Jelenlegi hely

Töltődj fel a virágmező látványától! – 5 rózsakert a közelben

Látogass el egy rózsakertbe, ahol megcsodálhatod a teljes pompában tündöklő különleges rózsákat! Mutatjuk a helyszíneket.

Margitszigeti Rózsakert

A Margitsziget szívében, közel a kisállatkerthez találjuk a díszparkot, amely különösen nyáron szép. Az ellipszis alakban kialakított óriási virágoskert szimmetrikus ágyásaiban egynyári virágok illatoznak, körülötte zöld pázsit. A park mentén megpihenhetünk a padon és megcsodálhatjuk a színpompás virágzást.

A díszpark mellett kezdődik a Rózsakert pergolákkal, padokkal, sok színben pompázó különleges rózsákkal. Nyáron a legszebbek, de néhány faj még ősszel is virágzik. A Rózsakert arról kapta a nevét, hogy egykor sokféle, különböző színű és fajtájú rózsabokrot ültettek ide. Az első rózsakert az 1810-es években József nádor kezdeményezésére a nádori nyaraló közelében jött létre.

Városligeti Rózsakert

A Városliget délkeleti oldalán, a Millennium Házának bejárata előtt egyedülálló Rózsakertet telepítettek, 1500 tő rózsa és a rózsalugas változatos színű és mintázatú virágai keltik életre Budapest aranykorának hangulatát. A park központi eleme egy Zsolnay-szökőkút.

Budapest, XIV., Városliget

Gül Baba Rózsakertje

A “rózsák atyjaként” is nevezik Gül Babát, a 16. században élt török dervist, aki a legenda szerint maga hozta el a rózsát és a rózsakultuszt Magyarországra. Gül baba türbéje a Rózsadombon, a Margit híd budai hídfője közelében található, a sírkápolna körül szép látvány a lépcsőzetes rózsakert és levendulakert.

1023 Budapest, Mecset u. 14.

Budatétényi Rózsakert

A Budatétényi Rózsakert hazánk legnagyobb rozáriuma, amely egy 2,5 hektáros területen fekszik, ebből a rózsaágyások összterülete eléri az egy hektárt. A 9000 rózsatővel, és mintegy 1200 féle rózsával büszkélkedő gyűjtemény olyan különlegességeket mutat be, mint az ókeresztény abesszin szent rózsa, a középkori csemege és patikárius rózsa, az iráni és bulgár damaszkuszi rózsa, a zöld rózsa, a moharózsák, a legkorábbi kínai tearózsák, vagy Európa legősibb sárga rózsái. A kert 205 magyar rózsafajtát mutat be.

A parkosított gyűjtemény fenntartója és tulajdonosa a NAIK Gyümölcstermesztési Kutatóintézet. Ingyenesen látogatható.

1223 Budapest Park utca 2. (A kert bejárata: Nagytétényi út 188.)

Babák Rózsája park, Velence

Velence városában található a Babák Rózsája park, ahol a Babák Rózsakertje elnevezésű ünnepségen a város minden évben virággal köszönti legújabb polgárait: a gyermek szülei egy szép rózsatövet kapnak, melyet ők a Babák Rózsája parkban az erre a célra kialakított ágyásban elültetnek. A gyermekük névtábláját a park látványos pergoláján elhelyezik. A rózsakert szabadon látogatható.

Velence, Balatoni út, Régiposta u. és Zárt u. által határolt park

A rózsák virágzását az időjárás is befolyásolja, ezért érdemes előre tájékozódni a kertek állapotáról és nyitva tartásáról.

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hátizsák

Hátizsák

„Június volt s ujjongtunk, nincs tovább…” Hosszú évekig június közepe táján Dávid is átérezte az Ady-vers üzenetét, várva a „szabad mellű” örömöket ígérő vakációt. A gimnázium hat évének legutolsó tanítási napján viszont nem volt ujjongás. Valami véget ért. Eljött a búcsúzás ideje.
Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Már négy éve nem lenne méhem, ha a nőgyógyászom lesújtó mondatai után nem találok rá véletlenül az inteneten a mióma embolizáció lehetőségére.
Min múlik gyermeked sikere?

Min múlik gyermeked sikere?

Saját magunkról alkotott hiedelmeink befolyásolják a személyiségünkről alkotott képünket, illetve, hogy mit akarunk és mit tudunk elérni az életünkben. Gondolkodásmódunk hatással van teljesítményünkre, motiváltságunkra. Sokan azt gondolják, hogy a tehetség, az intelligencia alapvetően garantálja a sikert. Bizonyosan nagy hatása van, de csak ezen múlhat, hogy ki mire viszi az életben?
A jó szó öröme

A jó szó öröme

Hiánycikk. Semmibe sem kerül, mégis nagyon sokat ér. Nélküle nehezen lehetne túlélni a hétköznapokat.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére