Jelenlegi hely

Lombkorona-ösvényt adtak át a Gerecsében

A Gerecse Tájvédelmi Körzetben, egy korábbi kőfejtő területén új lombkorona-ösvényt adtak át. A tanösvény kör alakú és 105 méter hosszú.

A tanösvény Süttő és Tardos községek között található a Gerecse Tájvédelmi Körzetben. Az egykori kőfejtő területén elhelyezkedő kör alakú 44 m átmérőjű és 105 m hosszúságú tanösvény a völgypart két oldaláról indul, s átível egy időszakos vízfolyás felett.

A lombkorona ösvény 9%-os lejtésű felívelő szakaszokkal és vízszintes síkú pihenőszakasszal került kialakításra, legnagyobb magassága 11 méter a talajszinttől – írják a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. honlapján.

A tartószerkezeti váz és a korlátmezők anyaga horganyzott fémszerkezet, míg a járófelületek anyaga tölgyfa. A fémszerkezet vörös színű festést kapott a közelben elhelyezkedő Vöröshíd kirándulóhely neve után.

A tanösvényen kihelyezett tájékoztató táblák segítenek megismerni az erdőt látogatóknak a lombkoronaszint talajról nem látható élővilágát, betekintést nyújtanak a kistáj kultúrtörténeti fejlődésébe, élő környezetének átalakulásába. Az ingyenesen látogatható sétány gyalogosan, valamint kerekesszékkel is bejárható.

A tanösvénytől alig egy kilométerre található Alsóvadácsi vadászpanziót is átadták. A panzió fejlesztésével minőségi szálláshely-szolgáltatás vált lehetővé a pihenni, kikapcsolódni vágyó vendégek számára. Az új beruházásokkal a térségbe látogató családokat és az aktív természetjárókat célozzák meg.

Forrás

- Budapestimami -

EZ IS ÉRDEKELHET:
Sétálj a lombok között! - 6 lombkorona tanösvény

Partnereink