Jelenlegi hely

BOOKR Kids Mesetablet – Ahol a mesék életre kelnek!

A BOOKR Kids olvasássegítő alkalmazás egy magyar fejlesztés, amely segít, hogy a kisgyerekek ne szakadjanak el a klasszikusnak számító történetmeséléstől és az olvasástól, hanem a digitális térben, a saját terepükön ismerkedjenek meg a mesék varázslatos világával.

A BOOKR Kids mobil- és tabletalkalmazás egy digitális mesetárkönyv, hangoskönyv és interaktív játék egyben, a mesélés új még szórakoztatóbb formája. A BOOKR Kids könyvtárban több mint 150 interaktív mese közül válogathat a család. Angry Birds, Vuk, Gondri, A kis hercegig, Janikovszky-mesék, A kiskakas gyémánt félkrajcára, számtalan klasszikus és modern történet megtalálható a Mesetár polcain.

Mindegyik gazdagon animált, és kikapcsolható hangos felolvasás tartozik hozzájuk, valamint olyan képességfejlesztő játék is, amely támogatja a szövegértést, a helyesejtéstanulást és a helyesírásfejlesztést. A hangoskönyveket kiváló magyar és külföldi színészek adják elő. Az alkalmazás célja, hogy már gyermekkorban megszerettesse az olvasást. A mesék száma hetente bővül az előfizetéssel rendelkezőknek. Automatikus szövegkiemelés, interaktív játékok és nyelvtanulási program segíti a gyermekek fejlődését. A tabletre gyerekbarát  programokat telepítettek.

Segít az olvasástanulásban 

A BOOKR Kids alkalmazás egyfajta "élő mesekönyv", amely lehetővé teszi a történetmesélés új, interaktív formáját. A gyermekek számára a digitális világ már nem ismeretlen közeg, hiszen ebben nőnek fel, és az első perctől fogva sajátjuknak érzik. Ez az alkalmazás a mesélés, a mesehallgatás, a mesenézés egy olyan modern és játékos módját kínálja, amelyben a gyermekek aktívan bekapcsolódhatnak a történetekbe, ill. a tanulás egy játékos eszköze is egyben.

Akik most ismerkednek a betűkkel, azokat segíti a szövekiemelés és a hangosfelolvasás. A szövegkiemeléssel könnyebb a szótagolás, a helyes kiejtés, és a szöveg követése. Játék az olvasás: fejlesztő jellegű feladatok, színező, kvíz játék, memória serkentő, olvasónapló Több kedvenc mese már angol és német szöveggel-hanggal is elérhető.

Forrás

- Budapestimami - 

Partnereink