Jelenlegi hely

Vajon mihez kezdenénk áram nélkül?

Az elektromosságot életünk számos területén hasznosítjuk. A mai ember talán már meg sem tudna lenni nélküle. Sokszor meg sem fordul a fejünkben, pedig alig van olyan tevékenységünk a mindennapokban, amelyhez ne használnánk valamilyen formában az elektromosságot.

Gyorsan végiggondolva egy ilyen folyamatot, ha nem lenne elektromosság, akkor megszűnne a telekommunikáció, leállna az olajkitermelés, a szénbányászat. Üzemanyag híján pedig megállna a közlekedés és a nagyüzemi mezőgazdaság, stb. Gondoljuk végig az egész családdal, hányszor használunk elektromos berendezéseket a felkeléstől a lefekvésig. Megdöbbentően sokszor! A hétvégén a Da Vinci Learning TV csatorna segítségével megtudhatjuk és gyermekeinknek is megmutathatjuk, mennyi mindent köszönhetünk a Földön az elektromosságnak.

Az elektromosság nagyon fontos. Mozgatja a dolgokat, világosságot kreál, megfőzi az ételünket, és könnyebbé varázsolja az életet. De honnan származik? A Da Vinci Learningen most megtudhatjuk. Az is kiderül, a Föld hogyan állítja elő saját elektromosságát, a villámlást. Találkozzunk Faraday-vel, Edisonnal és Teslaval, a tudósokkal, akiknek azt köszönhetjük, ahol ma tartunk. Saját kísérleteket is végezhetünk – készítsünk citromból elemet, világítsunk cukorral, vagy építsünk elektromos motort. Mindezt július 15-16-án. Az egyszerű kísérletektől a legújabb kutatásokig fedezzük fel az elektromosság történetét az e havi fókusztémával a Da Vinci Learning TV csatornán!

Fókuszban: Elektromosság

2017. július 15. @ 18:15 – 21:00

2017. július 16. @ 18:10 – 21:00

július 15.

18:15 Pofonegyszerű - Sztatikus töltés

18:30 Pofonegyszerű - Elektromosság

18:45 Finding Stuff Out - Elektromosság

19:06 Tudomány nagyban - Mágneses lebegés

19:10 Tudomány nagyban - Áramtermelés

19:35 Az elektromosság története - Szikra

20:00 Az elektromosság története - Találmányok kora

21:00 Pofonegyszerű - Sztatikus töltés

július 16.

18:10 Tudomány nagyban - Elektromágnes

18:35 Tudomány nagyban - Villámlás

19:00 Történelmi találmányokThomas Alva Edison és Nikola Tesla – a harc, ami a társadalmat szolgálja

19:30 Egyszer volt, hol nem volt… - Tudós felfedezőkFaraday és az elektromosság

20:00 Nagy álmodozók - Tesla szabadenergiája

21:00 Az elektromosság története - Felfedezések és forradalmak

Forrás: Felelős Szülők Iskolája

Partnereink