Jelenlegi hely

Felnőtteknek szóló bábelőadás az anyaságról és vidám komolyzene

Szabó T. Anna és Bősze Ádám lesz a Képmás-estek vendége a festői Halász-kastélyban.

Idén is több nyári helyszínen, Kápolnásnyéken, Szentendrén és Kővágóörsön is vakációzik a Képmás-est. Az első két alkalom a kápolnásnyéki Halász-kastély festői kertjében lesz. A „Velencei-tavi víkend” egy felnőtteknek szóló bábszínházi előadást és könnyed komolyzenei élményt tartogat közönsége számára.

Természetesen most is – a Képmás-estekhez hűen – a művészeti élményt feldolgozó beszélgetés teszi teljessé. A beszélgetést a Képmás magazin főszerkesztője, Szám Kati vezeti.

Humorral és komolyan az anyaságról – félelmek, döntések, kételyek és bizonyosságok

Július 31-én az anyaság témája lesz a fókuszban. A felnőtteknek szóló „Anyajegy” című bábelőadás után humorral és komolyan beszélget a gyermekvállalásról Markó-Valentyik Anna, Junior Prima-díjas színésznő-rendező és Szabó T. Anna József Attila-díjas írónő, akinek szövegeiből létrejött a produkció.

Ez a különleges előadás megszólítja, előhívja a mélyre rejtett élményeket, és újraértelmezi a mindennapi rutint. A színpadon: anya és gyermek. Néha egyek, máskor két érző-viaskodó-egymást éltető karakter, aztán két nyeklő-csukló báb, akit visz a lendület. Hogyan ismerhetjük meg önmagunkat és a világot anyaként, hogyan változunk, kötődünk és tanulunk meg elengedni? Rövid megmerítkezés az anyaságban.

„Azért is jó műfaj a báb, mert sokféle értelmezést megenged. Nem akartam elmenni a gyerekvállalás propagálásába, meg akartam mutatni a boldogságát, de a nehézségeket sem akartam letagadni. A darabban fontosnak tartottam, hogy ne mondjam se azt, hogy ez a gyerek kibírhatatlan, se azt, hogy ez az anya borzasztóan neveli a gyerekét” – mondja Markó-Valentyik Anna, aki szerkesztette, rendezte, játssza és menedzseli az előadást.

Korábbi beszámolónk az előadásról.

Időpont és helyszín:
2020. július 31. péntek 19.00
Halász-kastély, 2475 Kápolnásnyék, Deák Ferenc u. 10.

Vidám komolyzene – zene és történet nyárestére hangolva

Augusztus 14-én arról beszélgetünk Bősze Ádámmal, hogy mitől vonzó ma a zene a pályaválasztóknak és a műélvezőknek. Mire fogékony a 21. századi zenehallgató Kodály országában? De a kötetlen beszélgetésben lesz szó zeneértésről, zeneélvezetről, magas és népszerű kultúráról, komolyzenei bulvárról.

Ezen az estén az Alba Regia Szimfonikus Zenekar fafúvós kvartettje játszik.

Az együttes tagjai:

Dávid Boglárka – fuvola
Fóris István – oboa
Dávid József – klarinét
Czirok Zsuzsanna – fagott

Időpont és helyszín:
2020. augusztus 14. péntek 19.00
Halász-kastély, Kápolnásnyék 2475, Deák Ferenc u. 10.

A Képmás-esteknek immár évtizedes hagyománya van. A Képmás magazin és a Média a Családért Alapítvány közös szervezésében valósulnak meg. A Képmás-estek szórakoztató, feltöltő estek, művészi produkciókkal és beszélgetésekkel, ahol vendégeink ismert arcok (szakemberek, művészek, népszerű véleményvezérek), akik retusálás és szerkesztés nélkül jelenhetnek meg a közönség előtt. A Képmás-estek tematikája a családra, az emberi kapcsolatokra, a közösségekre fókuszál.

Forrás

- Budapestimami - 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Sokan mondják, hogy 6 hónapos kor előtt kizárólag anyatejet szabad adni a babának, mások meg azt, hogy már 3 hónaposan is elkezdhető a hozzátáplálás.
Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Alig várod, hogy elkezdődjön a vakáció, és végre együtt legyél a gyerekekkel. Tele vagy kreatív ötletekkel, ideákkal... aztán a nap végén már visszaszámolsz az első óvodai vagy tanítási napot várva. Ismerős?
A legjobb házi praktikák napégésre - Az Aole vera az új tejföl?

A legjobb házi praktikák napégésre - Az Aloe vera az új tejföl?

„Kend be vékonyan tejföllel!” – Ez nem egy ételrecept részlete, hanem nagyanyáink kedvenc praktikája napégésre, ami lassan kimegy a divatból és feledésbe merül. A helyét átvette az Aloe vera – nem véletlenül.
Lencsesaláta

Lencsesaláta

Vajon ez kinek a kedvence? Nem árulom el, de szerintem ő bevallja. "Csináltam lencsesalit." "Jöhet!"

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére