Jelenlegi hely

BP Fatár: Ingyenes mobil applikáción Budapest fái és parkjai

Budapest 100 nevezetes fája, ezek története, játszóterek, parkok, valamint 38 fővárosi helyi védettségű terület leírása is szerepel fotókkal illusztrált BP Fatár nevű térképes adatbázisban.

Elkészült a főváros ingyenesen letölthető nyilvános fa- és parkkataszter mobilapplikációja. A BP Fatár térképes felülettel segíti az eligazodást, az ismeretterjesztést és a tudatos parkhasználatot a Főkert fenntartásában lévő zöldterületeken.

Az app segítségével könnyedén megismerhetjük a budapesti parkok fáit, játszótereit. Jelenleg a fővárosi kiemelt parkok területei, azok minden fája, utcabútora, játszótere, ivókútja, kerti építménye megtalálható az alkalmazásban GPS-jel alapján, illetve az applikációban történő rákereséssel. Ez megközelítőleg 4,5 millió négyzetméter zöldterületet jelent, az azokon lévő 85 ezer felvett objektummal és 47 ezer fával.

Minden egyes objektumnak, fának saját adatlapja van, amelyen az adatok és képi információk mellett a használó célzott bejelentést is tehet a fenntartó felé, amennyiben valamilyen problémát észlel.

Júliusban a BP Fatár új fejlesztéssel gazdagodott, szerepel benne 100 nevezetes budapesti fa, valamint 38 fővárosi helyi védettségű terület. Ezek a területek a keresőből a nevük alapján elérhetőek, illetve a térképen is láthatóak. Minden egyes helyi védettségű területről egy rövid és egy részletes szakmai leírás olvasható.

A felhasználók a 100 nevezetes fa történetével, a hozzájuk kapcsolódó színes legendákkal is megismerkedhetnek. A Fatáron keresztül a margitszigeti nevezetes fákról részletes botanikai leírások és egyéb érdekességek is elérhetőek. A nevezetes fákat külön piktogram jelöli és az applikáció fakataszter keresőjével könnyen megtalálhatóak.

Ezzel az app a parklátogatók mellett a kirándulók számára is színes és hasznos információkat nyújt, valamint oktatási célra is kiválóan felhasználható. A történetek, leírások fotókkal illusztráltak.

A Fatár hibabejelentő alkalmazásként is funkcionál, hiszen az adatok és képi információk mellett a használó célzott bejelentést is tehet a fenntartó felé, amennyiben valamilyen problémát észlel. Így az ingyenesen letölthető nyilvános fa-és parkkataszter segítségével Budapest polgárai is közreműködhetnek a főváros zöldfelületeinek megóvásában és fejlesztésében. Az új mobil applikáció a Főkert fejlesztésében és a Főváros támogatásával valósult meg.

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Sokan mondják, hogy 6 hónapos kor előtt kizárólag anyatejet szabad adni a babának, mások meg azt, hogy már 3 hónaposan is elkezdhető a hozzátáplálás.
Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Alig várod, hogy elkezdődjön a vakáció, és végre együtt legyél a gyerekekkel. Tele vagy kreatív ötletekkel, ideákkal... aztán a nap végén már visszaszámolsz az első óvodai vagy tanítási napot várva. Ismerős?
A legjobb házi praktikák napégésre - Az Aole vera az új tejföl?

A legjobb házi praktikák napégésre - Az Aloe vera az új tejföl?

„Kend be vékonyan tejföllel!” – Ez nem egy ételrecept részlete, hanem nagyanyáink kedvenc praktikája napégésre, ami lassan kimegy a divatból és feledésbe merül. A helyét átvette az Aloe vera – nem véletlenül.
Lencsesaláta

Lencsesaláta

Vajon ez kinek a kedvence? Nem árulom el, de szerintem ő bevallja. "Csináltam lencsesalit." "Jöhet!"

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére