangszereikkel.


››JÁTSSZ CSALÁDI BELÉPŐÉRT‹‹

Az előadás időpontja: 2018. február 20., 14.30
Helyszín: Uránia nemzeti Filmszínház, 1088 Budapest, Rákóczi út 21.


Utaztál már repülő szőnyegen? Megigézett valaha a smaragdok, zafírok, rubinok mélyén lángoló tűz? Hallottad a bülbül madár énekét? Elképzelted, ahogy forró szél végigsimítja az arcodat, miközben a távolban kirajzolódnak egy mecset körvonalai?

A Filharmónia Magyarország "A zene titkai" családi bérletének következő hangversenyén a mesés keletre kalandozhatnak el a résztvevők a zene segítségével. A Zeneakadémia Nagytermében a Duna Szimfonikus Zenekar varázsolja a közönség elé a Kelet mesés kincseit. Titokzatos dallamok csendülnek fel, és röpítik el a zenekedvelőket a felkelő nap irányába, az Ezeregyéjszaka földjére.

A képzeletbeli utazás során megismerkedhetünk a jellegzetes keleti hangzásvilággal, ritmusokkal, hangszerekkel, bejárhatjuk az egzotikus tájakat, érezhetjük a dobok és sípok lüktető ritmusát, dallamát, miközben bepillanthatnak egy szimfonikus zenekar működésébe, megismerkedhetnek a hangszerekkel. Az úton Becze Szilvia kalauzolja a résztvevőket. A Duna Szimfonikus Zenekart Deák András vezényli.


JÁTÉK! Részletek a képre kattintva!

Filharmónia - Közel hozzuk a zenét

A Filharmónia Magyarország az ország legrégebbi klasszikus zenei hangversenyeket és fesztiválokat rendező cége. Célja a klasszikus és kortárs zene fókuszba helyezése a különböző korosztályok életében. Évente országosan 300.000 ember látogatja a Filharmónia által szervezett koncerteket, ebből közel 250.000 iskolás korú.

Szinte az egész országot behálózva, 213 különböző helyszínen 1400 hangversenyt rendez.  A szezonbérletek, az Ifjúsági bérlet és családi bérletsorozatok mellett nagy hagyományokkal rendelkező fesztiválokkal, szemináriumokkal és versenyekkel is színesítik a hazai komolyzenei palettát. A Filharmónia Magyarország küldetésének érzi, hogy közel hozza a zenét a gyermekekhez is.

A családi és az ifjúsági bérletek koncertjein különleges zenei csemegéket kínálnak. Moderátorok segítségével a legkisebb közönség aktív részese lehet a koncerteknek, így kicsiknek és nagyoknak egyaránt izgalmas, élményekkel teli ismerkedés ez a komolyzenével.

"A zene titkai" családi bérlet​ következő előadása:  Mesés Kelet a Zeneakadémián
Időpont: 2018. február 18., 10.30–12.00
Helyszín: Zeneakadémia, 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.

További részletek a koncertről a Filharmónia oldalán
Online jegyvásárlás ›› ITT
Jegyek válthatók továbbá a Filharmónia Magyarország budapesti irodájában (Budapest, Páva u. 10-12., telefon: + 36 1 302 4961), valamint a helyszínen.
Az esemény FB oldala ›› ITT

- Budapestimami - 

Partnereink