Jelenlegi hely

Ister Napok Szentendrén - A Duna ünnepe

Ister napok - dunaparti fesztivál lesz Szentendrén a korzón. Idén már 15. alkalommal kerül sor erre a helyi hagyományokra épülő ingyenes, családi eseményre, amely számos, a Duna köré szerveződő vízi és vízparti programot kínál. A két napos rendezvény minden korosztályt megszólit, reggeltől estig a gyerekprogramoktól az éjszakába nyúló koncertekig. Szombaton este lesz a gyönyörű, zenés gyertyaúsztatás.

A Duna – ókori nevén Ister – Szentendre gyöngyszeme, mely számos vízi és vízparti programot kínál a helybelieknek és az ide látogatóknak, idén már két helyszínen: a Postás strandon és a Duna korzón. A folyón mindkét nap délelőtt evezős, SUP, a parton sport, ügyességi és kézműves programok lehetősége adott. Egészségügyi prevenciós bemutatók is várják az érdeklődőket.

Ezen a szentendrei fesztiválon is szervez városi sétát a Szentendrei Tourinform Iroda: ezúttal a Dunáról, egy motorcsónakban ülve lehet megcsodálni Szentendrét, és megismerni a város a folyóval, a hajózással kapcsolatos történetét.

Szombat este a szentendrei kuriózumnak számító zenés gyertyaúsztatás páratlan látványában gyönyörködhet a közönség. A hétvége délutánjain és estéin a Duna korzón gasztronómiai kiállítók, koncertek és magyar, moldvai, szerb táncházak várják a látogatókat.

Program

Július 20., szombat

POSTÁS STRAND
09:00 - Napüdvözlet: jóga Kender Krisztinával
10:00 - Röplabda villámtorna
10:00-16:00 - Gyermek- és vízisport programok
· SUP jóga bemutató és órák, illetve SUP evezés
· A jóga órákat Pánczél Dia jógaoktató, míg az evezéseket Zala György mesteredző, kétszeres olimpiai bronzérmes és világbajnok kenus tartja, technikai fortélyokkal fűszerezve.
· Kötéltánc a strandon: slackline gyerekeknek, felnőtteknek
· Alkoss Kyrúval! A Duna ünnepéről nem maradhat el a békakórus sem! Készítsünk sok-sok brekegő békát, aztán ugorjatok át a “Vadonba”!
· Ki a legény a gáton? Ügyességi próbatételek minden korosztálynak, a Vissza a Vadonba csapatának közreműködésével.
· Üzenettutaj készítés és gyertyahajó díszítés a Vadkacsa Egyesülettel
10:00-16:00 - Egészségmegőrző programok – Prevenció a Szentendrei Járás Egészségfejlesztési Iroda – Egészséges Városért Közalapítvány – Szentendre és Vidéke Praxisközösség közös prevenciós programja

DUNA KORZÓ
16:00 - Az Opánke Szerb Hagyományőrző Kulturális Egyesület programja: néptáncbemutató, tánctanítás és táncház a Zora zenekarral. Tánctanár: Krunity Daniella Szerb hagyományos ételek vására.
19:30 - Szabó Enikő és népzenész barátai Vendég: Waszlavik László
21:45 - Gyertyaúsztatás (esőnap: szeptember 01. vasárnap, 21:30 Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál keretében)
22:30 - A Guca Partyzans Band koncertje és táncház

RIVERSIDE ÚSZÓMŰ (DUNAPART)
Indulási időpontok: 16:00/17:30
Szentendre a Dunáról nézve: Hajózzon velünk!

Ha már egyszer ezen a hétvégén minden az Ister-ről szól (a Duna ezen ágának ókori elnevezése), akkor itt az ideje, hogy végre mi is vízre szálljunk és a Dunáról csodáljuk meg Szentendrét. Mialatt a partot egy motorcsónakban ülve oda-vissza végigjárjuk, igyekszünk a lehető legtöbb információt megosztani Önökkel a Duna Szentendrén betöltött szerepéről, illetve a város hajós hagyományairól.
Az utat a Szentendrei Tourinform Iroda szervezi.

Július 22. vasárnap

JÚLIUS 21. VASÁRNAP
POSTÁS STRAND
09:00 - Napüdvözlet: jóga Kender Krisztinával
10:00 - Röplabda villámtorna
10:00-16:00 - Gyermek- és vízisport programok
· SUP jóga bemutató és órák, illetve SUP evezés
· A jóga órákat Pánczél Dia jóga oktató, míg az evezéseket Zala György mesteredző, kétszeres olimpiai bronzérmes és világbajnok kenus tartja, technikai fortélyokkal fűszerezve.
· Kötéltánc a strandon: slackline gyerekeknek, felnőtteknek
· Alkoss Kyrúval! A Duna ünnepéről nem maradhat el a halcsapat sem! Készítsünk sok-sok tátogó halat, aztán ugorjatok át a „Vadonba”!
· Ki a leány a gáton? Ügyességi próbatételek min­den korosztálynak, a Vissza a Vadonba csapatának közreműködésével.

DUNA-KORZÓ
16:00 - A Borsa Együttes koncert és táncház, Molnár Előd vezetésével
17:30 - Tímár Sára és zenekara – moldvai táncház Zoltán Eszter vezetésével.
20:00 - Parno Graszt koncert

online programfüzet

További infó

- Budapestimami -

Partnereink