Jelenlegi hely

Bárka Gyermekek Átmeneti Otthona

 
Cím: 1101 Budapest Salgótarjáni u. 47
Tel: +36 (1) 2645611
E-mail: gyao@bkhk.hu

Az Otthon átmeneti gondozást, teljes körű ellátást biztosít azoknak a gyermekeknek, akik családi problémák, betegségek, lakhatási gondok miatt, átmenetileg szülői gondoskodás, illetve megfelelő szülői felügyelet nélkül maradnak. Az Otthonban 12, 3-18 éves  gyermeket tudunk egyidejűleg fogadni. A gyermekeket négyágyas szobákban helyezzük el, számukra teljes körű ellátást, biztonságot, az intézmény munkatársainak személyes, segítő munkája révén kiegyensúlyozott körülményeket, életkoruknak és állapotuknak megfelelő életfeltételeket biztosítunk. Segítjük a tanulásukat és szabadidejük hasznos eltöltését. A gyermekek eredeti intézményi kapcsolatai (bölcsőde, óvoda, iskola, védőnő, háziorvos) továbbra is változatlanul fenntarthatók. Az otthon egy anya és 0-3 éves gyermeke fogadására is alkalmas, egy erre a célra kialakított két ágyas szobában Az átmeneti gondozás, a szülő kérésére, beleegyezésével történik, írásbeli megállapodás alapján, a problémák megoldásának időtartamára. Fontos, hogy a szülő továbbra is a gyermeke törvényes képviselője marad. A Gyermekek Átmeneti Otthona szorosan együttműködik a Gyermekjóléti Központtal annak érdekében, hogy a család nehézségei minél hamarabb megoldódjanak. A gondozás a probléma fennállásáig (akár néhány nap) de legfeljebb 12 hónapig tarthat, ez szükség esetén 6 hónappal, illetve az iskolai év végéig meghosszabbítható. A védelembe vétel keretén belül a Gyámhatóság kötelezően előírhatja a szolgáltatás igénybevételét. Elősegítjük, hogy a szülők rendszeresen tarthassák a kapcsolatot gyermekeikkel, részt vegyenek gyermekeik életében, hogy kötődésük a legkevésbé sérüljön. Az átmeneti otthoni ellátásért a Kőbányai Önkormányzat rendeletében szabályozott térítési díjat kell fizetni.

Célunk, hogy a bentlakó gyermekek minél hamarabb visszakerülhessenek saját családjukba.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Ha egyedül érzed magad, ülj le a barátság-padra!

Ha egyedül érzed magad, ülj le a barátság-padra!

Egyszerű ötlet: egy különleges pad segít barátokat találni azoknak a gyerekeknek, akiknek nincs kivel játszaniuk, beszélgetniük. Te kipróbálnád?
Dr. Illés Nóra: Természetes házi gyógymódok megfázás ellen - mit tehetünk orrfolyás, köhögés, torokfájás esetén?

Dr. Illés Nóra: Természetes házi gyógymódok megfázás ellen - mit tehetünk orrfolyás, köhögés, torokfájás esetén?

Épp hogy elindult az iskola máris betegek lettünk…, 5-10 nap hiányzás, nem csak a munkahelyek végett nagyon rizikós, de bepótolni sem túl egyszerű az iskolás gyerekeknek a kimaradt hatalmas óraszámokat. Ha megbetegszünk vagy a gyerekek betegednek le, fontos tudnunk, hogy nem csak gyógyszerekkel tudjuk a betegségeket kezelni, hanem nagyon sok gyógyhatású otthoni praktikákkal is segíthetjük a gyógyulást. 
A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

„Ha a reggel jól indul, jó lesz az egész napod” tartja ugyebár a mondás, de reggel annyiszor nem indul jól a napunk.  Mi szülők általában rohanunk, már a reggelünk is néha egy kész cirkuszi mutatvány, egyensúlyozunk a kötélen a reggeli rituálék között, kapkodunk, feszültek vagyunk, sürgetünk, néha veszekszünk, és néha elkésünk… De, hogy tudjuk mindezt elkerülni, és boldogabbá tenni a reggeli indulást? Fogadjátok szeretettel Jamrik Márta tanácsait.
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. De milyen könyvet és hogyan válasszunk nekik?

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére