Jelenlegi hely

Jelenések – templomi lézerfény koncert

Hangulatok, érzések, a szeretet erejéről szóló történet. A különleges lépzerfény előadást Pál Feri atya felvezetésével láthatjuk Budapesten.

A fény az emberi történelem során mindig óriás erejű szakrális szimbólum volt. A műsort eredendően templomi környezethez készítették, a premier előadást 2013 októberében Miskolcon mutatták be a Szent Anna templomban, azóta  több helyen látható volt, az előadás nagy sikerrel szerepelt az Ars Sacra fesztivál műsoraiban is.

A társulat hisz abban, hogy a fény jelenléte a templomban különös erővel szimbolizálja mindazokat a dolgokat, melyekkel jobbá és szebbé tehetjük magunk és mások életét. Az ima jelképezi a szeretet fényét, mely a legcudarabb élethelyzetekben is erőt és támaszt nyújt a léleknek.

A Jelenések című előadásban korunk nyelvén, multimédiás és lézeres eszközökkel dolgozzák fel az egyik legrégebbi imát, a Miatyánkot egy nagymama élettörténetén keresztül. A lézergrafikákat Simon András grafikusművész teszi feledhetetlenné, aki évtizedek óta elismert egyházi alkotó.

Különleges vonalvezetésű grafikáit látványosan emeli ki a lézerfény textúrája. Az előadás forgatókönyvét és látványtervét Csömör Hermina készítette, aki a Goldlaser alkotójaként már régóta álmodott arról, hogy a lézerfényt templomban és szakrális helyszíneken is szerepeltesse.

2017. december 10-én Pál Feri atya felvezetésével  az Angyalföldi Szent Mihály Plébánia ad otthont a különleges lézerfény koncertnek. 

A keresztény világ legismertebb imája a Miatyánk. Újkori feldolgozásában törekednek a szeretet szimbólumainak legszebb megfogalmazására: zenével, álló és mozgóképekkel, lézerjelenésekkel, az ima érzelmeinek bensőséges hangulatával. A Miatyánkot a világ szinte minden nyelvére lefordították. Bíznak benne, hogy a nézőket vallási felekezettől függetlenül felemelő élményben részesítik.

Szarvas Péter esperes, plébános ajánlása az előadásról:
"Többektől, akik látták és hallották az előadást pozitív visszajelzést kaptam. A mondanivalót nem zavarta a fény és hangtechnika, hanem inkább segítette a mondanivaló mélyebb megértését. Valóban különleges hatása volt.

Magam is úgy voltam vele, hogy próbáltam a dolgokat elképzelni, végiggondolni, de amikor az előadás a maga egészében ment, meg sem közelítette azt elképzeléseimet. Amikor a fény átölelt, úgy éreztem maga az Isten ölel át. Átjárja az egész lényemet. Ehhez a mondanivaló, az elmélkedés, a megélt valós élettörténet és a zene nagy segítség volt. Valóban különleges volt."

"Különös örömmel töltött el minket, hogy az első előadásokról szóló visszajelzések alapján a gyermekektől a nagyszülőkig pozitív megerősítést kaptunk: a vélemények egyöntetűek voltak, ezt az előadást mindenkinek látnia kell."

A Fényszínház 2013 elején alakult, egyedülálló fény-látvány élménnyel és erőteljes színpadképpel várja nézőit, valamint mindazokat, akik hisznek a magyar kortárs fény-, zene- és színházművészet  létjogosultságában. 

A produkciókban részt vevő, a történeteket mesélő művészek a tánc, és a multimédia világából érkeztek. A történetmesélés folyamatában egyedülálló módon az előadóművészekkel együtt különböző fényeffekteket, lézerszínházat, pirotechnikát, UV fényt, optikai effektusokat, multimédiás eszközöket komponálunk meg, egy komplett produkciót létrehozva. Az előadásaikat nemcsak színházi környezetben, hanem szabad terekben és alternatív helyszíneken is bemutathatják.

Helyszín: Angyalföldi Szent Mihály Templom, 1131 Budapest Babér u. 17/B.
Időpont: 2017. december 10. vasárnap 19.30

Forrás

- Budapestimami -

Partnereink