Jelenlegi hely

Medve a kertben – A Medveotthon és a Botanikus Kert közös akciója

Csinálj egy egész napos programot a Veresegyházi Medveotthon és a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert meglátogatásával! Most kedvezménnyel, "medvés" programokkal várnak!

A Veresegyházi Medveotthon és a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert „Medve a Kertben” elnevezéssel közös látogatói programot és kedvezményt kínál 2020. június 26-tól. A két intézmény kedvezményt biztosít a belépőjegyek árából mindazoknak, akik a másik helyet meglátogatták egy hónapon belül. Ehhez elég a belépőjegy megvásárlásakor kapott blokkot megőrizni, és felmutatni a másik helyszín jegypénztárában.

Fókuszban a medve

A Medveotthon és a Botanikus Kert közel van egymáshoz, és a kedvezmény együttesen kiváló alkalmat nyújt arra, hogy felkeressük a két népszerű ökoturisztikai attrakciót, akár egynapos program keretében.

A két intézmény kínálata kiválóan kiegészíti egymást. A Medveotthon fókuszában a vadállatok, mentett állatok és az állatvilággal kapcsolatos tudásátadás áll, a Nemzeti Botanikus Kertben pedig elsősorban a növények változatosságára, az élővilágban betöltött szerepére vonatkozó ismeretek átadása a cél.

A kedvezményes belépési lehetőségen kívül tematikus, szemléletformáló programokon is részt vehetnek a látogatók.  Mindkét helyszínen fókuszban a medve. Vácrátóton új, tematikus, önállóan bejárható sétával várnak, Veresegyházán pedig élőben is találkozhatunk a medvékkel.

Vácrátót - Medvés növények a Botanikus Kertben

Egy tematikus séta (1-1,5 órás) keretében megnézhetjük az összes olyan növényt, amelyet a medve szeret, vagy valamilyen módon kapcsolódik a medvéhez. Nem csak a medveotthonban, a botanikus kertben is találni medvékkel kapcsolatos látnivalókat, például számos növény visel medvéhez kötődő nevet.

A növénygyűjteményben ezekre, és más, például mézelő növényekre irányítják rá a látogatók figyelmét, információs anyaggal kiegészítve, hogy a honos és külhonos flóra „medvés” növényeit, illetve kultúrtörténeti vonatkozásaikat is megismerhessék.

Az itt megváltott belépőjeggyel kedvezményes árú belépőt adnak a Veresegyházi Medveotthonba, akik pedig a Medveotthonban járnak előbb, a vácrátóti botanikus kertben vehetik igénybe a kedvezményt, 1 hónapon belül, egyszeri alkalommal.

Kedvezmény mértéke: egyéni látogatók csoportos jegyár kedvezményt kapnak, a családi kedvezményes jegy pedig igazolás nélkül is igénybe vehető. Egy kedvezménytípus érvényesíthető.

Őrizzétek meg a blokkot, ezt kell felmutatni a másik helyszín jegypénztárában, érvényesítésre.

Veresegyház - Eredj a medve nyomába!

A medvékkel és egyéb ragadozókkal személyesen is lehet találkozni a Veresegyházi Medveotthonban, ahol számos tematikus bemutatón és látványetetésen lehet részt venni. Interaktív vezetések hivatottak arra, hogy egészen óvodás kortól kamaszkoron át rávilágítsanak a nagyragadozók életmódjára. 

A medveotthon nagy farkas-kifutójában jelenleg mintegy 38 farkas él, köztük az idei szaporulat, az oroszlánok tavaly nyáron költöztek be. Vadonatúj kifutójuk Európa legnagyobb oroszlánkifutója, ami biztosítja a bent élő állatok jóllétét. De a látogatók rácsodálkozhatnak még hiúzra, lámára, aligátorteknősre, ormányos medvére és mosómedvére is.

A program hamarosan egy közös játékkal is kiegészül ’Eredj a medve nyomába!’ címmel, ami mindkét helyszín meglátogatása alatt szerzett ismeretek alapján játszható végig. Kitűnő családi program, aktív kikapcsolódás.

Forrás: Medveotthon és Nemzeti Botanikus Kert

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Mindannyiunknak vannak olyan napjai, hetei, amikor úgy érezzük, nem vagyunk jól mentálisan. Akár egy külső életesemény, akár a saját energiatartalékaink lemerülése okozza (vagy akár mindkettő), ilyenkor nehéz lehet egyedül lenni magunkkal, a gondolatainkkal, de sokszor még a párunkkal vagy családunkkal is.
Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Meginvitálhatlak egy kis nosztalgiatáborozásra?
Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Itt a nyár, és az idő – tér – tömeg összefüggésrendszerében biztos sokkal többen lesznek, akik vonatra, buszra szállnak, vagy autóba ülnek a gyerkőcökkel. Körbenéztünk, milyen kedvezményeket tudnak a gyermekes családok igénybe venni utazáskor.
Hogyan takarítsunk meg pénzt szülőként?

Hogyan takarítsunk meg pénzt szülőként?

Egy gyerek eltartása egyre több felelősséggel jár, ez pedig pénzügyileg sincs másképp. Tanulmányok szerint egy gyerek felnevelése most 40%-kal többe kerül, mint 10 évvel ezelőtt. A ruhák, élelmiszerek megvásárlása és a tanulmányok finanszírozása mind a mi feladatunk, ezért a hónap végére könnyen pénz nélkül maradhatunk.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére