Jelenlegi hely

Átadták a felújított és bővített Palatinus Strandfürdőt

A Palatinus Budapest zöld környezetbe ágyazott legnagyobb területű strandja és a főváros talán legszebb, ezentúl egész évben működő gyógyfürdője. 

Tarlós István főpolgármester ünnepi beszédében úgy fogalmazott, a beruházás mérföldkő a Palatinus mozgalmas életében. A beruházásról elmondta: a fedett részlegben egy 100 négyzetméteres medencét és egy 60 négyzetméteres gyerekmedencét építettek, valamint egy hideg és meleg vizes merülőmedencét alakítottak ki. Ezen kívül finn szaunát, pihenőbokszokat és gyógyászati részleget hoztak létre. Kiemelte, a Palatinus Budapest legnagyobb területű egész évben működő fürdője, vendégváró- és gyógyítóhely egyaránt.

A  fürdőberuházáson túl további fejlesztések is történtek a Margitszigeten, így megújultak a sétányok és a játszóterek, kibővítették a Rózsakertet, a közlekedési csomópontokba egyedi látszóbeton ülőbútorokat és vandálbiztos pihenőágyakat, árnyékolókat helyeztek el. Új közösségi terek létesültek, további Mol Bubi állomásokat telepítettek, 43 ezer négyzetméteren gyepesítettek és több mint 180 ezer növényt telepítettek. A szökőkút új élményekkel, fényjátékokkal lepi meg a látogatókat.

"A Margitsziget minden idelátogató számára békebeli hangulatot idéz. Vendégváró és gyógyító hely testnek és léleknek egyaránt. A múlt hangulata és a jövő törekvései együtt jelennek meg ebben különleges elszigeteltségben. Az elszigeteltség ebben az összefüggésben csak is jót jelent. Eltávolodást attól, ami erőszakos divat, de gépiessé teszi az életet. Csendet egy világváros zajában, elmélyülést az évszázados fák alatt, napfürdőzést, megmártózást  a Palatinus medencéiben és különleges sétákat a pompás kertekben." – mondta beszédében a főpolgármester.

A beruházások időre elkészültek, így a pénteken kezdődő FINA vizes világbajnokságra teljes pompájában fogadja látogatóit a Margitsziget. 2010-ben 2,9 millió látogató volt a budapesti fürdőkben, tavaly a számuk már meghaladta a négymilliót, és a Budapestre érkező külföldi turisták 60 százaléka veszi igénybe valamelyik fürdőt.

További infó

Forrás: budapest.hu

Partnereink