Jelenlegi hely

Fedezd fel a fővárosi köztéri szobrokat! – Töltsd le a Városi Szobor Füzetet!

Megjelent a Városi Szobor Füzet, amellyel játékos formában fedezhetitek fel a 150 éves Budapest köztéri szobrait. Ingyenes kiadvány, töltsd le!

A 8-10 éves kortól ajánlott füzet összesen hat városi sétát tartalmaz, az egyes sétákhoz különböző játékos feladatok, tanulságos történetek kapcsolódnak. A kiadványban emellett pár kézműves foglalkozást is találtok, hogy otthon se maradjatok szobrok nélkül!

o

A Városi Füzet sorozat korábbi kiadványai közül a Városi Dekor Füzet bemutatja a Belváros klasszikus és modern építészetét, homlokzatdíszítési technikáit.

Városi Titkos Füzet segítségével a családok játékos formában fedezhetik fel a Belváros érdekességeit, épületeit, tereit, szobrait, a Városi Zöld Füzet pedig főváros zöld területeit, természeti kincseit és azok rejtélyeit mutatja be.

A sorozat harmadik kötete a 2019-ben kiadott Városi Sport Füzet. Ez a rész a Budapesten belüli sportolási lehetőségekkel és szabadidős tevékenységekkel foglalkozik. Az összes kiadvány letölthető a Deák17Galéria honlapjáról.

A minket körülvevő város terei, épületei, utcái – ha elég alaposan figyelünk – feltárják saját, századokon átívelő titkos életüket, melyek különböző korokról, és azon korok embereiről beszélnek. Gyakran észre sem vesszük ezeket a műalkotásokat, pedig sokszor megyünk el alattuk, mellettük.

A sorozat legújabb részében, a Városi Szobor Füzetben olyan alkotásokkal tudtok megismerkedni, mint a Pál utcai fiúk, a Rollerező, József Attila a Dunánál, vagy a Csirkefogó.

Tudtad, hogy a Rubik-kockának is van szobra? És a Kockásfülű nyúlnak? Ismered a sztélét? Láttad már a "falon átrepülő apácát"? A budai Várban láthatóak a Csongor és Tünde szobrok, a díszkutak és a Turul. A Gellért-hegyen járva megnézheted Buda királyfi és Pest királykisasszony szobrát, Szent Gellértet és az amforálkat. Barangold be a Várnegyedet, a Belvárost, Ferencvárost és a Dunapartot!

Az interaktív füzet játékos feladatokkal, gazdag ismeretekkel segíti, hogy a gyerekek megismerjék Budapest kulturális örökségét és új helyszíneit.

A Városi Szobor Füzet június 7-től ingyenesen kérhető egyéni látogatóknak nyitvatartási időben a Deák17 Galériában (1052 Budapest, Deák Ferenc utca 17. I. em., hétfőtől péntekig 10 és 18 óra között). Szombaton és vasárnap zárva.

TÖLTSD LE A VÁROSI SZOBOR FÜZETET ITT!   

Forrás

- Budapestimami –

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Anyai bűntudat, meg amit akartok

Anyai bűntudat, meg amit akartok

Van az úgy, hogy a szakember is csetlik-botlik... ;-) Elrontja, elfelejti, elbizonytalanodik, megkérdőjelezi magát, sőt segítséget is kér. Kis-Kovácsné Vancsa Barbara írása.
A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A pozitív megerősítések, dicsérő szavak a felnőtteknek is fontosak, de a gyerekeknek szárnyakat adnak, növelik az önbizalmukat. Néhány egyszerű szó, mondat, amit érdemes kipróbálni. A szokásos kérések, fegyelmezések után íme a pozitív lista:
Színes Állatvilág Rajzpályázat

Színes Állatvilág Rajzpályázat

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 1.Korcsoport: 4 - 12 éves gyerekeknek
Ásd bele magad!

Ásd bele magad!

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 15.Korcsoport: 9. - 12. osztályos diákoknak

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére