Jelenlegi hely

Almalét a fáról – a legfinomabb téli vitaminbevitel, házhozszállítással

A gyümölcs szezon után sajnos a télire eltett lekvár, vagy szörp sem pótolja az „igazi” gyümölcs ízét – sem a vitamintartalmát. És bár a legkitartóbb gyümölcs az alma, de még az is megfogyatkozik idővel, vagy elromlik, ha nem megfelelően lett leszedve. Ilyenkor az egyik legjobb megoldás a gyümölcslé ‒ de nem mindegy, milyen!

Alapvetően vízivó család vagyunk. A cukrozott, bolti üdítőket nem szeretik a gyerekek sem, a valódi gyümölcstartalmú italokat pedig aranyárban mérik. Egyetlen olyan gyümölcslé van, amit évek óta bármikor (és literszámra) szívesen iszunk: a Daniék féle” 100%-os almalé.

Azon túl, hogy a gyerekek élvezik, hogy a levet az ötliteres dobozba helyezett speciális zacskóból egy csapon keresztül lehet kiengedni (nem nekem kell őket kiszolgálni), igazi vitaminbomba, és fenséges ‒ valódi alma ‒ íze van.


Dani család Somogy megyei gyümölcsös kertjében 

Mitől más (szerintünk sokkal jobb és finomabb) ez az almalé, mint a bolti?  Erről kérdeztem Dani Viktóriát, a családi vállalkozás oszlopos tagját.

Az almalé teljes egészében natúr termék, 100%-ban a préselt alma leve. Nem tartalmaz hozzáadott összetevőket (cukor, tartósító szer, víz, stb.). Egy liter almalé megközelítően másfél kilogramm almából készül. Az alma fajtánként kerül feldolgozásra, ily módon lehetséges, hogy a legsavanykásabb ízű gyümölcslétől a legédesebbig mindenki ízlése szerint választhat.

Az almalé nemcsak finom lesz, hanem nagyon egészséges – minden káros vagy fölösleges anyagtól mentes, tele vitaminnal.

A férjemnek egyszer volt szerencséje ellátogatni egy gyümölcslégyártó nagyüzembe. Ő azóta nem hajlandó dobozos üdítőt inni. Gyanítom, nálatok más körülmények között, máshogy dolgozzátok fel a gyümölcsöt.

Igen, a tisztaság és a gyümölcs jó minősége nagyon fontos. A mi leveink alapanyaga étkezési minőségű alma (nem hulladék, nem rohadt), melyet kézzel válogatunk. Az almát fajtánként külön préseljük, majd magas hőmérsékleten hőkezeljük.

A préselést és pasztőrözést követően a rostos gyümölcslevet még forrón zacskókba töltjük. Ezek a „bag-in-box” tasakok, melyek légmentesen záródó csapjuk segítségével biztosítják az almalé kiváló minőségét. Utolsó lépésként az ötliteres műanyag zsákok dobozokba kerülnek. Ez a tárolási forma egyszerűen kezelhető és praktikus. A termék felbontott állapotban, normál szobahőmérsékleten 2 hétig eláll.


Jó minőségű, fajtánként válogatott gyümölcsből készülnek ​a Dani 100%-os préselt almalevek, és almaléval kevert gyümölcslevek

Honnan származik az alma, amit feldolgoztok, és mióta foglalkoztok gyümölcslé készítéssel?

Magunk termesztjük, a Dani család gyümölcsös kertjében, ami Somogy megyében, Kutas határában található. Több mint 20 éve foglalkozunk almatermesztéssel, a gyümölcslékészítésre csak később álltunk rá. Évekkel ezelőtt, amikor a natúr lé gyártás kisebb üzemekben elindult, mi is máshol készíttettünk a saját almánkból 100%-os levet. Eleinte csak saját fogyasztásra, aztán már továbbértékesítésre is, sokak nagy örömére. Innen már csak egy lépés volt, hogy a saját feldolgozóüzemünket megvalósítsuk.

Nagyon fontos volt számunkra, hogy a gyümölcsök termesztése környezetkímélő technológiával történjen, ezért az almaültetvény szerepel az agrárkörnyezet-gazdálkodás, integrált gyümölcstermesztési célprogramjában. Ennek működésére a legjobb példa az, hogy közvetlenül az almás mellett vannak méheink is, akik nagy segítségünkre vannak a beporzások során. A csomagolás is újrahasznosítható: a zsák polietilénből, a doboz pedig hullámkartonból készül.


Fontos szempont a környezettudatosság:a gyümölcsök termesztése környezetkímélő technológiával történik, a Dani gyümölcslevek csomagolása pedig újrahasznosítható anyagból készül.

Csak almalevetek van?

Most már nem. Az alma mellett más gyümölcsritkaságok, pl. fekete berkenye termesztésével is kísérletezünk. A saját prés lehetővé teszi, hogy az almán kívül más gyümölcsökből és zöldségekből is készítsünk leveket.

Ezekhez az olyan alapanyagokat, amelyek a mi kertünkben nincsenek, más környékbeli termelőktől vásároljuk, akik szintén környezettudatos módon termesztik őket. Ezek a termékek elsődleges préslevek különböző arányú keverékei. Ez azért fontos, mert így általában csak egyszer vannak felmelegítve és jobban megőrződnek az értékes összetevők.


Az alma mellett olyan gyümölcsritkaságok is megtalálhatók a kínálatban, mint például a képen látható fekete berkenye

Kinek ajánljátok a „Dani” gyümölcsleveket?

Mindazoknak, akiknek fontos, hogy értékes, minőségi terméket fogyasszanak. Olyat, aminek az alapanyagának ismerik a termesztési helyét. Ahol biztosak lehetnek abban, hogy a termesztés során betartják az előírásokat és csak megfelelő minőség kerül feldolgozásra. Bátran ajánljuk gyermekeknek is, mivel nem tartalmaz hozzáadott anyagot.

Rendelhető gyümölcslevek

ALMALEVEK
- 5 LITERES KISZERELÉSBEN -

EGYÉB GYÜMÖLCSLÉ
- 3 LITERES KISZERELÉSBEN -

 • Fuji (édes)
 • Golden (édes)
 • Jonagold (édes)
 • Idared (félédes)
 • Braeburn (félédes)
 • Elstar (félédes)
 • Jonathan (félédes- savanykás)
 • Granny Smith (savanykás)
 • Meggy 
 • Alma-Fekete berkenye 65:35
 • Alma-Homoktövis 90:10
 • Alma-Fekete bodza 65:35
 • Meggy-Alma (50:50)
 • Cékla-Alma (50:50)

Még több termék és rendelés ›› itt a webshopban
Házhozszállítás már Budapest területén is!
Újdonságokért, akciólkért kövesd a Dani Almalevek FB oldalát

- Imami.hu -

Partnereink