Jelenlegi hely

Mozgásban a város – Töltsd le a Városi Sport Füzetet!

Megjelent a Városi Sport Füzet, az új családi foglalkozató könyv, amely a Budapesten belüli sportolási lehetőségekkel és szabadidős tevékenységekkel foglalkozik. Ingyenes kiadvány, itt is letöltheted.

VÁROSI SPORT FÜZET

A kiadvány célja, hogy több generáció (nagyszülők, szülők, gyerekek) közösen fedezhessék fel Budapest történeti, építészeti, kulturális és szabadidős tevékenységi értékeit.

A kötet a 2016-ban megjelent Városi Titkos Füzet (a főváros látványosságait, épületeit, tereit, szobrait mutatja be) és a 2018-ban kiadott Városi Zöld Füzet (a főváros zöld területeiről, természeti kincseiről szól) folytatása. Mindhárom füzet a BVA - Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. és Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria együttműködésében jött létre.

Az interaktív füzet játékos feladatokkal, gazdag ismeretekkel segíti, hogy a gyerekek megismerjék Budapest sportoláshoz, természetjáráshoz kapcsolódó örökségét és új helyszíneit. 

A kiadvány fejezetei 8-10 éves gyerekek számára készített hasznos, fejlesztő feladatokkal egészülnek ki, segítségével készíthettek pop-up képeslapot, zsonglőrlabdát, napórát vagy gördeszka-makettet.

Tudjátok-e, hogy mi a közös a Margitszigetben, a Városligetben, az óbudai szigetben, a Római-Partban, vagy épp Budapest legmagasabb pontjában, a János-hegyi Erzsébet-kilátóban? Nos, ugyanaz, ami még a főváros számos titkos szegletében: ezeken a helyeken úgy sportolhatunk, hogy közben minden évszakban és minden helyszínen rácsodálkozhatunk arra, miért érezzük azt, hogy Budapest Európa legszebb fővárosa.

Mint erre majd a füzet lapjai is rávilágítanak, egy olyan városban élünk, amelyet egyszerre nevezhetünk a fürdők és a szigetek városának, a páratlan természeti gazdagságú budai hegyek jóvoltából pedig az erdők városának. Mindeközben különleges épített környezetével, sportolási lehetőségeivel egy pulzáló, élő nagyváros képét mutatja.

2019-ben Budapest Európa Sportfővárosa. Ennek örömére számos ingyenes közösségi sportkezdeményezéssel fogtok találkozni egész évben. A Griff és az Oroszlán most is segít felfedezni a megújult városligeti futókörtől az elektromos áramot termelő fitneszparkon át, a margitszigeti street workout parkot és a város többi sportra, mozgásra késztető állomását.

A séta az egyik olyan sport, amit bármikor, eszközök nélkül is végezhetsz. Nicolas Teslának például városligeti sétái egyikén jutott eszébe a váltóáramú dinamó és motor ötlete, aminek első tervét sétapálcával rajzolta le az út porába. Ki tudja, hogy ez csak városi legenda vagy igaz történet, de az az egy biztos, hogy séta közben remek gondolatai támadnak az embernek!

Tudod mi az a pontonuszoda? Így hívták azokat a Dunára épített nagyobb területű stégeket, ahonnan kényelmesen és elegánsan a vízbe ugorhattak a korabeli úszók.

Tudtad, hogy az első olimpiai aranyérmünket egy női atléta szerezte meg?

Tudtad, hogy a 2020-as tokiói olimpián a gördeszkázás is olimpiai sportág lesz?

A kiadványban megtalálod a futás etikettjét, a fürdőket, uszodákak, műjégpályát, szabadtéri fitneszparkokat, olvashatsz a természetjárásról, olimpikonokról, gördeszkázásról, a jógáról, a füzet végén pedig hasznos linkek vannak.

Az olimpikonok jelmondata így szól:
„A legfontosabb dolog az olimpiai játékokban nem a győzelem, hanem a részvétel, hasonlóan az élethez: nem a diadal, az igyekezet a fontosabb. A legalapvetőbb dolog nem az, hogy legyőzd társaid, hanem, hogy küzdj jól.” 

Lendítsük együtt mozgásba a várost!

A Városi Sport Füzet ingyenesen kérhető egyéni látogatóknak nyitvatartási időben a Deák17 Galériában (1052 Budapest, Deák Ferenc utca 17. I. em., keddtől péntekig 10 és 18 óra között).

TÖLTSD LE A VÁROSI SPORT FÜZETET ITT!                                                 

Forrás

- Budapestimami - 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hátizsák

Hátizsák

„Június volt s ujjongtunk, nincs tovább…” Hosszú évekig június közepe táján Dávid is átérezte az Ady-vers üzenetét, várva a „szabad mellű” örömöket ígérő vakációt. A gimnázium hat évének legutolsó tanítási napján viszont nem volt ujjongás. Valami véget ért. Eljött a búcsúzás ideje.
Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Már négy éve nem lenne méhem, ha a nőgyógyászom lesújtó mondatai után nem találok rá véletlenül az inteneten a mióma embolizáció lehetőségére.
Min múlik gyermeked sikere?

Min múlik gyermeked sikere?

Saját magunkról alkotott hiedelmeink befolyásolják a személyiségünkről alkotott képünket, illetve, hogy mit akarunk és mit tudunk elérni az életünkben. Gondolkodásmódunk hatással van teljesítményünkre, motiváltságunkra. Sokan azt gondolják, hogy a tehetség, az intelligencia alapvetően garantálja a sikert. Bizonyosan nagy hatása van, de csak ezen múlhat, hogy ki mire viszi az életben?
A jó szó öröme

A jó szó öröme

Hiánycikk. Semmibe sem kerül, mégis nagyon sokat ér. Nélküle nehezen lehetne túlélni a hétköznapokat.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére