Jelenlegi hely

A héten vége a "touch of winter" látványnak? Jönnek a mínuszok!

Állítólag a héten támadnak a mínuszok. Jön az igazi téli zimankó, hóval és minden kellékével. De ma még élvezhettük a zúzmarás téli táj látványát. A havas táj is szép, de ez valami egészen fantasztikus. A fák, a bokrok, de még a villanyvezetékek is gyönyörű fehér gallérba öltöztek idén. Igazi "touch of winter" (a tél érintése) látvány. Ha van egy jó téli fotód, és szívesen megmutatnád másoknak is, küldd el nekünk névvel, és a kép pontos helyszínének megadásával a budapest@imami.hu címre. A levél tárgyába írd bele: "A tél érintése". Szeretettel várjuk a képeket, mutassunk meg együtt minél több gyönyörű téli tájat!

A következő napokban többfelé várható havazás, de viharos szélre és komolyabb lehűlésre is készülni kell. A leghidegebb helyeken mínusz 18 Celsius-fokig csökkenhet a hőmérséklet, s néhol még napközben is mínusz 10 fok körül alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapi, középtávú előrejelzéséből.

Szerdán: Napközben észak felől beborul az ég, és délután észak felől szórványosan várható havazás. Általában 1-5 cm-es hó hullhat az északi tájakon, délen nem látszik számottevő mennyiség. Reggel -5, délután 0 fok körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön futó hózáporok mellett több-kevesebb napsütés is várható. Ekkor is nagy területen viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban mínusz 6 és mínusz 1 fok között alakul a hőmérséklet, a nappali maximumértékek mínusz 2 és plusz 2 fok között alakulnak.

Pénteken is nagy területen lesz viharos a szél. Emellett napos időre lehet számítani, csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 15 és mínusz 7 fok között valószínű. Napközben mínusz 9 és mínusz 3 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton kezdetben napos idő várható, majd délután, estefelé nyugaton és északon már előfordulhat havazás. A minimumhőmérséklet általában mínusz 15 és mínusz 10 fok között alakul, de a fagyzugokban akár mínusz 18 fok is lehet. A legmagasabb hőmérséklet többnyire mínusz 7 és mínusz 2 fok között valószínű, de északkeleten csak mínusz 10 és mínusz 7 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap többfelé valószínű havazás. Helyenként megerősödik a szél is. A minimumhőmérséklet mínusz 14 és mínusz 4, a maximumhőmérséklet mínusz 6 és plusz 3 fok között valószínű, északkeleten lesz a hidegebb - olvasható az előrejelzésben.

Budapestimami

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Partnereink