Jelenlegi hely

Hírlevél - Színes október

Kedves [név]!

Jövő héten az iskolásokkal együtt mi is szünetet tartunk, így legközelebb csak két hét múlva jelentkezünk. Ezért most még a szokásosnál is több hasznosságot és érdekességet gyűjtöttünk össze Nektek. Jó pihenést és jó olvasgatást!

Hogyan lehet dráma nélkül fegyelmezni?

  • Lehet büntetés nélkül gyereket nevelni? Ezzel a címmel tartottak a héten előadást és kerekasztal beszélgetést Budapesten az "Értsünk szót" alapítói. Összefoglaló a konferenciáról

  • Ha jó szabályokat alakítunk ki, melyekkel mi is tudunk azonosulni, és a betartatásuk számunkra sem okoz gondot, akkor nem is biztos, hogy egyáltalán szükség lesz büntetésre. A büntetésről (Budácsik Éva, tanító gondolatai)

  • Hirtelen vagyok, kapkodós, fegyelmezetlen és sokszor következetlen. Na, ezek a tulajdonságok pont azok, amivel pont nem kéne gyereket nevelni, de hát a gyerekek már vannak, úgyhogy minden nap küzdök értük, magam ellen. Fegyelmez a fegyelmezetlen (Mészáros Edit blogja)

  • A gyermek számára fontos jelezni egy konfliktusos helyzetben, hogy bár a cselekedetét elítéljük, őt magát nem utasítjuk el (pl. „Rossz vagy!” helyett: „Ma a játszótéren nem viselkedtél szépen”) Nevelve (is) nevelünk – gondolatok a nevelés eszközeiről (Somogyi Klára, pszichológus véleménye)

Te mit gondolsz erről? Szólj hozzá bármelyik cikkünkhöz!

 

Interfood: finom, egészséges ételek házhoz szállítva!

Jó lenne, ha nem a konyhában kellene töltened a délelőttöt, miközben a lurkók szétszedik a lakást az őszi szünetben?

Finomat, egyszerűen, kényelmesen. Ezt nyújtja az Interfood. Tartósítószer és ízfokozó sincs az ételeikben, ezért nyugodt szívvel ajánlják gyermekeknek is, ráadásul sok olyan étel szerepel étlapjukon, amit a kicsik is szívesen fogyasztanak. A házias ízvilág mellett a világkonyha ételeiből is válogathatunk, bőséges a választék fogyni vágyók, cukorbetegek részére és a legtöbb étel kis adagban is kapható. Mi is kipróbáltuk: kiadós és finom!

Ez jól hangzik, megnézem az étlapot!

 

Legfrissebb híreink

  • Vasárnapra virradóra, pontban hajnali 3-kor kell átállítani az órákat 2-re: így a hétvége még egy plusz órával hosszabb lesz! Mire van hatással az átállás? Október 25-én ismét óraátállítás!

  • Összegyűjtöttünk néhány program-ötletet jövő hétre: Hova menjünk az őszi szünetben?

  • Ha nincsen elég szabadságod és nehezen tudod megoldani a gyermekfelügyeletet, akkor megoldás lehet egy olyan őszi napközis tábor, ahol jól érzi magát a gyermeked. Nagy a választék: állatvédelmi, biciklis, kézműves, lovas, cirkusz, művészeti, stb. A legtöbb helyen akár 1-2 napra is lehet menni.

  • 2017 január elsejétől megszűnnének a családi napközik, ugyanakkor létrejöhetne három speciális megoldás is: a klasszikus formánál jóval egyszerűbb követelmények alapján működő minibölcsőde, valamint a munkahelyi és a családi bölcsőde. Elolvasom

  • Figyeljétek a Facebook oldalunkat, mert az őszi szünet idejére egy különórákkal kapcsolatos nyereményjátékot terveztünk!

 

Őszi ünnepek

 

Pályázatok

Ahogy beköszöntött az esős, hűvös idő: egyre többször szorulunk a szobába. Tudtad, hogy gyűjtjük a gyermekes családoknak és osztályoknak/csoportoknak szóló kreatív pályázatokat?

Rajz-, mondókás-, meseíró -, fotó-, videó pályázatok, sőt: most akár álmaitok játszóterét is megtervezhetitek, vagy megépíthetitek a Naprendszert! Pályázni izgalmas dolog, hiszen az elismerés mellett értékes díjak is várnak:

Megnézem az aktuális családi- és ovis/sulis pályázatokat!

 

Programok

  • Az aktuális családi programokat itt találjátok. A legfontosabbakat külön is kiemeltük számotokra:

Szép őszi napokat kívánunk!

 

Szeretettel:

 

a Budapestimamik

Kinga és Ildi

 

www.budapest.imami.hu

 

Kövess minket a FACEBOOK -on is!

Ezt a levelet azért kaptad, mert regisztráltál a budapest.imami.hu, a pest.imami.hu vagy a buda.imami.hu weboldalon. Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-86315/2015 Ha nem szeretnél több ilyen emailt kapni, kérjük írj egy e-mailt a budapest@imami.hu címre vagy az alábbi linkre kattintva egyetlen gomb nyomással törlünk az adatbázisból: Leiratkozás

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled.- levél a lányomnak

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled - levél a lányomnak

A lánygyermekek világnapja margójára...Csak bámultam és gyönyörködtem benned mikor megszülettél, olyan tiszta, olyan nemes és olyan örökkévaló érzés volt. De aztán lement a nap, és mikor felébredtem máris kiskamasz lett belőled. Hová lett az idő, mikor gyorsult fel ennyire? Az édes magabiztos kisdedből lassan egy öntudatos, gátlásos, gyönyörű nagylány lesz.
Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére