Jelenlegi hely

Rendhagyó mesejátszóteret adtak át a Bethesda Gyermekkórházban

Varázsparipán és hintón száguldhatnak a hosszan bent gyógyuló gyerekek az új mesejátszótéren és élménykertben. A Kő Boldizsár tervezte parkot mesék ihlették.

Rendhagyó meseösvényt és pszichoterápiás élménykertet adtak át a Bethesda Gyermekkórház Ilka utcai részlegében május 19-én.

A gyermekek gyógyulását elősegíti, ha a nem természetes, kórházi körülmények között is próbálják megőrizni számukra a mindennapokat. A mesekertben a kicsik megélhetik gyermekségüket. A játékra, élményre, rehabilitációra egyaránt használható mesekertet mindenféle betegségből lábadozó gyermek tudja használni, és ebben a térben a családok együtt lehetnek.

A Kő Boldizsár által tervezett, fából készült játszóteret úgy alakították ki, hogy az a kerekesszékes gyermekek számára is élményt nyújtson. Készült egy kerekesszékkel használható, speciális hinta, a terápiás foglalkozásra kialakított kunyhók akadálymentesek, továbbá a meseösvény is bejárható kerekesszékkel és a téren úgy helyezték el a játékelemeket, hogy azok ülve is szem-, illetve kézmagasságban legyenek a gyerekeknek.

Oyan tér létrehozása volt a cél, ahol a kórház falai közül kiszakadva, ingergazdag környezetben lehetnek együtt a gyerekek. Ahol egyszerre gyógyulnak és közösségben vannak.

  

A játszótér megvalósulása az igazi összefogás jele is: a 40 millió forintos kormányzati támogatás mellett társadalmi gyűjtés keretében 20 millió forintot kaptak adományozóktól, amit a Bethesda Kórház Alapítvány további 20 millió forinttal egészített ki a tavalyi felajánlott adó 1 százalékból.

Forrás: MTI

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére