Jelenlegi hely

Te is lehetsz karácsonyi angyal! - Jótékonysági akciók

Karácsony környékén mindenki elgondolkodik azon, hogyan tudná a nehéz sorsú, rászoruló gyermekek ünnepét bearanyozni egy-egy ajándékkal. Összegyűjtöttünk néhány budapesti helyszínt és lehetőséget, ahol várják az adományokat.

Cipősdoboz akció - Baptista Szeretetszolgálat

Az elkészült és összegyűjtött cipősdoboz ajándékokat a Baptista Szeretetszolgálat országos önkéntesi hálózatán keresztül fogja eljuttatni a rászoruló gyermekekhez (árvaházak, nagycsaládos szervezetek, kórházak, fogyatékosokkal foglalkozó iskolák, egyesületek…), még az ünnepek előtt.

Idén is, mint már sokadik éve, december közepén 2500 dobozt juttatnak el többek között Böjte Csaba árváinak. Ezeket az ajándékokat másnap a Parajdon megrendezendő karácsonyi ünnepségen osztják szét a gyermekeknek. Ezen kívül minden vidéki gyűjtőhely szervez ajándékozást szerte az országban, megpróbálva örömet szerezni minél több gyermeknek, akik önhibájukon kívül nem tudnak a családjukkal igazi ünnepben, ajándékozásban részesülni: anyagi helyzetük miatt (mélyszegénységben vagy nagycsaládban élők), egészségi állapotuk miatt (kórházban lévők), családi kapcsolatok hiánya miatt (gyermekotthonok lakói).

A 1355 Baptista Adományvonal hívásával 300 forinttal lehet támogatni az akciót.

Hol és mikor adhatom le az ajándékomat? Az akció 2017. december 1-től december 20-ig tart. Gyűjtőpontok Budapesten

Forrás

MikulásGyár

A MikulásGyár tartós élelmiszert (tészta, konzerv, olaj, cukor, só, liszt stb.), tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, takarót, játékot, édességet, könyvet gyűjt. Az önkéntesek az adományokat dobozokba teszik, majd ezeket a dobozokat a Magyar Vöröskereszt adott megyei központjába juttatja el a Magyar Posta. A Vöröskereszt a dobozok tartalmát - már csomagokként - rászorultsági alapon osztja szét.

A MikulásGyár 2017. december 1. és 22. között tart nyitva, a központi gyűjtőpont területén, az Ötvenhatosok terén (a Műcsarnok mellett) 9.00 és 21.00 között, a Lurdy Házban 10.00 és 19.00 között.

Hivatalos MikulásGyár-gyűjtőpontok: állandó és központi gyűjtőpont az Ötvenhatosok terén felállított nagy sátor és minden posta, Budapesten a bevásárlóközpontok közül egyedüliként a Lurdy Ház.

Forrás

Angyalváró - Adománygyűjtés

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, a Magyar Cserkészszövetség, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a Pálferi Karitász célja 500 db cipősdoboz összegyűjtése, tele kedves meglepetéssel a Dévai gyermekekeknek. Az ajándékokat december 16-án Parajdon adják át más szervezetekkel közösen, ahol 2500 gyermeknek készülünk vidám Mikulás ünnepséggel és programokkal.

Milyen adományokat várnak? Cipősdobozban ajándékokat a gyerekeknek, gyerekjátékot, írószert, iskolaszert, édességet, tartós élelmiszert (liszt, cukor, müzli, rizs, stb.), tisztító- és tisztálkodás szereket (fogkefe, fogkrém, szappan, papírzsepkendő, stb.) A dobozra írd fel, milyen nemű és korú gyermeknek szánod az ajándékot és ne ragaszd le a dobozt! Ha van időd, írj egy személyes üzenetet is, ami a szívedből szól az ajándékozott kisgyereknek!

Gyűjtöpontok:

  • Corvin Pláza (1083 Budapest, Futó u. 37.)
  • november 25. és december 2., 9., szombatonként, a CBA Príma előtt (9:00–19:00)
  • Szent István Egyetem (1118 Budapest, Villányi út 29-43., K épület, Díszterem)
  • november 28., dec. 5., 12., Pál Feri keddi alkalmai előtt és után (19:30–20:15 és 21:30–21:45)
  • Semmelweis Egyetem (1089 Budapest, Nagyvárad tér 4.)
  • november 27., „Család És Karrier?” előadások előtt és után (17:00–20:30)
  • Nagycsaládosok Országos Egyesülete (1056 Budapest, Március 15. tér 8.)
  • december 1 - december 14., hétköznaponként (9:00–16:00)
  • Magyar Cserkészszövetség (1025 Budapest, Tömörkény u. 3/A. II.em.)
  • december 1 - december 14., hétköznaponként (9:00-16:00)

Forrás

Magyar Ökumenikus Segélyszervezet – „Szeretet.éhség. Adománypont és Sütöde”

Az Adventi Ünnep szervezőinek nagy örömére idén ismét csatlakozott a vásárhoz a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet. Hazánk egyik legnagyobb, nemzetközileg is elismert karitatív szervezete ez évben immár 22. alkalommal indítja el országos adventi adománygyűjtését. A kezdeményezés szimbóluma, a „szeretet.éhség” mézeskalácsszív évente több tízezer ember számára jelent egyet karácsony egyik legfontosabb üzenetével: a cselekvő szeretettel, a szegények, a hiányt szenvedők támogatásával.

Idén a segélyszervezet az adventi összefogás szellemében ünnepi közösségi teret hoz létre a Bazilika előtti karácsonyi vásárban. Az Adományponton a szervezet önkéntesei szeretettel és egy mézeskalács szívvel várnak mindenkit, aki szeretne hozzájárulni nehéz sorsú embertársaink megsegítéséhez. Az önkéntesek, a szervezetet segítő ismert médiaszemélyiségek és a vásár látogatói pedig együtt sütik a mézeskalácsokat az Adománypont melletti „Szeretet.éhség. Sütödében”.

A 1353-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 250 forinttal lehet csatlakozni a több mint két évtizede indult, mára az ország legnagyobb ünnepi összefogásává növekedett adománygyűjtéshez. 

Forrás

Angyali Csomagküldő Szolgálat (ACSSZ)

A Nagycsaládosok Országos Egyesületéhez (NOE) egész évben folyamatosan érkeznek segítségkérő levelek, melyek száma karácsony közeledtével drasztikusan megugrik. Sokan nem is mernek az ünnepi díszítésre, ajándékokra gondolni, hiszen a mindennapi étkezés és a meleg ruha sem megoldott számukra. Az ACSSZ arra hivatott, hogy a „sok kicsi sokra megy”, és „mindenki tehet valamit a világ szebbé, jobbá tételéért” elvén megpróbálják ezeknek a családoknak igazán ünneppé tenni a karácsonyt.

Olyan jólelkű családokat/gyerekeket/embereket keresnek, akik örömmel segítenének az ACSSZ munkájában, és vállalják egy-egy család karácsonyi megajándékozását. A tapasztalat azt mutatja, hogy a családok leginkább tartós élelmiszernek, édességnek, játéknak, könyvnek, meleg ruhának örülnek. Mivel egy csomag feladása nagyon sok pénzbe kerül, ezért azt javasolják, hogy aki teheti, inkább (minél több helyen felhasználható) utalványt küldjön az adott családnak.

Az angyalok jelentkezését 2017. december 12-ig a acssz@noe.hu e-mailcímre várják. Érdemes megjelölni a jelentkezésnél azt is, hogy milyen jellegű ajándékot tudtok küldeni, pl. elsősorban lánynak/fiúnak való ruhát, cipőt stb. A NOE-nek küldött levél tárgyában a következőt kell feltüntetni: ACSSZ 2017 – angyalok.

Forrás

Mesés Advent - Vár a karácsonyi körhinta!

Az Allee bevásárlóközpontban december 1. és 30. között karácsonyi minivárost és óriás körhintát találtok. A mesés karácsonyi minivárosban nosztalgia körhintával várják a gyermekeket 12 éves korig. A körhinta egyszeri használatával egyúttal egy jelképes, 200 Ft-os adomány formájában támogathatod a Madarász utcai Gyermekkórház alapítványát. A Gyermekkor Alapítvány az intézmény Intenzív, és a Koraszülött - Csecsemő osztályai számára létfontosságú eszközök (infúziós pumpa, betegfigyelő monitorok) beszerzésére fordítja majd az egy hónap alatt összegyűlt teljes összeget.

Forrás

- Budapestimami -

Partnereink