Jelenlegi hely

200 program a Színházak Éjszakáján

31 helyszínen mintegy 200 programot, egyebek mellett nyílt próbákat, közönségtalálkozókat, színészsimogatót, műhelytitkokat és kulisszajárásokat kínál a Színházak Éjszakája szeptember 22-én Budapesten.

A rendezvényen 31 fővárosi színház várja a látogatókat, a programok között gyerekeknek szóló színház- és drámapedagógiai programok is szerepelnek. Idén nemcsak a színházak mutatkoznak be, hanem a fiataloknak, gyerekeknek szóló színházpedagógiai programok is. Sok zenés program, kulisszajárások, felolvasószínház és improvizációk, valamint a TRIP hajón afterparty várja az érdeklődőket.

Gyerekeket váró programok

Bethlen Téri Színház

 • KÉZMŰVESKEDÉS ÉS INTERAKTÍV JÁTÉKOK - A színház előtti füves területen gyerekeknek és felnőtteknek egész nap.(esőhelyszín: Galéria)
 • MARICA BÁBSZÍNHÁZA / CIPŐMESE – SZERELMETES TULIPÁNTOM - Különleges animáció tárgyakkal, bábokkal, zenével és szerelemmel fűszerezve, 50 percben, 3-99 éveseknek. 
 • Tűzzsonglőr bemutató - Bárány Gergely, a Spirita Társulat tagja játszik a tűzzel a Bethlen téren. 

Budapest Bábszínház

 • Tízóraizz velünk! - Kakaó és kalács party keretében közös tízóraizásra hívjuk a családokat, hogy személyesen találkozhassanak kedvenc bábfiguráikkal és a Bábszínház művészeivel.
 • KÉSZÍTSD EL, VIDD HAZA! - Bábos-kézműves foglalkozások kicsiknek és nagyoknak egész nap.
 • KULISSZAJÁRÁS – BÁBSZÍNHÁZ 7X - A nagy sikernek örvendő bábszínházi kulisszajárás állomásain ezúttal a különböző bábtechnikák világába kalauzoljuk el vendégeinket. A program résztvevői a Bábszínház zegzugos folyosóit járva most is betekinthetnek a műhelyekbe, a színfalak mögé és más titkos helyiségekbe.Ízelítő az árnybábok és árnytechnikák világából.
 • KUFLIK - A Színház- és Filmművészeti Egyetem 2. éves bábszínész-rendező hallgatóinak előadása Dániel András népszerű meséiből.

Újszínház

 • VEGYÉL RÉSZT TE IS A NAGY HO-HO-HO HORGÁSZ CÍMŰ ELŐADÁSUNK ELŐKÉSZÍTÉSÉBEN! - Milyen egy esti horgászat Csukás István íróval, Incze József színművésszel, Papp Csaba akadémiai növendékkel, Kökényessy Ági színész-rendezővel és Bártfay Rita dramaturggal? Ez a találkozás egy különleges estét ígér, hiszen remek alkalom személyes ismerősként üdvözölni, megismerni a legendás gyermekkönyvírót, A Nagy Ho-ho-ho horgász megalkotóját (Csukás Istvánt), A Nagy Ho-ho-ho horgász színpadi megszemélyesítőjét (Incze Józsefet), a Főkukacot (Papp Csabát), a rendezőt (Kökényessy Ágit), akitől az előadás ötlete származik és a dramaturgot (Bártfay Ritát), akivel színpadi művé varázsolták a két regényt. Megannyi kulisszatitokra derül fény...

14358775_1053940874719640_5635297716040640716_n.jpg

Magyar Színház

 • SZABÓ MAGDA ÖRÖKSÉGE – TÜNDÉR LALA - A készülő előadás díszlet- és jelmezterv elfogadó értekezlete, majd beszélgetés Szabó Magda jogutódjával, Tasi Gézával.
 • CSALÁDI JÁTSZÓTÉR ÉS FOLYTASSAM, HÖLGYEM/URAM? - Színházpedagógia a családi szerepekről kiskorúaknak, majd pikánsabb témák feldolgozása a 18+ korosztály számára.

Örkény István Színház

 • INTERAKTÍV SZÍNHÁZI JÁTSZÓTÉR A MADÁCH TÉREN - Színházi gesztusokból és gyerekkori történetekből épül kiállítás a Madách téren áthaladó emberek bevonásával. Játékmesterek: az Örkény KAPTÁR közösségének diákjai.

Hatszín Teátrum

 • DÉLELŐTTI „HATSZÍNEZŐ” - A Manócska Társulat meséje a legkisebbeknek a Színházak Éjszakája reggelén.
 • MESÉK NEMCSAK BEZÁRT VILÁGBAN ÉLŐKNEK - A Gólem színház csendes meséi autista gyerekek számára, de nem csak nekik.
 • TE ÉRTED A GYEREKED? - Részlet az Adrian Mole újabb kínszenvedései a felnőtt kor küszöbén című ifjúsági előadásból, majd beszélgetés a kamaszainkról szakember segítségével.

Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház

 • MESEOLVASÁS – KICSIKNEK NAGYOKTÓL - 3 helyszínen hallgathatnak mesét művészeinktől a gyerekek.
 • A HERCEG ÚRFI VIZSGÁJA - Szabad drámás játék színészeinkkel.
 • RETRO DIAFILMVETÍTÉS - A Színházak Éjszakáján immár hagyománnyá vált kolibris program, melyben a diafilmek művészeink hangján elevenednek meg Kecskeméti Gábor zenei aláfestésével.

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház 

 • SZAPPANBUBORÉKOS PIZSIPARTY – KICSIKNEK ÉS NAGYOKNAK 3 ÉVES KORTÓL - Közös családi rongyrázás a kedvenc slágereinkre.

Karaván Színház

 • Banyamesék - Élőzenés mesejáték óvodásoknak és kisiskolásoknak. Az előadás keretében két székely és egy orosz népmesét láthatnak a gyerekek. A meséket bábok segítségével adják elő a színészek. Nem használnak paravánt, hanem ők is láthatók, így színészi játékkal, mimikával válik színesebbé a humoros előadás. A színészek a gyerekeket játékosan bevonják a történetbe. 

Résztvevő színházak 

ÁTRIUM, Baltazár Színház, Bethlen Téri Színház, Budapest Bábszínház, Budapesti Operettszínház, Dumaszínház, Erkel Színház, Hatszín Teátrum, Játékszín, József Attila Színház, Jurányi Inkubátorház, Karaván Színház, Karinthy Színház, Katona József Színház, Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, Magyar Színház, Momentán Társulat, Ódry Színpad I Színház- és Filmművészeti Egyetem, Örkény István Színház, Pinceszínház, Radnóti Miklós Színház, Rózsavölgyi Szalon Arts&Café, RS9 Színház, StúdióK Színház, Szkéné Színház, Trafó, TRIP, Turay Ida Színház, Újszínház, Vidám Színpad, Vígszínház.

Idén is lesznek városséták az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a KÉK - Kortárs Építészeti Központ szervezésében, vaéamint akadálymentes programokkal is készülnek a rendezvényre.
Az idei Színházak éjszakája középpontjában a dráma- és színházpedagógia áll, amely sok színháznak szívügye, a dráma- és színházpedagógia a gyerekek és fiatalok mellett immár a felnőttekhez is fordul.  Az Örkény Színházban Köz-játék címmel felnőtteknek kínálnak színházi játékokat, emellett interaktív színházi játszóteret, beszélgetéseket és színháztörténeti sétát is tartanak majd.

További információ

Forrás

- Budapestimami -

Partnereink