Jelenlegi hely

Őszi eszem-iszom: ínycsiklandó gasztro rendezvények a fővárosban

Vége a nyárnak, de ezen egy cseppet se búsuljunk, inkább kóstoljunk! Akár lehetne ez a szeptember-októberi budapesti szlogen, mert akármerre nézünk, minden hétvégén találunk valamilyen ellenálhatatlan gasztro rendezvényt. Lássuk időrendben a legígéretesebbeket! 

Magyar Ízek Őszi Vására (szeptember 9-10.)
Helyszín:Várkert Bazár, 1013 Budapest

Mintegy 70 kistermelő hamisítatlan hazai portékái:  kézműves sajt és tejtermékek, lekvárok, zöldségkrémek, gombakészítmények, mézek, reform édességek, liofilizált gyümölcsök, tésztafélék, fűszerek, hús- és haláruk széles választéka. A kicsik számára az igazi gyümölcsszörpök, a nagyok részére a legkiválóbb borok - például csipke-, valamint mézborkülönlegességek - illetve pálinkák biztosítják az igazi gasztrohangulatot. 

››› Bővebben
››› FB esemény


Édes Napok csokoládé- és édességünnep (szeptember 15-17.)
Helyszín:1051 Budapest, Szent István tér 

Idén lesz a 7. alkalom, hogy az ország legjobb cukrászdáival, csokoládé- és édességgyártóival találkozhatunk az Édes Napokon. Napközben nagynevű séfek és cukrászok tartanak bemutatókat, esténként pedig kellemes jazz zene mellett, nemes borok és italok társaságában élvezhetjük az élet édes napjait. Ha pedig már elegünk támad az édességekből, átruccanhatunk a Zrínyi utcába, ahol a legjobb streetfood ételek várnak ránk!

››› Bővebben
››› FB esemény


Fővárosi Palacsinta Fesztivál (szeptember 23.)
Helyszín:Fővárosi Rendezvénypark, 1183 Budapest, Szent László utca 2. 


A főváros legjobb palacsintái, palacsinta sütő- és evő verseny, főző bemutató, gyerekprogramok, divatbemutató, ja és még több palacsinta 9-től este 6-ig.

››› Bővebben
››› FB esemény


Beer, Burger, Barbecue Fesztivál (szeptember 21-24.)
Helyszín: Millenáris Park, 1024 Budapest, Kis Rókus utca 16-20.
A legízletesebb barbecue ételeket, a legfinomabb hamburgereket, és a legjobban csúszó kézműves söröket ígéri a fesztivál. Teszteljük le!

››› Bővebben


Kürtőskalács Fesztivál (október 13-15.)
Helyszín: Gesztenyéskert, 1124 Budapest


Minőségi, együtt–töltős családi programok kíséretében a hagyományos parázson sült kürtőskalács, kell ennél több? A kürtőskalács-készítő házikókban megtaláljuk a hagyományos és már ismert különleges ízesítéseket, a különböző méretű és más-más módon elkészített kürtőskalácsokat: a rendhagyó kürtőskalács mellett az ételintolleranciával élők számára készített kalácsokat, valamint a kísérletező kedvűeknek kürtőskalácsból készült desszert különlegességeket.

››› Bővebben
››› FB esemény


Disznótoros Kolbászfesztivál (október 13-15.)
Helyszín: Magyar Vasúttörténeti Park, 1142 Budapest, Tatai út 95.

A 10 hektáros fesztiválterületen nappal családi programok, disznóvágás és feldolgozás bemutatók, gőzmozdonyok és oldtimerek várják a családokat. 3 színpadon 65 zenei program! Napközben folklór előadások és disznótoros mulatság, este nosztalgia zenekarok.

››› FB esemény

És ez még nem minden, a listát folyamatosan frissítjük...
Ha te is tudsz egy jó programot, írd meg kommentben, vagy küldd el nekünk a budapest@imami.hu címre!
- Budapestimami -

Partnereink