Jelenlegi hely

Sportparkot adtak át a Hajógyári-szigeten 

Megújult a zöldfelület, multifunkciós sportpályák, pingpongasztal és okos oszlop is várja a látogatókat a Hajógyári-szigeten.

A parkterületet bővítve egy gumiburkolatos sportpályát, két gyepes röplabdapályát, pingpong asztalt, fitnesz teret, valamint burkolt és gyepes pihenőtereket alakítottak ki. Ezzel a zöldfelület 1700 négyzetméterrel növekedett a parkban. 

A Hajógyári-sziget ökológiai viszonyaihoz jól illeszkedő 60 db extra méretű fát is elültettek. Szép virágokat - biodiverz évelőket - ültettek. A terület szélén, a ligetes fák védelmében rovarhotelt alakítottak ki, amely a pollinátorok, azaz a beporzó rovarok élőhelyét gazdagítja.

A park központi részében egy ivókútat, illetve egy okos oszlopot is elhelyeztek, amely wifi jelet sugároz a területen. A multifunkciós sportpálya mellett megtalálható egy teljesen automatizált, önkiszolgáló illemhely is pelenkázóval. (Ezeket is hamarosan megnyitják.) Pihenőhelyeket, utcabútorokat, továbbá padokat, kerékpártárolókat is telepítettek.

A modern sportpark a „Budapest 2019 – Európa Sport fővárosa” program keretében, a Főkert Nonprofit Zrt. tervezésében és kivitelezésében valósult meg.

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Mindannyiunknak vannak olyan napjai, hetei, amikor úgy érezzük, nem vagyunk jól mentálisan. Akár egy külső életesemény, akár a saját energiatartalékaink lemerülése okozza (vagy akár mindkettő), ilyenkor nehéz lehet egyedül lenni magunkkal, a gondolatainkkal, de sokszor még a párunkkal vagy családunkkal is.
Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Meginvitálhatlak egy kis nosztalgiatáborozásra?
Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Itt a nyár, és az idő – tér – tömeg összefüggésrendszerében biztos sokkal többen lesznek, akik vonatra, buszra szállnak, vagy autóba ülnek a gyerkőcökkel. Körbenéztünk, milyen kedvezményeket tudnak a gyermekes családok igénybe venni utazáskor.
Hogyan takarítsunk meg pénzt szülőként?

Hogyan takarítsunk meg pénzt szülőként?

Egy gyerek eltartása egyre több felelősséggel jár, ez pedig pénzügyileg sincs másképp. Tanulmányok szerint egy gyerek felnevelése most 40%-kal többe kerül, mint 10 évvel ezelőtt. A ruhák, élelmiszerek megvásárlása és a tanulmányok finanszírozása mind a mi feladatunk, ezért a hónap végére könnyen pénz nélkül maradhatunk.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére