Jelenlegi hely

Gyerekjegy mindenkinek – Újraindul a Budavári Sikló

2020. július 1-től újra elindul Budapest legendás párosa: Margit és Gellért, a Budavári Sikló két kocsija. Az újranyitási akció keretében minden utas gyermekjeggyel utazhat és csodálhatja meg a dunai panorámát.

Az utasoknak a veszélyhelyzet ideje alatt le kellett mondaniuk arról, hogy a főváros panorámáját ebből az igazán különleges szemszögből, a Várhegy oldalán felsikló járműről tekinthessék meg. Most azonban nemcsak újra látogatható a Sikló, de egyedülálló újranyitási akció keretében minden utas gyermekjeggyel veheti igénybe a 150 éves évfordulóját ünneplő közlekedési eszközt.

150 éves a különleges jármű

150 éve, 1870-ben adták át az akkor Budai Hegypályának nevezett Budavári Siklót, a világ második hasonló közlekedési eszközét. A Budavári Sikló a főváros egyik legnépszerűbb látványossága, 1987 óta a világörökség része.

A Sikló két kocsija - Margit és Gellért - csaknem 100 méter hosszú, 60 százalékos emelkedésű sínpályán viszi az utasokat, a megtett szintkülönbség mintegy 50 méter. A két kocsi ingaszerűen működik: miközben az egyik felfelé indul, a másik lefelé szállítja az utasokat. A kocsik jelenleg 1 másodperc alatt 1,5 métert tesznek meg.

Az egyirányú menetjegy ára 700 Ft, a retúrjegy 1100 Ft-ba kerül. Az akció visszavonásig érvényes.

Minden nap 7:30 és 22:00 óra között közlekedik.
(minden páratlan hét hétfőjén a karbantartás ideje alatt nem üzemel)

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Mindannyiunknak vannak olyan napjai, hetei, amikor úgy érezzük, nem vagyunk jól mentálisan. Akár egy külső életesemény, akár a saját energiatartalékaink lemerülése okozza (vagy akár mindkettő), ilyenkor nehéz lehet egyedül lenni magunkkal, a gondolatainkkal, de sokszor még a párunkkal vagy családunkkal is.
Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Meginvitálhatlak egy kis nosztalgiatáborozásra?
Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Itt a nyár, és az idő – tér – tömeg összefüggésrendszerében biztos sokkal többen lesznek, akik vonatra, buszra szállnak, vagy autóba ülnek a gyerkőcökkel. Körbenéztünk, milyen kedvezményeket tudnak a gyermekes családok igénybe venni utazáskor.
Hogyan takarítsunk meg pénzt szülőként?

Hogyan takarítsunk meg pénzt szülőként?

Egy gyerek eltartása egyre több felelősséggel jár, ez pedig pénzügyileg sincs másképp. Tanulmányok szerint egy gyerek felnevelése most 40%-kal többe kerül, mint 10 évvel ezelőtt. A ruhák, élelmiszerek megvásárlása és a tanulmányok finanszírozása mind a mi feladatunk, ezért a hónap végére könnyen pénz nélkül maradhatunk.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére