Jelenlegi hely

Kiállítás Bartos Erika Budapest témájú könyveinek képeiből

A január 10-én nyíló kiállításon Bartos Erika gyerekeknek és felnőtteknek szóló, Budapest témájú könyveinek képei, néhány, a könyvek alapjául szolgáló épületről és helyszínekről készült makett, valamint  kis filmek várják az érdeklődőket.

Bartos Erika, a Pro Familiis-díjas meseíró az elmúlt évtized elhivatott magyar gyermekkönyvírója és illusztrátora. Meséivel megnyugtató, harmonikus világot közvetít, békés szigetet jelentenek a mai rohanó világban, könyvei a legnépszerűbbek, legkeresettebbek országszerte.

A szerző építészmérnök, a műveiben fontos szerepet kap az épített környezet, részletgazdag rajzokkal illusztrálja a meséit. Gyakorló édesanyaként ismeri a gyerekek igényeit, nézőpontját, a kicsik számára érthetően mutatja be a hétköznapi ismereteket és tudást.

Korábban kizárólag gyerekkönyveket írt, majd 2016-ban jelent meg a Budapest titkai című szubjektív építészeti album, amely a főváros építészetét dolgozza fel, a legszebb századfordulós épületeit veszi sorra, bekörbejárva azok múltját és jelenét. 28 kiválasztott épület kapott helyet a könyvben, a történeteket a szerző szabadkézi grafikái, számtalan archív és friss fotó illusztrálja. A kötettel elnyerte a Szép Magyar Könyv Verseny főpolgármesteri különdíját.

Ezt követték a Budapest rajzban című albumok magyar és angol nyelven, ami az előbbinek tömörebb, rövidebb változata.

2017-ben elindult Brúnó Budapesten című sorozata, amely gyerekszemmel járja körbe a fővárost.

A kiállítás helyszíne és időpontja:

Budapest Projekt Galéria, Budapest, V., Kossuth Lajos u. 14-16. 
2018. január 10-28. 10,00-17.00

Forrás: bartoserika.hu

- Budapestimami -

Partnereink