Jelenlegi hely

Budapest-Fasori Református Kollégium Julianna Általános Iskolája

Cím: 1071 Budapest, Rottenbiller utca 43-45.
Tel.: 06 1 321-06-26
E-mail: julianna@fasor.hu
Web: http://fasor.hu/julianna/

Iskolánk csendes, szép, „elrejtett” környezetben, Teréz- és Erzsébetváros határán, a Városligeti fasorban található. Védelmén, elrejtésén fenntartónknak, a Budapest-Fasori Református Egyházközségnek temploma őrködik. Iskolánk a 2010-2011-es tanév óta nyolc évfolyammal működik, a 2011-2012-es tanvében az 1. és a 4. évfolyamon két párhuzamos osztály indult. 240 diákunk oktatásán és nevelésén 26 fős tantestület munkálkodik. Nevelési elveink a több mint 400 éves protestáns oktatási rend tapasztalataira és a XXI. században is eligazító készségek fejlesztésére épülnek.

Minden évfolyamon heti két órában az órarendbe építve református, katolikus és evangélikus hitoktatást végzünk, valamint a közismereti énekórák mellett heti egy egyházi ének is beépül a gyermekek tanrendjébe. Az iskolában működő énekkarok gyakran szolgálnak gyülekezetekben és más helyszíneken. Minden hétfőn istentisztelettel a templomban, a hétköznapokon tízperces áhítattal az osztálytermekben kezdődik a tanítás, majd délben, illetve a napközi végén közös imával fejeződik be. Együvé tartozásunkat hétköznapokon egyenköpeny, ünnepi alkalmainkon egyenruha is kifejezi, mind a gyerekek, mind a nevelők számára.

Számos tanórán kívüli tevékenységre a Julianna Általános Iskola házon belül teremt lehetőséget. Évek óta intézményünk falai közt tanítanak a Molnár Antal Zeneiskola zenetanárai, így lehetőség nyílik hangszeres (hegedű, zongora, fuvola, gitár) és szolfézs oktatás igénybevételére. Délutánonként a napközis foglalkozások mellett számos szakkör és sportkör működik. Iskolánk nagy hangsúlyt fektet a nyelvoktatásra, tanulóink már alsó tagozatban megismerkedhetnek az angol nyelvvel. A számítástechnika oktatását szintén alsó tagozatban kezdjük, diákjaink 4. osztálytól tanulhatnak informatikát. Az eredményesebb felkészülés érdekében az osztályok ezt a két tárgyat a magyar nyelv és irodalmmal együtt csoportbontásban, maximum 15 fős csoportkban tanulják.

Az Julianna Református Általános Iskola működését a Magyar Köztársaság közoktatási törvényére és a Magyarországi Református Egyház oktatási törvényére alapozza. Pedagógiai programunkban a fő hangsúly a Krisztus-központú nevelésen és a közösségformáláson van. Nevelőink hiszik és vallják, hogy azok a nevelési elvek, amelyek a Szentírásban megfogalmazódtak, ma is időszerűek és alkalmazhatók. Bibliai értékeken nyugvó, ugyanakkor a 21. században is helytálló tudás és szellemiség átadását tűztük ki célunkul.

Munkánk eredményességét a családokkal való szoros együttműködés garantálja. Igyekszünk ezért a szülői közösséget mindenről tájékoztatni, és ahol csak lehetséges, tevékenységünkbe bevonni. Tesszük ezt azért is, mert iskolánk egyházi jellegéből adódik, hogy nevelési elveinket, házirendünket, szabályainkat és hagyományainkat a beiratkozó gyermekek szüleivel közösen kell elfogadnunk. A szülőkkel való kapcsolatot a szülői értekezleteken, a nyílt napon és az egyéni fogadóórákon kívül a családi istentiszteletek és a szülői estek erősítik.

Intézményünk a szülőktől anyagi hozzájárulást nem kér és nem vár el, de adományokat elfogad. Erre kétféle lehetőség is adódik. Közvetlenül az iskola számlájára, illetve a Szabó Imre Alapítvány számlájára. Ez utóbbira történő befizetés az adóalapból leírható.


A Budapestimami 2012 őszi "A mi iskolánk" című pályázata keretében sok szülő osztotta meg gyermeke iskolájával kapcsolatos tapasztalatait. Az akkor beküldött véleményeket ITT OLVASHATOD.

Hozzászólások

A Budapestimami 2015/16. évi „A mi iskolánk” pályázatában szülők adtak választ arra a kérdésre, hogy „Miért szeretitek gyermeked iskoláját?” A válaszok itt olvashatók.

Szeretjük az iskola értékrendjét, a szeretetet és a lelkesedést, amit a pedagógusok részéről tapasztalunk. Gyermekünk szívesen jár ide, és mi biztonságban, jó kezekben érezzük a Juliannában. (4.a)

286

Szeretjük, mert itt szeretnek minket! Nemcsak a gyerekeket az egész családot. A iskola pont annyira erős amennyire lennie kell, aki innen megy tovább fel is veszik oda ahova jelentkezett.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Álomút gyermekrajz pályázat

Álomút gyermekrajz pályázat

Szeretnél igazi úthengert vezetni? Kipróbálnád, milyen lehet utat építeni? Akár együtt az egész osztállyal? Ha igen, akkor nincs más dolgod, mint rajzolni!
Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére