Jelenlegi hely

Tedd magad szabaddá! - Zebegényi Sárkányfesztivál

Mikor futkostál utoljára mezítláb egy réten? Te tudsz papírsárkányt készíteni? Ha nem, most megtanulhatod, ha pedig igen, megmérettetheted tudásod a Zebegényi Sárkányfesztiválon! Hozd el az egész családot!

A szabadság élménye

A Zebegényi Sárkányfesztivál egy olyan kétnapos családi program a Dunakanyar szívében, ahol kicsik és nagyok együtt élhetik át a szabadság élményét sárkányeregetés közben. A közeli dombok, a rét, a víz és a part együttese önmagában lenyűgöző, azonban a társaságotok és a sárkányok nélkül nem lenne teljes az élmény.

"Az eddig eltelt 5 évben igyekeztünk egy olyan ingyenes családi fesztivált létrehozni, ahol 0-100 éves korig mindenki jól érezheti magát fűben fekve, sárkányt eregetve, koncertet, tücsökciripelést és gyermekkacajokat hallgatva. Akik pedig még ennél is többre vágynak, fűzhetnek gyöngyöt, hennázhatnak, válogathatnak a kirakodóvásár portékái közül, betekintést nyerhetnek egy-két helyi művész varázslatos világába, előadásokon vehetnek részt, és még nagyon sok csodálatos dolog történhet. De csak az!"

A közösségi finanszírozású fesztivál idén nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Dunakanyarban hála a kedves résztvevőknek! Itt minden a papírsárkányokról és azok készítőiről szól. Itt nem kell sietni, míg megszárad a festék az általad készített sárkányodon.

Van idő szemügyre venni a Börzsöny és a Pilis közeli dombjait, a kanyargó Dunát, eggyé válni a természettel, és ha úgy adódik kérni egy hosszúlépést két reptetés között. Amúgy is: mikor futkostál utoljára mezítláb egy réten? 

Családias hangulat

A kétnapos fesztivál családias és könnyed hangulata annyira magával viszi az embert, hogy az első sárkánybusz járat érkezésétől az utolsóig van lehetőség megtapasztalni a kikapcsolódás maximumát, korra nemre való tekintet nélkül. Zavaró tényező nem igazán van, maximum az összeakadó sárkányzsinórok okozhatnak öt másodperc bosszúságot, de mire ez megtörténik már annyira átjárt a hely szelleme, hogy csak boldogan próbálod kibogózni a dolgokat. 

Aki megfáradt új erőre kaphat a szép kis gasztro kínálatot felvonultató sárkánykonyhán, tehet egy sétát a közeli kézműves- és design vásáron, és ott is jól kipróbálhat új dolgokat. Távozni nem nagyon van kedve az embernek, az esti órák közeledtével a színpompás naplementéhez társuló zenei élmények serkentik tovább a vérkeringést. 

A belépés ingyenes, de ha szeretnél beszállni a közösségi finanszírozásba, mert tetszik a dolog, a sarkanyfeszt.hu oldalon mindent megtalálsz ezzel kapcsolatban, többek közt, hogy támogatói jegyedért cserébe milyen ajándékokban részesülsz a fesztiválon.

Programok

Szombat
10:00 - Elindul az első Sárkánybusz járat, vár titeket a Sárkánydomb
egész nap:

  • Papírsárkány készítés Ducsai Barnabással a Sárkányépítő műhelyben
  • Kézműves és design vásár
  • Sárkányshop - támogatói jegyek, sárkányos pólók, vászontáskák, tombola és más különlegességek lelőhelye

14:00 - Hivatalos megnyitó - Egy kis fesztivál sztori azoknak, akik még nem hallották.
14:30 - Forteba
16:00 - Gelka
17:30 - Tombola sorsolás - Tombolákat a sárkányshopban tudtok venni, szupi sárkányos ereklyéket lehet nyerni, főnyeremény is lesz. Érdeklődjetek a sárkányshopban.
18:00 - Űrlénykirály
19:30 - Gyík zenekar
21:00 - Pálinka Rebublic
22:30 - éjfélig - Ordiman Electroswing
Éjfélkor szombatra zár a fesztivál, rendet rakunk, pihenni megyünk, hogy vasárnap a hulladékmentes, gyönyörű tiszta zöld rét várjon benneteket újra.

Vasárnap
10:00 - Elindul az első Sárkánybusz járat, vár titeket a Sárkánydomb
egész nap:

  • Papírsárkány készítés Ducsai Barnabással a Sárkányépítő műhelyben
  • Kézműves és design vásár
  • Sárkányshop - támogatói jegyek, sárkányos pólók, vászontáskák, tombola és más különlegességek lelőhelye

15:00 - Évkerék társulat gyerekműsora
16:30 - Tombola sorsolás - Tombolákat a sárkányshopban tudtok venni, szupi sárkányos ereklyéket lehet nyerni, főnyeremény is lesz!!! Érdeklődjetek a sárkányshopban.
17:00 - Dolák-Saly Róbert gyermekműsora
18:30 - Randalear zenekar
20:00 - Az utolsó sárkánybusz járat erre az évre, fájó búcsút veszünk, és bízunk benne, hogy jövőre is találkozunk!

A fesztivál létrejöttét főként civil támogatások segítségével tudták létrehozni. A szervezők köszönik a támogatásokat és a fesztivál fennmaradása érdekében kérik a további együttműködést.

2018. szeptember 15-16.,10.00 – 20.00
Zebegény, Sárkány domb

További információ

- Budapestimami -

Partnereink