Jelenlegi hely

Hív az erdő - Tárcsázz verseket piros telefonon a Pilisben

Nyilvános telefon az erdőben? Igen! Számos verssel rajta, amit az erdőjárók meghallgathatnak neves művészek előadásában.

Egy kreatív projektet indítottak útjára "Hív az erdő" néven. Hasznavehetetlen tárgyaknak szeretnének új jelentést, funkciót adni úgy, hogy közben inspiratív módon felhívják a figyelmet környezetünkre és annak védelmére. Egyben élményt szereznek vele, ami meghökkent és szórakoztat. Művészetet társítanak egy tárgyhoz, ami ezáltal élettel telik meg.

A pilisszentlászlói Ambrus Ildikó és Katona Ádám által életre hívott projekt így működik: ha az Országos Kéktúra vonalán épp elhagyjuk a falut,  és felemeljük a régi időket idéző, piros testű nyilvános telefon kagylóját, annak a megfelelő szám tárcsázásával verset mond a készülék. Kicsit emlékeztet Örkény István Ballada a költészet hatalmáról című egyperces novellájára.

A versek, novellák sora folyamatosan bővül majd, jelenleg tizennégy mű hangzik el. Olyan művészek adták a hangjukat, mint Kollár-Klemencz László (Kistehén), Petruska András (Petruska), Heinczinger Miklós (Misztrál), Gyulai István (Anton Vezuv) zenész, Vasvári Csaba színész, és még sokan mások. A szolgáltatás természetesen teljesen díjmentes.

Mit tegyél, ha #hívazerdő?

Hát válaszolj! Vedd fel a kagylót és hallgasd meg mit mond neked! A nyomógombokkal kiválaszthatsz egy verset (lehet, hogy a későbbiekben dalt is), mely az erdőről, az erdei életről és a természetről szól. 

Élvezzétek, de ne csak online! Gyertek el, próbáljátok ki és vigyétek hírét.

Forrás

- Budapestimami -

Partnereink