Jelenlegi hely

Töltődj fel a virágmező látványától! – 5 rózsakert a közelben

Látogass el egy rózsakertbe, ahol megcsodálhatod a teljes pompában tündöklő különleges rózsákat! Mutatjuk a helyszíneket.

Margitszigeti Rózsakert

A Margitsziget szívében, közel a kisállatkerthez találjuk a díszparkot, amely különösen nyáron szép. Az ellipszis alakban kialakított óriási virágoskert szimmetrikus ágyásaiban egynyári virágok illatoznak, körülötte zöld pázsit. A park mentén megpihenhetünk a padon és megcsodálhatjuk a színpompás virágzást.

A díszpark mellett kezdődik a Rózsakert pergolákkal, padokkal, sok színben pompázó különleges rózsákkal. Nyáron a legszebbek, de néhány faj még ősszel is virágzik. A Rózsakert arról kapta a nevét, hogy egykor sokféle, különböző színű és fajtájú rózsabokrot ültettek ide. Az első rózsakert az 1810-es években József nádor kezdeményezésére a nádori nyaraló közelében jött létre.

Városligeti Rózsakert

A Városliget délkeleti oldalán, a Millennium Házának bejárata előtt egyedülálló Rózsakertet telepítettek, 1500 tő rózsa és a rózsalugas változatos színű és mintázatú virágai keltik életre Budapest aranykorának hangulatát. A park központi eleme egy Zsolnay-szökőkút.

Budapest, XIV., Városliget

Gül Baba Rózsakertje

A “rózsák atyjaként” is nevezik Gül Babát, a 16. században élt török dervist, aki a legenda szerint maga hozta el a rózsát és a rózsakultuszt Magyarországra. Gül baba türbéje a Rózsadombon, a Margit híd budai hídfője közelében található, a sírkápolna körül szép látvány a lépcsőzetes rózsakert és levendulakert.

1023 Budapest, Mecset u. 14.

Budatétényi Rózsakert

A Budatétényi Rózsakert hazánk legnagyobb rozáriuma, amely egy 2,5 hektáros területen fekszik, ebből a rózsaágyások összterülete eléri az egy hektárt. A 9000 rózsatővel, és mintegy 1200 féle rózsával büszkélkedő gyűjtemény olyan különlegességeket mutat be, mint az ókeresztény abesszin szent rózsa, a középkori csemege és patikárius rózsa, az iráni és bulgár damaszkuszi rózsa, a zöld rózsa, a moharózsák, a legkorábbi kínai tearózsák, vagy Európa legősibb sárga rózsái. A kert 205 magyar rózsafajtát mutat be.

A parkosított gyűjtemény fenntartója és tulajdonosa a NAIK Gyümölcstermesztési Kutatóintézet. Ingyenesen látogatható.

1223 Budapest Park utca 2. (A kert bejárata: Nagytétényi út 188.)

Babák Rózsája park, Velence

Velence városában található a Babák Rózsája park, ahol a Babák Rózsakertje elnevezésű ünnepségen a város minden évben virággal köszönti legújabb polgárait: a gyermek szülei egy szép rózsatövet kapnak, melyet ők a Babák Rózsája parkban az erre a célra kialakított ágyásban elültetnek. A gyermekük névtábláját a park látványos pergoláján elhelyezik. A rózsakert szabadon látogatható.

Velence, Balatoni út, Régiposta u. és Zárt u. által határolt park

A rózsák virágzását az időjárás is befolyásolja, ezért érdemes előre tájékozódni a kertek állapotáról és nyitva tartásáról.

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére