Jelenlegi hely

Sárkányölő Sebestyén meseösvény

Gyertek el október 13-én vasárnap a Bailavidrum meseösvényre, a helyszín most a Hidegkúti vitorlázórepülő-tér és Vörös-kővár lesz. Vár a természet, mese, zene és sok játék! 

Ez az év követőink számára a sárkányok éve lesz: a következő Bailavidrum meseösvényünket Hidegkúton a vitorlázóreptéren és az izgalmas, sárkánybarlangokkal teli Vörös-kőváron tartjuk.

Játszatok velünk! Várunk családoddal, gyermekeiddel és barátaiddal az őszi erdőn-mezőn, hogy ismét egy élményekkel teli napot ajándékozzunk egymásnak a természet, a népmese és sok-sok játék segítségével.

Mese

Ezúttal Sárkányölő Sebestyén útját járhatjátok végig. Mivel nagybátyjai irigy gazdák voltak, a szőlőbirtok visszaváltozott galagonyássá, s a birkák meg kövekké, bár a régi aklot is megpillanthatjátok még a domboldalban.

Majd jön a neheze: Sebestyénné változva, felcseperedvén megszerzitek-e a mesebeli csodás kardot? Szükségetek lesz rá, hisz Vörös-kővár zegeit-zugait bejárva nem egy sárkány fog utatokba akadni. Bízunk benne, hősiességetekkel kiérdemlitek majd a királylány kezét, s a végén különb birodalomra leltek a királyénál is! 

Helyszín

Ezúttal egy másfél kilométeres meseösvényt jártok körbe. A helyszín villamossal-busszal (a hűvösvölgyi  végállomástól pár buszmegálló) és alig 10 perc sétával is megközelíthető.

Mit érdemes tudni a meseösvényről?

  • Az egész meseprogram körülbelül három-négy órát vesz igénybe.

  • Regisztráció után az ugyanarra a mesélési időpontra érkezetteknek elmondjuk a mesét.

  • Ezután a meséhez kapcsolódó játékokkal tölthetitek a várakozási időt.

  • Amikor csapatotok (a regisztrációnál kapott sorszám szerint) sorra kerül, elindítunk a meseösvényen, ahol szalagozás és nyilak mutatják majd az útvonalat.

  • Az egyes helyszíneken jelmezes, bábos meseepizódokat varázsolunk elétek, amelyekbe bevonjuk gyermekeiteket is.

  • Útközben átélitek a mese örömét és a komoly próbatételeket.

  • A végén jutalmatok: kipirult arc és élményekkel teli szív.

  • Ha nem hiszitek, járjatok utána!

Gyakran ismételt kérdések

Szeretnénk mindenképp együtt végigjárni a meseösvényt. Egy időpontra is regisztráltunk. Ez így elegendő?
Az ugyanarra az időpontra regisztrált családokat több kis csoportba osztjuk a helyszínen. Az éppen jelen lévő gyermekekből alkotjuk a csoportokat. Ha biztosan egy csoportba szeretnétek kerülni, akkor kérjük várjátok össze egymást és egyszerre menjetek oda a regisztrációs asztalhoz!

A mesefonalat végig kell fogni?
Ezt az erdei séta nagy részében rátok bízzuk. Arra kérünk, hogy a tájfutóbójától az állomásokra már úgy érkezzetek, hogy egyben van a csapat, minden gyerek fogja a fonalat. Ezzel elkerülhető az, hogy a meseszereplőink kérdezgessenek titeket, hogy mindenki itt van-e már, míg szóval tartják a csapat elejét.

Utolértük az előttünk járó csoportot. Mi legyen?
Ha ez két pont között történik, alkothattok egy nagyobb csapatot.
Ha egy mesehelyszínre értek úgy, hogy ott még az előző csapattal játszik a meseszereplőnk, akkor kérünk, álljatok meg az állomás előtt lévő tájfutó bójánál. Amint az előző csapat továbbhaladt, szólítunk majd titeket is. Így kerek marad az élmény mindkét csapat számára.

Útközben kiderül, hogy mi lassabban szeretnénk haladni, mint a csoportunk. Lehetséges?
Igen. Ez esetben szóljatok a csapatotok többi családjának, hogy ne várjanak, és nyugodtan maradjatok le. Ezután csatlakozhattok a következő csapatok bármelyikéhez.

Lebetegedett valaki a családból, ezért nem tudunk jönni. Mit tegyünk? 
Amennyiben a regisztrációs lapon azt látjátok, hogy lezártuk a jelentkezést arra az időpontra, ahova ti jelentkeztetek, kérünk, hogy az esemény Facebook-csoportjában ajánljátok fel a helyeteket másnak. Kérünk, hogy a csapatneveteket csak egy családnak áruljátok el.

Részvételi díj és regisztráció

Várunk szeretettel gyermekeiddel és barátaiddal együtt! Ha sikeresen regisztrálsz, a google küld majd egy automatikus üzenetet erről az elsődlegesen megadott címedre. Ezek után az esemény előtti pénteken mi is küldünk majd egy részletes levelet minden regisztráltnak. 

Programunkra a 4 év feletti gyermekeknek és a felnőtteknek is egységesen 1500 forint a belépő. A 4 év alattiak részére ingyenes. Szeretnénk, hogy bárki megismerkedhessen mesés programunkkal, ezért, ha úgy érzitek, hogy nálatok ennek anyagi akadályai lennének, kérlek, írjatok nekünk! Biztosan találunk megoldást.

Regisztráció

2019. október 13., vasárnap
Hidegkúti vitorlázórepülő-tér és Vörös-kővár

Forrás

- Budapestimami -

Partnereink