Jelenlegi hely

Fedezd fel Budapest izgalmas titkait! – Kinyomtatható Városi Titkos Füzet

Naponta elsétálunk a városban sok látványosság mellett, de nem állunk meg, hogy megcsodáljuk a részleteket.

A Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria közreműködésével készült ingyenes kiadványt mind tartalmi, mind arculati szempontból családok számára tervezték, hogy érdekességek, hasznos információk és játékos feladványok segítségével gyerekek, szülők és nagyszülők közösen ismerhessék meg Budapest Belváros épületeit, tereit, szobrait és izgalmas titkait.

Tudtad, hogy Budapest címerállatai az oroszlán és a griffmadár? Ismered a Lánchíd anekdotáját az nyelv nélküli oroszlánokról? Láttad a középkori városfal maradványait? Hogyan terveznéd meg a József nádor tér parkját? Jártál már a Gresham palotában, a Bedő házban, az Anker közben?

Ismerd meg a Várkert Bazár, a Duna korzó, a Bazilika, a Szabadság tér, a Vigadó és sok régi épület és tér titkait! Sétálj becsukott szemmel a Váci utca forgatagában!

"Mi ez a Dunakorzó?" Egyelőre egy tucat kávéház, zenével, szép nőkkel, városias közönséggel, teraszokkal, s a hozzávaló csodálatos távlattal, a Várral, a Gellérthegy és a hidak látképével. Mégis mindezen túl, valami, amihez fogható ebben az összeállításban nincs sehol a világon. Ez a pesti kirakat, amely csillog és lebeg - mintha a Duna lebegtetné! - s egyszerre világváros és strand, egyszerre szalon és kikötő..." (Márai Sándor)

Van kedved a kalandos családi küldetéshez?

Töltsd le a Városi Titkos Füzetet!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hátizsák

Hátizsák

„Június volt s ujjongtunk, nincs tovább…” Hosszú évekig június közepe táján Dávid is átérezte az Ady-vers üzenetét, várva a „szabad mellű” örömöket ígérő vakációt. A gimnázium hat évének legutolsó tanítási napján viszont nem volt ujjongás. Valami véget ért. Eljött a búcsúzás ideje.
Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Már négy éve nem lenne méhem, ha a nőgyógyászom lesújtó mondatai után nem találok rá véletlenül az inteneten a mióma embolizáció lehetőségére.
Min múlik gyermeked sikere?

Min múlik gyermeked sikere?

Saját magunkról alkotott hiedelmeink befolyásolják a személyiségünkről alkotott képünket, illetve, hogy mit akarunk és mit tudunk elérni az életünkben. Gondolkodásmódunk hatással van teljesítményünkre, motiváltságunkra. Sokan azt gondolják, hogy a tehetség, az intelligencia alapvetően garantálja a sikert. Bizonyosan nagy hatása van, de csak ezen múlhat, hogy ki mire viszi az életben?
A jó szó öröme

A jó szó öröme

Hiánycikk. Semmibe sem kerül, mégis nagyon sokat ér. Nélküle nehezen lehetne túlélni a hétköznapokat.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére