Jelenlegi hely

Rendhagyó mesejátszóteret adtak át a Bethesda Gyermekkórházban

Varázsparipán és hintón száguldhatnak a hosszan bent gyógyuló gyerekek az új mesejátszótéren és élménykertben. A Kő Boldizsár tervezte parkot mesék ihlették.

Rendhagyó meseösvényt és pszichoterápiás élménykertet adtak át a Bethesda Gyermekkórház Ilka utcai részlegében május 19-én.

A gyermekek gyógyulását elősegíti, ha a nem természetes, kórházi körülmények között is próbálják megőrizni számukra a mindennapokat. A mesekertben a kicsik megélhetik gyermekségüket. A játékra, élményre, rehabilitációra egyaránt használható mesekertet mindenféle betegségből lábadozó gyermek tudja használni, és ebben a térben a családok együtt lehetnek.

A Kő Boldizsár által tervezett, fából készült játszóteret úgy alakították ki, hogy az a kerekesszékes gyermekek számára is élményt nyújtson. Készült egy kerekesszékkel használható, speciális hinta, a terápiás foglalkozásra kialakított kunyhók akadálymentesek, továbbá a meseösvény is bejárható kerekesszékkel és a téren úgy helyezték el a játékelemeket, hogy azok ülve is szem-, illetve kézmagasságban legyenek a gyerekeknek.

Oyan tér létrehozása volt a cél, ahol a kórház falai közül kiszakadva, ingergazdag környezetben lehetnek együtt a gyerekek. Ahol egyszerre gyógyulnak és közösségben vannak.

  

A játszótér megvalósulása az igazi összefogás jele is: a 40 millió forintos kormányzati támogatás mellett társadalmi gyűjtés keretében 20 millió forintot kaptak adományozóktól, amit a Bethesda Kórház Alapítvány további 20 millió forinttal egészített ki a tavalyi felajánlott adó 1 százalékból.

Forrás: MTI

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hátizsák

Hátizsák

„Június volt s ujjongtunk, nincs tovább…” Hosszú évekig június közepe táján Dávid is átérezte az Ady-vers üzenetét, várva a „szabad mellű” örömöket ígérő vakációt. A gimnázium hat évének legutolsó tanítási napján viszont nem volt ujjongás. Valami véget ért. Eljött a búcsúzás ideje.
Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Már négy éve nem lenne méhem, ha a nőgyógyászom lesújtó mondatai után nem találok rá véletlenül az inteneten a mióma embolizáció lehetőségére.
Min múlik gyermeked sikere?

Min múlik gyermeked sikere?

Saját magunkról alkotott hiedelmeink befolyásolják a személyiségünkről alkotott képünket, illetve, hogy mit akarunk és mit tudunk elérni az életünkben. Gondolkodásmódunk hatással van teljesítményünkre, motiváltságunkra. Sokan azt gondolják, hogy a tehetség, az intelligencia alapvetően garantálja a sikert. Bizonyosan nagy hatása van, de csak ezen múlhat, hogy ki mire viszi az életben?
A jó szó öröme

A jó szó öröme

Hiánycikk. Semmibe sem kerül, mégis nagyon sokat ér. Nélküle nehezen lehetne túlélni a hétköznapokat.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére