Jelenlegi hely

G. B. Pergolesi: Az úrhatnám szolgáló [Nyerj családi jegyet a Budapestimamin!]

Igazán szórakoztató előadást ígér minden korosztály számára a Filharmónia Magyarország "A muzsika világa" bérletének következő előadása.

Pergolesi Az úrhatnám szolgáló című vígoperája az olasz népi színjáték, a commedia dell’ arte stílusában jeleníti meg az idős agglegény, Uberto és nagyratörő szolgálója, Serpina történetét, mulatságos perceket kínálva a nézőknek.


››JÁTSSZ CSALÁDI BELÉPŐÉRT!‹‹

Az előadás időpontja: 2018. február 20., 14.30
Helyszín: Uránia nemzeti Filmszínház, 1088 Budapest, Rákóczi út 21.


G. B. Pergolesi: Az úrhatnám szolgáló

Az 1710-ben született olasz zeneszerző 23 éves korában írta az eredetileg az operák szüneteiben játszott darabot. A 18. századi történet az olasz népi színjáték, a commedia dell’ arte stílusában jeleníti meg az idős agglegény, Uberto és nagyratörő szolgálója, Serpina történetét. A csalafinta fiatal lány furfangjaival eléri, hogy a mulatságos darab végére szolgálólányból a ház úrnőjévé váljon – mindezt a színes, briliáns barokk muzsika körítésével tálalja a korhű hangszereken játszó Savaria Barokk Zenekar.

Az együttes az alapító fuvolaművész-karmester, Németh Pál vezetésével működik. Célja a 17-18. század zenéjének bemutatása korhű hangszereken, korabeli dokumentumok alapján. A vonós hangszerek a 18. századból valók, a fúvósok régi hangszerek pontos másolatai.

A kor fő zenei irányzatai (olasz, francia, német, angol) mellett fontos feladatának tekinti a magyar zenei múlt értékeinek bemutatását. Repertoárján a legkülönbözőbb műfajú és összeállítású zeneművek szerepelnek, szóló-, kamara-, zenekari művek, operák, oratóriumok egyaránt, a kora barokktól a klasszikusokig, Monteverditől Mozartig.

A Budapesti Kamaraopera előadása
Művészeti vezető: Németh Pál


Játék a képre kattintva!

Filharmónia - Közel hozzuk a zenét

Szinte az egész országot behálózva, 213 különböző helyszínen 1400 hangversenyt rendez. A szezonbérletek, az Ifjúsági bérlet és családi bérletsorozatok mellett nagy hagyományokkal rendelkező fesztiválokkal, szemináriumokkal és versenyekkel is színesítik a hazai komolyzenei palettát. A Filharmónia Magyarország küldetésének érzi, hogy közel hozza a zenét a gyermekekhez is.

A családi és az ifjúsági bérletek koncertjein különleges zenei csemegéket kínálnak. Moderátorok segítségével a legkisebb közönség aktív részese lehet a koncerteknek, így kicsiknek és nagyoknak egyaránt izgalmas, élményekkel teli ismerkedés ez a komolyzenével.

A Filharmónia "A muzsika világa" családi bérlet​ének következő előadása: G. B. Pergolesi: Az úrhatnám szolgáló​
Időpont: 2018. február 20., 14.30
Helyszín: Uránia nemzeti Filmszínház, 1088 Budapest, Rákóczi út 21.

NYERJ CSALÁDI JEGYET ›› ITT 

További részletek a darabról a Filharmónia oldalán
Online jegyvásárlás ›› ITT
Jegyek válthatók továbbá a Filharmónia Magyarország budapesti irodájában (Budapest, Páva u. 10-12., telefon: + 36 1 302 4961), valamint a helyszínen.
Az esemény FB oldala ›› ITT

- Budapestimami - 

Partnereink