Jelenlegi hely

Csókaleányok – Meseösvény a Hárs-hegyen

Június 11-én, vasárnap a meseösvény helyszíne ezúttal a budai Hárs-hegy. Vár a természet, mese, zene és sok játék! 

A mese: Csókaleányok 

Újabb Bailavidrum meseösvényre hívunk nagy szeretettel, ezúttal a budai Hárs-hegyre, ahol a Csókaleányok meséjét elevenítjük meg nektek. Gyertek, hogy részesei lehessetek egy újabb mesés kalandnak a nyárba forduló természet csodás színpadán! 

Megtudhatjátok majd, hogyan változtak csókává egy meggondolatlan mesebeli asszony lányai, izgalmas utatok során találkozhattok majd bölcs öregasszonyokkal és sokféle állatsegítővel, akik elvezetnek majd titeket elvarázsolt testvéreitekhez.

Ezúttal egy kb. 2,5 kilométeres meseösvényt jártok majd be, emelkedőkön, kaptatókon és lejtőkön barangolva. A terep adottságai miatt kérünk, hogy babakocsi helyett háti-hordozóval gyertek. 

Mivel a közeli parkolóhelyek száma ezúttal a szokásosnál kevesebb, javasoljuk, hogy, aki teheti, a gyakori időpontokban közlekedő 22-es BKV busszal vagy - még emlékezetesebbé téve a kirándulást - a gyermekvasúttal közelítse meg a helyszínt. 

Mit érdemes tudni a meseösvényről?

  • Az egész meseprogram körülbelül három órát vesz igénybe.
  • Regisztráció után az összegyűlt családoknak elmondjuk a mesét. Itt szükség szerint rugalmasan kezeljük a mesekezdést, megértéseteket kérjük
  • Amikor csoportotok (a regisztrációnál kapott csoportsorszám szerint) sorra kerül, elindítunk a meseösvényen, ahol szalagozás és nyilak mutatják majd az útvonalat.
  • Az egyes helyszíneken jelmezes, bábos meseepizódokat varázsolunk elétek, amelyekbe bevonjuk gyermekeiteket is, és ha lehet, a felnőtteket is.
  • Útközben átélitek a mese örömét.
  • A végén jutalmatok: egy marék mazsola, kipirult arc és élményekkel teli szív.
  • Ha nem hiszitek, járjatok utána!

Gyakran ismételt kérdések

Szeretnénk mindenképp együtt végigjárni a meseösvényt. Egy időpontra is regisztráltunk. Ez így elegendő?
Az ugyanarra az időpontra regisztrált családokat több kis csoportba osztjuk a helyszínen. Az éppen jelen lévő gyermekekből alkotjuk a csoportokat. Ha biztosan egy csoportba szeretnétek kerülni, akkor kérjük, várjátok össze egymást, és egyszerre menjetek oda a regisztrációs asztalhoz!

Utolértük az előttünk járó csoportot. Mi legyen?
Ha ez két pont között történik, alkothattok egy nagyobb csapatot.
Amikor egy mesehelyszínre úgy értek, hogy ott még az előző csapattal játszik a meseszereplőnk, akkor kérünk, álljatok meg az állomás előtt lévő tájfutóbójánál. Amint az előző csapat továbbhaladt, szólítunk majd titeket is. Így kerek marad az élmény mindkét csapat számára.

Útközben kiderül, hogy mi lassabban szeretnénk haladni, mint a csoportunk. Lehetséges?
Igen. Ez esetben szóljatok a csapatotok többi családjának, hogy ne várjanak, és nyugodtan maradjatok le. Ezután csatlakozhattok a következő csapatok bármelyikéhez.

Lebetegedett valaki a családból, ezért nem tudunk jönni. Mit tegyünk? 
Írjatok nekünk egy e-mailt és gyógyuljatok meg hamar, de legkésőbb a következő meseösvényig.

Részvételi díj és regisztráció

Várunk szeretettel gyermekeiddel és barátaiddal együtt! Sikeres jelentkezési lap kitöltés után, a Google küld majd nektek egy automatikus üzenetet az elsődlegesen megadott címetekre. Az esemény előtti szombaton mi is küldünk majd egy részletes levelet nektek. Ebben benne lesznek a fontos tudnivalók, példálul az is, hogy pontosan hova gyertek vasárnap.

Programunkra a négy év feletti gyermekeknek és a felnőtteknek is egységesen 2500 forint a belépő. A négyévesnél fiatalabbaknak ingyenes. Ha úgy érzitek, hogy nálatok nagy a család vagy lapos már hó vége felé a buksza, kérlek, jelezzétek ezt a regisztrációnál, vagy akár írjatok előre nekünk! Biztosan találunk megoldást.

Regisztráció

2023. június 11., vasárnap
budai Hárs-hegy

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Anyai bűntudat, meg amit akartok

Anyai bűntudat, meg amit akartok

Van az úgy, hogy a szakember is csetlik-botlik... ;-) Elrontja, elfelejti, elbizonytalanodik, megkérdőjelezi magát, sőt segítséget is kér. Kis-Kovácsné Vancsa Barbara írása.
A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A pozitív megerősítések, dicsérő szavak a felnőtteknek is fontosak, de a gyerekeknek szárnyakat adnak, növelik az önbizalmukat. Néhány egyszerű szó, mondat, amit érdemes kipróbálni. A szokásos kérések, fegyelmezések után íme a pozitív lista:
Színes Állatvilág Rajzpályázat

Színes Állatvilág Rajzpályázat

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 1.Korcsoport: 4 - 12 éves gyerekeknek
Ásd bele magad!

Ásd bele magad!

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 15.Korcsoport: 9. - 12. osztályos diákoknak

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére