Jelenlegi hely

Jön a Rajzfilmünnep

2019. november 15. és 17. között az Országos Rajzfilmünnep keretében az ország számos pontján rajzfilmekkel és családi programokkal várnak minden razfilmkedvelőt. Az animáció klasszikusai és a legújabb kedvencek Magyarországról és külföldről.

Az Országos Rajzfilmünnep Magyarország egyetlen országos szintű filmfesztiválja, amelyet idén ősszel immár hetedik alkalommal szerveznek meg az eseményhez csatlakozó partnerintézményekkel közösen. Idén november 15-e és 17-e között az ország számos helyszínén közel 120 intézményben nézhetnek rajz-és animációs filmeket kicsik és nagyok.

A hagyományteremtő szándékkal 2011-ben útjára indított, évenként megrendezésre kerülő esemény célja, hogy közvetítsék a rajzfilm értékét a családoknak és megismertessük őket a magyar és nemzetközi rajzfilm múltjával és jelenével.

A klasszikus magyar rajzfilmektől napjaink sikerfilmjeiig terjedő kínálatból minden helyszín maga választja ki, hogy milyen vetítési programmal vesz részt a rendezvényen. Nagy öröm, hogy az idei Rajzfilmünnepen több, a mozikban egy éven belül bemutatott egész estés magyar rajzfilmet is (Ruben Brandt, Lengemesék 2.,  felújított Vízipók-csodapók) láthatnak a nézők.

Az animációs nagymesterek fókuszba állítását 2019-ben is folytatják, és a Mézga család bemutatásának 50. évét ünnepelve idén  a 85 éve született Nepp Józsefre emlékezünk. Minden résztvevőtől azt kérik ezért, hogy legalább egy Nepp Józsefhez kötődő filmet vagy összeállítást tűzzön műsorra, ezzel is tisztelegve a magyar animáció egyik legsokoldalúbb zsenije előtt.

Részletes program itt

Forrás

- Budapestimami -

Partnereink