Jelenlegi hely

Zenélő Budapest - Újra lesznek ingyenes szabadtéri minikoncertek

A főváros 8 pontján rendez koncerteket a Zenélő Budapest csapata. A fesztivál július 2-től augusztus 27-ig tart. Swing, jazz, klasszikusok és interaktív térzene a város legszebb szabadtéri helyszínein.

Fedezd fel a fővárost a zene segítségével!

Július 1. és augusztus 27. között több helyszínen, 200 ingyenes, szabadtéri koncerttel várja az érdeklődőket a hatodik Zenélő Budapest rendezvénysorozat. A 20 perces minikoncertek a turisták és a helyiek által kedvelt helyszíneinek kölcsönöznek különleges hangulatot komoly- és könnyűzenei aláfestéssel. A rendezvénysor lényege, hogy a főváros ismert, elsősorban történelmi közterein ingyenes koncertet hallhatnak a járókelők.

Koncerthelyszínek: a Margitszigeti Zenélő Szökőkút, a Műcsarnok és a Szépművészeti Múzeum oszlopcsarnokai, a Várkert Bazár Gloriettje és az Öntőház udvara, a Nemzeti Galéria előtti Savoyai terasz, a Nemzeti Múzeum előtere, a Millenáris Park és a Hegyvidéki Kulturális Szalon terasza.

Minden helyszínre egyedi, külön erre az alkalomra komponált kamarazenei összeállítások készültek, amelyek tökéletesen idomulnak az adott épület múltjához, történetiségéhez. Klasszikusok jazz hangszerelésben, szaxofonkvartett, swing korszakot idéző koncert, huszárruhás rézfúvósok, női vonósnégyes, erdélyi népzene és fafúvósok operaénekessel is szerepelnek a programban.

  „Legyen a zene mindenkié!” (Kodály Zoltán)

A kamarazenei műsorokban világhírű zeneszerzők műveit hallhatjuk: Vivaldi, Mozart, Schubert, Rossini, Liszt, Erkel, Csajkovszkij, Bizet. A fellépő művészek az ország legrangosabb zenekarainak, együtteseinek tagjai, szólistái, továbbá a fiatal tehetségek is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra.

Közösségi hangszerek kiállítása - Interaktív térzene mindenkinek

Idén egy új elemmel is kiegészül a koncertsorozat: Götz Nándor művészeti vezető különleges közösségi hangszereket tervezett, amelyek interaktív kiállítás formájában lesznek láthatók és használhatók minden érdeklődő számára a Millenáris Parkban, a Várkert Bazárban és a Hegyvidéki Kulturális Szalon teraszán.

A játékos eszközök korosztálytól és zenei előképzettségtől függetlenül használhatók.


Az idei koncerteket a szervezők a járványügyi előírásokat betartva rendezik meg. 

Részletes program

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Mindannyiunknak vannak olyan napjai, hetei, amikor úgy érezzük, nem vagyunk jól mentálisan. Akár egy külső életesemény, akár a saját energiatartalékaink lemerülése okozza (vagy akár mindkettő), ilyenkor nehéz lehet egyedül lenni magunkkal, a gondolatainkkal, de sokszor még a párunkkal vagy családunkkal is.
Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Meginvitálhatlak egy kis nosztalgiatáborozásra?
Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Itt a nyár, és az idő – tér – tömeg összefüggésrendszerében biztos sokkal többen lesznek, akik vonatra, buszra szállnak, vagy autóba ülnek a gyerkőcökkel. Körbenéztünk, milyen kedvezményeket tudnak a gyermekes családok igénybe venni utazáskor.
Hogyan takarítsunk meg pénzt szülőként?

Hogyan takarítsunk meg pénzt szülőként?

Egy gyerek eltartása egyre több felelősséggel jár, ez pedig pénzügyileg sincs másképp. Tanulmányok szerint egy gyerek felnevelése most 40%-kal többe kerül, mint 10 évvel ezelőtt. A ruhák, élelmiszerek megvásárlása és a tanulmányok finanszírozása mind a mi feladatunk, ezért a hónap végére könnyen pénz nélkül maradhatunk.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére