Jelenlegi hely

Design Hét Budapest 2020 – Tartsd körforgásban!

Idén 2020. október 1-11. között rendezik meg a Design Hét Budapest fesztivált, ahol 100 program vár rátok az online és offline térben. Lesznek kerámia-, textil-, és  táskakészítő workshopok, iparművészeti kiállítások, kézműves vásárok, online divattervezői műhelyek, de lesz bútortervezés, gasztronómia, építészet és más témák is.

A kialakult helyzethez alkalmazkodva a rendezvények nagy részét  az online térbe emelik át. A Budapest Design Week tematikája a „Tartsd körforgásban!” mottó köré épül: a ciklikus szemléletre koncentrál, és ezzel együtt egy olyan modellre, amely elősegítheti a világ élhetővé tételét.

A fesztivál keretében az érdeklődők saját fejlesztésű, online projektek segítségével a design és a körforgásos gazdaság területéről ismerhetnek meg olyan megoldásokat, amelyek működőképes és hatásos válaszokat adnak a fenntarthatóság követelményeire, és segíthetnek a hazai kis- és középvállalkozások versenyképességének növelésében.

A szervezők a saját szervezésű programokon túl lehetőséget nyújtanak a legkülönbözőbb szakmai partnerek (múzeumok, intézmények, iskolák,  üzletek, design stúdiók, galériák, stb.) önálló bemutatkozására is.

A rendezvénysorozatban a design legkülönfélébb megvalósulási formái is megtalálhatóak, a formatervezéstől a divatig, a belsőépítészettől a tervezőgrafikáig, a service designtól az UX/UI designig, a hazai design ökoszisztéma szinte minden fontos szereplőjét bevonva az eseménysorba.

Szubjektív programajánló:

Minta- és textiltervező workshop - október 3.

Volt idő rendet tenni magunk körül és kicsit magunkban is. De mi alapján szelektálunk? Érzelmi alapon vagy a szükségesség elve segít nekünk abban, hogy melyik tárgyunknak milyen további sorsot szánunk?

A KACs Műhely workshopján régi, használt, de nagyon szeretett darabokat, ruhákat, lakástextileket varázsolhatunk újjá, frissíthetünk fel különböző hőpréselhető textilfóliák segítségével.

Fiatal Iparművészek Stúdiójának Egyesülete, 1054 Budapest, Kálmán Imre utca 16.

WAMP Design Vásár - Hazai és külföldi tervezők termékei - október 4.

A WAMP design vásár már több mint 10 éve képviseli a magas minőségű design termékeket, nemcsak itthon, hanem külföldön is megjelenést biztosítva a több mint ezer hazai és külföldi tervezőnek. Számtalan fiatal alkotó számára tette lehetővé a bemutatkozást, akik azóta már külföldön is ismert és elismert kiállítókként járnak vissza.

A vásárok keretében megmutatkozhat a nagyközönség számára is a WAMP tervezőinek sokszínűsége, a még csak szárnyukat próbálgató tehetségektől kezdve a komoly szakmai felkészültséggel rendelkező végzős hallgatóktól egészen a pályamódosító és újrakezdő tervezőkig.

Sirály sétány (MOM), 1124 Budapest, Csörsz u. 18.

Táskakészítő Workshopok - A Mittersisters bőrműves élményworkshopjai - több időpontban (online és offline)

Készíts egy gyönyörű bőrtáskát, saját terveid alapján!

A Mittersisters az első olyan design márka, amely alapítása óta bőrműves élményworkshopok szervezésével foglalkozik. Éld át az alkotás örömét Te is! Próbáld ki kreativitásodat egy felejthetetlen élmény közben és válj egy napra designerré!

Az idei év pedig igazán különleges, hiszen első alkalommal a workshopok már nem csak a Mittersisters Astoriai stúdiójában, de online is elérhetőek, az otthonodból.

Esti tíztőlmese - Meseolvasás felnőtteknek - október 1-10.

Huzella Júlia október 1-11. között minden este 10 órától meséket olvas a felnőtteknek a tiztolmese.hu weboldalon. Az elhangzó mesék mind arról szólnak, milyen volt, amikor az ember még összhangban élt a természettel, amikor annak tisztelete még fontosabb volt számára magánál, nem kezdett eszement rombolásba.

Ezek a történetek valós, mai kérdéseket feszegetnek a felelősségünkről. Visszafordíthatjuk-e a már elindult folyamatokat?

KONYHAMALAC – a Zero Waste konyha - október 1-2.

Körforgásos minigazdaság otthon

A Zero Waste konyha koncepció egy otthoni körforgásos minigazdaság kialakításában segít lépésről lépésre. A Zero Waste életmódra való törekvés egyre népszerűbbé vált az elmúlt időszakban, pedig ez a környezettudatos életmód legnehezebben kivitelezhető része.

A sikerhez nem elég a szándék, vagy a ráfordított idő, hanem sok múlik a beszerzési lehetőségeken és az otthoni rendszer adottságain is. Erős térhódítása mögött egy mélyen gyökerező szándék rejlik, hogy jobban megbecsüljük forrásainkat.

A legtöbb szemét a konyhában keletkezik, így a legfontosabb lépés a táplálkozási, beszerzési szokásaink reformja, hogy újra visszatérhessünk a természettel való harmonikus együttéléshez.

Hannabi Stúdió, 1089 Budapest, Orczy út 4.

RÉSZLETES PROGRAM

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

VI. MESTERECSET PÁLYÁZAT

VI. MESTERECSET PÁLYÁZAT

Pályázat típusa: gyerek-és diákpályázatKorosztály: 5-18 évesekBeküldési határidő: 2020. november 8.
Lázár Ervin: A csodapatika

Lázár Ervin: A csodapatika

Lázár Ervin meséje tükröt tart elénk, hiszen a történetben szereplő patikában nem "gyógyszereket" lehet kapni. Te bemennél ide?
Az utolsó út

Az utolsó út

Szívhez szóló történet egy taxisofőrről és az utolsó útjára induló utasáról.
5+1 tipp, amit megtehetsz a lelki egészségedért - Szakértői tanácsok a Lelki Egészség Világnapján

5+1 tipp, amit megtehetsz a lelki egészségedért - Szakértői tanácsok a Lelki Egészség Világnapján

Szinte a csapból is az folyik, hogy az egészségünk érdekében mozogjunk rendszeresen és figyeljünk oda a helyes táplálkozására, de arról jóval kevesebb szó esik, hogy miként őrizhető meg a mentális jóllétünk, pedig ez manapság, amikor a járványhelyzet miatt még bizonytalanabbá váltak a hétköznapok, a korábbiaknál is fontosabb. Október 10., vagyis a lelki egészség világnapja alkalmából dr. Koppány Szilveszter, az Unilever Orvos Tanácsadója összegyűjtött 5+1 tippet, melyek segítségével könnyebben őrizhetjük meg lelki egyensúlyunkat.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére