Jelenlegi hely

Új befogadó játszótér nyílt Csepelen

A Csepel-sziget élővilágát bemutató, mozgáskorlátozott gyerekek által is használható, „befogadó” játszóteret avattak a XXI. kerületben.

Átadták a felújított Béke téri játszóteret, amely a Szerencsejáték Zrt. játszótér-építési programjának köszönhetően valósult meg. A megújult Béke téri játszótér a Csepel-sziget élővilága elnevezést kapta.

A játszótér a közös játék örömét teremti meg a fogyatékossággal élő és az ép gyermekek számára.

A kerekesszékes forgót, az akadálymentes meseházat, a kilátós mászókát és a madaras fészekhintát a mozgásukban korlátozottak is biztonsággal használhatják. A játszótéren a Csepel-sziget izgalmas és sokszínű élővilága elevenedik meg, a vizes élővilág témájára felfűzve.

A parkban a játékélmény, az ismeretterjesztés, a természeti értékek bemutatása áll középpontban. Az eszközöket, a növényeket, az ivókutat, a burkolatokat, a padokat, az ismeretterjesztő táblákat úgy alakították ki, hogy a játszótér egésze átlátható legyen, elkülönüljenek a nagymozgású terek, de legyenek visszavonulásra alkalmas sarkok is.

A Béke tértől nem messze több olyan intézmény is található, ahol mozgáskorlátozott gyerekek is tanulnak, ez fontos szempont volt a helyszín kiválasztásában.

A most átadott park azt a célt szolgálja, hogy az ép és fogyatékossággal élő gyermekek már korán közös élményeket szerezzenek, együtt játszhassanak és nyitottabb, befogadóbb felnőttekké váljanak.

Budapest, XXI., Béke tér

Forrás: csepel.hu

- Budapestimami-

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

VI. MESTERECSET PÁLYÁZAT

VI. MESTERECSET PÁLYÁZAT

Pályázat típusa: gyerek-és diákpályázatKorosztály: 5-18 évesekBeküldési határidő: 2020. november 8.
Lázár Ervin: A csodapatika

Lázár Ervin: A csodapatika

Lázár Ervin meséje tükröt tart elénk, hiszen a történetben szereplő patikában nem "gyógyszereket" lehet kapni. Te bemennél ide?
Az utolsó út

Az utolsó út

Szívhez szóló történet egy taxisofőrről és az utolsó útjára induló utasáról.
5+1 tipp, amit megtehetsz a lelki egészségedért - Szakértői tanácsok a Lelki Egészség Világnapján

5+1 tipp, amit megtehetsz a lelki egészségedért - Szakértői tanácsok a Lelki Egészség Világnapján

Szinte a csapból is az folyik, hogy az egészségünk érdekében mozogjunk rendszeresen és figyeljünk oda a helyes táplálkozására, de arról jóval kevesebb szó esik, hogy miként őrizhető meg a mentális jóllétünk, pedig ez manapság, amikor a járványhelyzet miatt még bizonytalanabbá váltak a hétköznapok, a korábbiaknál is fontosabb. Október 10., vagyis a lelki egészség világnapja alkalmából dr. Koppány Szilveszter, az Unilever Orvos Tanácsadója összegyűjtött 5+1 tippet, melyek segítségével könnyebben őrizhetjük meg lelki egyensúlyunkat.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére