Jelenlegi hely

Töltődj fel a virágmező látványától! – 5 rózsakert a közelben

Látogass el egy rózsakertbe, ahol megcsodálhatod a teljes pompában tündöklő különleges rózsákat! Mutatjuk a helyszíneket.

Margitszigeti Rózsakert

A Margitsziget szívében, közel a kisállatkerthez találjuk a díszparkot, amely különösen nyáron szép. Az ellipszis alakban kialakított óriási virágoskert szimmetrikus ágyásaiban egynyári virágok illatoznak, körülötte zöld pázsit. A park mentén megpihenhetünk a padon és megcsodálhatjuk a színpompás virágzást.

A díszpark mellett kezdődik a Rózsakert pergolákkal, padokkal, sok színben pompázó különleges rózsákkal. Nyáron a legszebbek, de néhány faj még ősszel is virágzik. A Rózsakert arról kapta a nevét, hogy egykor sokféle, különböző színű és fajtájú rózsabokrot ültettek ide. Az első rózsakert az 1810-es években József nádor kezdeményezésére a nádori nyaraló közelében jött létre.

Városligeti Rózsakert

A Városliget délkeleti oldalán, a Millennium Házának bejárata előtt egyedülálló Rózsakertet telepítettek, 1500 tő rózsa és a rózsalugas változatos színű és mintázatú virágai keltik életre Budapest aranykorának hangulatát. A park központi eleme egy Zsolnay-szökőkút.

Budapest, XIV., Városliget

Gül Baba Rózsakertje

A “rózsák atyjaként” is nevezik Gül Babát, a 16. században élt török dervist, aki a legenda szerint maga hozta el a rózsát és a rózsakultuszt Magyarországra. Gül baba türbéje a Rózsadombon, a Margit híd budai hídfője közelében található, a sírkápolna körül szép látvány a lépcsőzetes rózsakert és levendulakert.

1023 Budapest, Mecset u. 14.

Budatétényi Rózsakert

A Budatétényi Rózsakert hazánk legnagyobb rozáriuma, amely egy 2,5 hektáros területen fekszik, ebből a rózsaágyások összterülete eléri az egy hektárt. A 9000 rózsatővel, és mintegy 1200 féle rózsával büszkélkedő gyűjtemény olyan különlegességeket mutat be, mint az ókeresztény abesszin szent rózsa, a középkori csemege és patikárius rózsa, az iráni és bulgár damaszkuszi rózsa, a zöld rózsa, a moharózsák, a legkorábbi kínai tearózsák, vagy Európa legősibb sárga rózsái. A kert 205 magyar rózsafajtát mutat be.

A parkosított gyűjtemény fenntartója és tulajdonosa a NAIK Gyümölcstermesztési Kutatóintézet. Ingyenesen látogatható.

1223 Budapest Park utca 2. (A kert bejárata: Nagytétényi út 188.)

Babák Rózsája park, Velence

Velence városában található a Babák Rózsája park, ahol a Babák Rózsakertje elnevezésű ünnepségen a város minden évben virággal köszönti legújabb polgárait: a gyermek szülei egy szép rózsatövet kapnak, melyet ők a Babák Rózsája parkban az erre a célra kialakított ágyásban elültetnek. A gyermekük névtábláját a park látványos pergoláján elhelyezik. A rózsakert szabadon látogatható.

Velence, Balatoni út, Régiposta u. és Zárt u. által határolt park

A rózsák virágzását az időjárás is befolyásolja, ezért érdemes előre tájékozódni a kertek állapotáról és nyitva tartásáról.

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére